نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

اعتراض جهانی زنان؛ هدف راندن طالبان از افغانستان است

  • ارزگانی
  • 25 جدی 1401
اعتراض جهانی زنان

شهروندان افغانستان به ویژه زنان در اعتراض به سیاست‌های زن‌ستیزانه‌ی گروه تروریستی طالبان، در ۵۷ شهر جهان تظاهرات کردند.

این برنامه‎‌های اعتراضی دیروز(شنبه، 24 جدی ۱۴۰۱ خورشیدی) و در پی فراخوان اعتراض جهانی علیه طالبان از سوی زنان، برگزار شد.

معترضان در شهرهای بزرگ جهان از جمله پاریس، لندن، برلین، هلنسی، استراسبورگ، گوتنبرگ، شهرهای مختلف آمریکا، استرالیا و آسیا به خیابان آمدند و علیه گروه طالبان شعار دادند.

در بسیاری از شهرهای جهان، معترضان در کنار شعارهای مبنی بر حمایت از زنان و حقوق اساسی آن‌ها، شعار «مرگ بر طالبان» را نیز سر دادند.

یکی از خواست‌های اساسی معترضان در این گردهمایی‌ها و راهپیمایی‌های مدنی، برچیدن نظام طالبانی و سرنگونی حکومت این گروه در افغانستان بود‌.

بر اساس ویدیوهایی که از این اعتراضات مدنی در شهر پاریس فرانسه منتشر شده است، معترضان می‌گویند که هدف آن‌ها راندن گروه طالبان از افغانستان است. آن‌ها شعار می‌دهند که «می‌مانیم، می‌سازیم و طالبان را می‌رانیم.»

اعتراض جهانی زنان؛ هدف راندن طالبان از افغانستان است

همچنین، در ویدیویی که از اعتراض زنان در شهر برلین آلمان منتشر شده است، یکی از زنان معترض می‌گوید: «سکوتی که از سوی جامعه جهانی علیه جنایت [طالبان] در افغانستان جریان دارد غیرقابل تحمل است.»

این زن معترض می‌گوید که مطالبه اساسی زنان افغانستان این است که گروه طالبان تحت هیچ شرایطی از سوی قدرت‌های جهان به عنوان حکومت در افغانستان به رسمیت شناخته نشود و مسأله‌ی زنان و برچیدن نظام طالبانی، باید در رأس سیاست خارجی کشورهای جهان قرار گیرد.

معترضان در شهرهای مختلف جهان همچنین از سیاست‌های جهان در قبال گروه طالبان، انتقاد کردند و خواستار حمایت قاطعانه جهان از حقوق اساسی زنان شدند.

آن‌ها در این اعتراض‌ها به محدودیت‌های جدید گروه طالبان علیه زنان افغانستان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های داخلی و بین‌المللی و تحصیل آن‌ها در دانشگاه‌ها و تمام مراکز آموزشی دولتی و خصوصی، نیز واکنش نشان دادند و خواستار لغو فوری این محدودیت‌ها شدند.

همچنان بخوانید

زنان معترض در ایران

زنان معترض افغانستان در ایران: تعامل و سکوت سازمان‌های بین‌المللی در برابر طالبان دیگر بس است!

1 میزان 1402
صابره اکبری

مبارزه به قیمت جان؛ از اعتراض خیابانی در کابل تا اعتصاب غذایی در پاکستان

29 سنبله 1402
اعتراض جهانی زنان؛ هدف راندن طالبان از افغانستان است

معترضان در این راهپیمایی‌ها، شعارهای «نان، کار، آزادی»، «مکتب‌ها را باز کنید» و «بگذارید که دختران افغانستان درس بخوانند» را نیز با خود حمل می‌کردند.

در شهرهای مختلف جهان، شهروندان سایر کشورها نیز در این اعتراض‌ها اشتراک کردند و همبستگی و حمایت خود را از زنان افغانستان و خواست آن‌ها اعلام کردند.

شماری از زنان در داخل افغانستان نیز در هم‌صدایی با اعتراض‌های جهانی علیه سیاست‌های زن‌ستیزانه‌ی گروه طالبان، در مکان‌های سربسته اعتراض کردند.

در ویدیویی که از اعتراض زنان در یک مکان سربسته در داخل افغانستان منتشر شده، یک زن معترض می‌گوید: «من زنی هستم که از تمام حقوق خود محروم شده‌ام، من طالبان را نمی‌خواهم، این گروه فاشیستی و تروریستی باید سرنگون شود.»

زن دیگری نیز می‌گوید: «من زنی هستم که کار خود را از دست داده‌ام، من گروه تروریستی طالبان را نمی‌خواهم، این‌ها باید سرنگون شوند.»

اعتراض‌های جهانی به سیاست‌های گروه تروریستی طالبان علیه زنان پس از آن شکل گرفته است که این گروه با صدور دستورهای جدید، زنان را از کار کردن در موسسه‌های داخلی و بین‌المللی و تحصیل در دانشگاه‌ها و تمام مراکز آموزشی خصوصی و دولتی منع کرده‌اند.

این دستورها با محکومیت گسترده‌ی بین‌المللی مواجه شده است و نهادهای امدادرسان مختلف اعلام کرده‌‌اند که بدون کارمندان زن، نمی‌توانند به فعالیت خود در افغانستان ادامه دهند و فعالیت خود را در این کشور به حالت تعلیق در می‌آورند.

در تازه‌ترین مورد شورای امنیت سازمان ملل متحد در یک جلسه غیرعلنی، ممنوعیت کار و تحصیل زنان از سوی گروه طالبان را محکوم کرده و خواستار لغو فوری این محدودیت‌ها شده است.

روزا اوتونبایوا، رییس دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) در این جلسه از کشورهای جهان خواسته است که در مخالفت علیه سیاست‌های طالبان برای از بین بردن حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان، متحد شوند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالباناعتراضات جهانی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN