نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

انتقام‌جویی طالبان؛ زنان معترض و کمیسیون حقوق بشر خواستار توقف کشتار نظامیان پیشین شدند

  • ارزگانی
  • 19 دلو 1401
کشتار نظامیان پیشین

زنان معترض و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در واکنش به کشتار نظامیان حکومت پیشین توسط جنگجویان گروه تروریستی طالبان، خواستار توقف کشتار نظامیان پیشین کشور شده‌اند.

ستار سیرت، یک عضو جوان نیروهای ویژه‌ی‌ ارتش حکومت پیشین افغانستان حدود دو هفته قبل توسط جنگجویان گروه طالبان از مسیر راه از موتر پایین و بازداشت شد و جسد او روز جمعه (۱۴ دلو ۱۴۰۱ خورشیدی) از دره‌های مربوط به ولایت جوزجان پیدا شد.

در اعلامیه‌ی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان آمده است که «طالبان، این سرباز جوان را که متعلق به یک خانواده‌ی فقیر است، در مسیر راه از موتر پایین کرده و در یک محکمه صحرایی، به‌ گونه‌ی بسیار وحشتناک، نخست با سیخ‌های داغ بدنش را می‌سوزانند و بعد از شکنجه‌های فراوان، گلویش را می‌بُرند و بدنش را از ناحیه کمر قطع کرده، در دشت می‌اندازند.»

کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته است که ستار سیرت در اواخر دوره جمهوریت، فعالیت نظامی را کنار گذاشته بود، اما گروه طالبان او را «با قساوت تمام» به قتل رساندند.

زنان معترض افغانستان نیز در اعلامیه‌ای که در واکنش به قتل این نظامی پیشین منتشر کرده، گفته‌اند که او «به صورت بی‌رحمانه» و «به‌ گونه فجیع» به قتل رسیده است.

قتل صدها نظامی پیشین توسط طالبان

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در اعلامیه‌ای که در واکنش به قتل ستار سیرت منتشر کرده، از قتل «صدها» نظامی حکومت پیشین افغانستان توسط گروه طالبان خبر داده است.

این نهاد گفته است که پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، رهبر این گروه «فرمان عفو عمومی» را صادر کرد و «اطمینان» داد که هیچ‌گونه رویکرد انتقام‌جویانه اعمال نخواهد شد.

به گفته‌ی کمیسیون حقوق بشر، «اما آنچه که واضح است، این است که جنگجویان و فرماندهان این گروه، حکم رهبری خود را رعایت نکرده و دست به انتقام‌جویی‌های فراوان زده‌اند.»

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان افزوده که «تا حال صد‌ها تن از نظامیان دوره جمهوریت، به‌ گونه بی‌رحمانه، توسط طالبان به ‌قتل رسیده و با صدها تن دیگر، برخوردهای بسیار خشن و ضد انسانی صورت گرفته‌ است.»

زنان معترض افغانستان نیز گفته‌اند که نیروهای نظامی حکومت پیشین «بیش از همه» در معرض خطر، تهدید، گرفتاری، شکنجه و کشتارهای مرموز قرار دارند.

همچنان بخوانید

تجاوز جنسی طالبان

پرونده تجاوز جنسی طالبان؛ جنگجویانی که با خیال راحت تجاوز می‌کنند

24 حوت 1401
زندگی زیر سایه گروه طالبان

امارت جبر؛ روایت هر روز زندگی زیر سایه گروه طالبان

4 حوت 1401

در اعلامیه‌ی آن‌ها آمده است که «ما بانوان معترض که وضعیت را زیر نظر داریم، می‌بینیم که تعداد زیادی از نیروهای امنیتی پیشین از یک سال به این‌سو، در زندان‌های طالبان به سر می‌برند و شمار زیاد شان متأسفانه توسط این گروه به صورت فجیع و بی‌رحمانه به قتل رسیده‌اند.»

زنان معترض می‌گویند که کشتار نیروهای امنیتی پشین همچنان با «وحشت» و «شدت» بیشتر ادامه دارد.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در اعلامیه‌ی‌ خود از گروه طالبان خواسته است که «اصول و موازین حقوق بشر و حقوق بشردوستانه را در برابر افراد بی‌گناه، غیرنظامیان و اسیران، رعایت کنند.»

این کمیسیون از نهادهای حقوق بشری و حقوق بشردوستانه بین‌المللی نیز خواستار «اعمال فشارهای بیشتر بر طالبان، به منظور رعایت ارزش‌های حقوق‌ بشر و اصول مطرح در کنوانسیون‌های چهارگانه جینوا و برای پاسداری از حقوق‌ بشری افراد غیرنظامی و اسرای جنگی، در حمایت از مردم بی‌دفاع افغانستان» شده است.

زنان معترض نیز از کشورهای جهان و سازمان ملل متحد خواسته‌اند که از راه‌های ممکن بر گروه طالبان فشار بیاورند تا دست از «انتقام‌جویی بی‌مورد» و «وحشیانه» بردارند.

اردوی ملی، پولیس ملی و امنیت ملی؛ سه نیروی نظامی-امنیتی بود که پس از سال 2001 میلادی ایجاد شد و در ساختار نظام جمهوری فعالیت داشت تا این‌که حدود یک‌ونیم سال قبل، در پانزدهم اگست 2021 با فرار محمداشرف غنی، رییس جمهور پیشین و سرقومندان اعلی قوای مسلح کشور، کامل ازهم پاشیدند.

زنان نیز در هرسه قوه نظامی کشور حضور داشتند. براساس آمار تقریبی که از سوی این ارگان‌ها منتشر شده بود، حضور زنان در هرسه نهاد نظامی کمتر از ده هزار نفر بود.

پس از سقوط نظام، برخی از این نظامیان از طریق روند تخلیه به خارج از کشور منتقل شدند، تعدادی به کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان مهاجر شدند، تعدادی در داخل کشور به گونه مخفیانه زندگی می‌کنند، تعدادی را طالبان شبیه نگار، افسر پولیس در غور جلوی چشم فرزندان شان به رگبار بستند و تعدادی نیز شبیه عالیه عزیزی، مدیر زندان زنانه‌ی هرات توسط گروه طالبان اختطاف و ناپدید شده‌اند.

تعامل با طالبان راه حل نیست

زنان معترض افغانستان در اعلامیه‌ی خود یکبار دیگر از تعامل کشورهای جهان با گروه طالبان انتقاد کرده‌ و گفته‌اند که تعامل با این گروه راه حل مشکل افغانستان نیست.

در اعلامیه‌ی زنان معترض افغانستان آمده است که جهان برای حل مشکل افغانستان، باید تحریم‌ها و تعزیرات شدید اقتصادی بالای رهبران طالبان وضع و اموال و دارایی‌های‌شان در خارج از افغانستان را ضبط کنند، بر آن‌ها محدودیت سفر به بیرون از افغانستان وضع کنند، هرچه زودتر دفتر سیاسی طالبان در قطر را ببندند، بالای نهادها، اشخاص و کشورهای حامی طالبان تحریم شدید وضع کنند و در نهایت با حملات شدید پهپادی و راکتی، این گروه و نیروهای انتحاری‌اش را از بین ببرند.

زنان معترض افغانستان تأکید کرده‌اند که «جهان نباید از مسئولیت‌های انسانی، سیاسی و حقوق بشری‌اش در قبال مردم و ساختارهای مشروع در افغانستان شانه خالی کند.»

آن‌ها گفته‌اند که «مردم افغانستان بازی‌های سیاسی و بی‌تفاوتی در قسمت حقوق و آزادی‌های شان را از سوی کشورهای منطقه و جهان فراموش نمی‌کنند.»

زنان معترض افغانستان پیش از این نیز تعامل با گروه طالبان را مورد انتقاد قرار داده و خواستار سرنگونی این گروه شده بودند

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: گروه تروریستی طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00