نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زن، انقلاب، رهایی؛ کارزار اعتراضی جدید علیه طالبان

  • صنوبر
  • 28 جدی 1401
زن نقلاب رهایی

«جنبش حرکت برای تغییر» کارزار اعتراضی جدید علیه گروه تروریستی طالبان را با عنوان «زن، انقلاب، رهایی» به راه انداخته است.

کارگذاران این کمپین با ارسال پیامی به نیمرخ می‌گویند که هدف از این کارزار برجسته‌سازی قدرت انقلاب زنان برای رهایی از چنگ ظلم و ستم و سرنگونی رژیم طالبان است.

در توضیحی در مورد چگونگی راه‌اندازی این کارزار همچنان آمده است: «زنان که در نظام پدرسالاری تا سرحد برد‌گی فروکاسته شده‌اند باید زنجیرها را بگسلند و خشم‌شان را به عنوان پیشروترین نیروی انقلابی رها کنند.»

زنان معترض در ویدیوهایی که در همراهی با این کارزار در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند شعار «زن، انقلاب، رهایی» را به روی برف و دیوار و در دستان خود نوشته‌اند و سایر زنان افغانستان را نیز به یک انقلاب زنانه در برابر گروه تروریستی طالبان دعوت می‌کنند‌.

یکی از زنان معترض عضو جنبش حرکت برای تغییر در کنار شعار زن، انقلاب، رهایی روی دستان خود نوشته است: «ما زنان افغانستان تا رسیدن به رهایی کامل پیگیر مبارزات مدنی و متحدانه خود هستیم.»

یک زن معترض دیگر از ولایت هرات نیز در همراهی با این کارزار نوشته است: «طالبان پدرسالار و زن‌ستیز است، ما این نظام را سرنگون می‌کنیم، ما این پوسیده‌ی بنیادگرایی دینی طالبان تروریست را نمی‌خواهیم.»

او در ادامه نوشته است که این اعتراض‌ها از درون خانه‌ها به یک انقلاب رهایی‌بخش ختم خواهد شد.

ملالی هاشمی، یکی از زنان معترض در کابل نیز در همراهی با این کارزار نوشته است: «طالبان زنان افغانستان را از تمامی عرصه‌ها حذف کرده است، اما زنان افغانستان مبارزه می‌کنند و شکست را نمی‌پذیرند.»

با تشدید محدودیت بر زنان و مسدود شدن مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها و اداره‌های نهادهای غیردولتی به روی زنان کارزارهای اعتراضی زیادی در مخالفت با این تصمیم طالبان شکل گرفته است.

از سویی هم جنگجویان گروه تروریستی طالبان آمادگی مقابله با هرنوع اعتراض مدنی و راهپیمایی خیابانی را گرفته‌اند.هفته‌های قبل آخرین راهپیمایی اعتراضی زنان در کابل را نیز به خشونت کشیدند و زنان معترض را با ضرب‌وشتم و شلاق و گلوله متفرق کردند و شماری را نیز با خود بردند.

همچنان بخوانید

زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

6 دلو 1401
رفتن به مصاف شلاق و گلوله

رفتن به مصاف شلاق و گلوله

27 جدی 1401

طی یک‌ونیم سال گذشته زنان در اکثریت ولایت‌های افغانستان به ویژه در کابل ده‌ها برنامه‌ اعتراضی را علیه طالبان راه‌اندازی کردند. جنگجویان طالبان اعتراض‌های مدنی زنان را با خشونت سرکوب کردند. پس از تشدید خشونت‌ها و بدرفتاری با زنان معترض، بیشتر گردهمایی‌های زنان در مکان‌های سربسته برگزار می‌شود.

مهم‌ترین خواست زنان معترض و دیگر گروه‌های عضو جامعه مدنی افغانستان در داخل و خارج از کشور، دخالت جامعه جهانی در بحران افغانستان با رویکرد حمایت از مردم و سرنگونی گروه تروریستی طالبان از قدرت است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN