نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

آموزش طالبانی نمی‌خواهیم

  • ارزگانی
  • 4 دلو 1401
IMG-20230124-WA0010

امروز، روز جهانی آموزش بود؛ روزی که سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل(یونسکو) آن را به زنان و دختران بازمانده از آموزش افغانستان اختصاص داده بود.

آنتونیوگوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی که به این مناسبت منتشر کرد، از گروه تروریستی طالبان خواست که محدویت‌ها علیه دسترسی زنان و دختران افغانستان به آموزش را لغو کند.

در پیام سرمنشی سازمان ملل آمده است که «اکنون زمان پایان دادن به همه قوانین و شیوه‌های تبعیض‌آمیز است که مانع دسترسی به آموزش می‌شود.»

او ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران از سوی گروه طالبان را «ظالمانه» و «ناکام» دانسته است.

یونسکو نیز در پیامی که به مناسبت روزجهانی آموزش منتشر کرده، ممنوعیت آموزش زنان و دختران در افغانستان را «حمله جدی به کرامت انسانی و حق اساسی آموزش» دانسته و محکوم کرده است.

این نهاد خواستار لغو فوری ممنوعیت آموزش زنان و دختران افغانستان از سوی گروه طالبان شده است.

هیدر بار، مسئول امور زنان دید‌بان حقوق بشر در تویتی گفته است که «جامعه باید پاسخگو باشد که چرا برای دفاع از حقوق زنان افغانستان کارهای بیشتری انجام نداده است و متعهد شود که در سال آینده در این زمینه بهتر عمل می‌کند.»

او افزوده است که محدود کردن حقوق زنان افغانستان، به زنان در همه‌جا آسیب می‌رساند.

بر اساس آمار سازمان یونسکو، در افغانستان ۲.۵ میلیون دختر از دسترسی به حق آموزش محروم هستند.

آموزش طالبانی نمی‌خواهیم

همچنان بخوانید

نتایج کانکور ۱۴۰۲

اعلام نتایج کانکور کشور؛ باز هم هیچ اسمی از دختران نیست

13 سنبله 1402
مکاتب ابتدایی

ستیز طالبان با آموزش زنان؛ آیا مکاتب دخترانه‌ی دوره ابتدائیه نیز مسدود می‌شوند؟

15 اسد 1402

زنان معترض افغانستان در پیام‌هایی که به مناسبت روز جهانی آموزش منتشر کرده‌اند، نصاب آموزشی طالبان را رد کرده‌ و گفته‌اند که چنین آموزشی را نمی‌خواهند.

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان با نشر پیامی، گفته است که زنان افغانستان در حالی از روز جهانی آموزش تجلیل می‌کنند که حق آموزش از آن‌ها گرفته شده است و آن‌ها از دسترسی به خدمات آموزشی به صورت کامل محروم شده‌اند.

در این پیام آمده است که «ما زنان معترض مکتب طالبانی، دانشگاه طالبانی و آموزش طالبانی را نمی‌خواهیم.»

جنبش زنان عدالت‌خواه افغانستان نیز در اعتراضی که به مناسبت روز جهانی آموزش در یک فضای سربسته انجام داده‌، آموزش با نصاب گروه طالبان را رد کرده است.

در ویدیوهایی که این جنبش به نیمرخ ارسال کرده است، اعضای این جنبش شعار می‌دهند که «ما آموزش طالبانی را نمی‌خواهیم»، «آموزش نصاب طالبان خیانت است» و «ما حذف طالبان را می‌خواهیم و نه حذف و تغییر قوانین آن‌ها را».

این زنان معترض به گروه تروریستی طالبان و قوانین طالبانی، «نه» گفته‌اند.

علاوه بر این، اعضای جنبشی موسوم به «جنبش شنبه‌های ارغوانی» به مناسبت روز جهانی آموزش و در واکنش به ممنوعیت آموزش دختران از سوی گروه طالبان، پرچم این گروه تروریستی را آتش زده‌اند.

در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، دیده می‌شود که اعضای این جنبش، با حذف کلماتی که روی پرچم طالبان نوشته شده، این پرچم را آتش می‌زند.

نامه ۱۸۰ استاد دانشگاه به سازمان ملل

وزیر تحصیلات عالی حکومت پیشین افغانستان و ۱۸۰ استاد دانشگاه در یک نامه سرگشاده به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار بازگشایی فوری مکاتب و دانشگاه‌ها بر روی زنان و دختران افغانستان شده است.

در این نامه آمده که تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان دستاوردهای مربوط به آموزش را با خطر جدی مواجه کرده و در بسیاری موارد این دستاوردها معکوس شده است.

امضاکنندگان این نامه، علاوه بر ممنوعیت آموزش زنان و دختران، تلاش مداوم گروه طالبان برای افراطی‌سازی نظام آموزشی افغانستان در مکاتب و دانشگاه‌ها را نیز نگران‌کننده خوانده‌اند.

عباس بصیر، وزیر تحصیلات عالی پیشین افغانستان و استادان دانشگاه از سازمان ملل خواسته‌اند که به منطور لغو محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها علیه زنان افغانستان، فشارهای دیپلماتیک علیه گروه طالبان را افزایش دهند، حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم از طالبان متوقف شود، از به رسمیت شناخته شدن طالبان جلوگیری شود و از زنان و دختران افغانستان حمایت و راه‌های بدیل برای آموزش آن‌ها جست‌وجو شود.

گروه طالبان در یک‌ونیم سال گذشته محدودیت‌های شدیدی علیه زنان افغانستان وضع کرده‌اند که ممنوعیت آموزش آن‌ها در دوره‌های متوسطه و لیسه، دانشگاه‌ها و تمام مراکز آموزشی خصوصی و دولتی، بخشی از سیاست‌های این گروه علیه زنان است.

فعالان حقوق زن افغانستان ممنوعیت آموزش، کار و فعالیت زنان از سوی گروه طالبان را «آپارتاید جنسیتی» می‌دانند و خواستار به رسمیت شناختن آن از سوی جامعه جهانی و سازمان ملل هستند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنانروز جهانی آموزش
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی
گوناگون

به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی

27 سنبله 1402

از دور به او نزدیک شدم. چهره‌اش آشنا به نظر می‌رسید اما باورم نمی‌شد چنین تصادفی با او روبه‌رو شوم. 

بیشتر بخوانید
تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان
گزارش

تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان

25 سنبله 1402

یادآوری این تجارب وحشت‌ناک، چنان دردِ آکنده از شرم را در وجود قربانیان تازه می‌سازد که اغلب در مقامِ پاسخ نفس‌شان به شماره می‌افتد و زبان‌شان از چرخش باز می‌ماند. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN