نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

ویرجینیا وولف، نوشته‌ی ورنر والدمن

  • نیمرخ
  • 29 دلو 1401
ویرجینیا وولف

دنبال یک کتاب‌فروشی در حوالی خانه بودم که برادرم گفت یک کتاب‌فروشی بسیار مجهز و بزرگ در حصه سه خیرخانه در مربوطات ناحیه پانزدهم شهر کابل سراغ دارد. آدرس کتاب‌فروشی را گرفتم و یک روزی به بهانه‌ی خریدن میوه و ترکاری به آن سمت رفتم. کتاب‌فروشی در یک جایی مانند سرای موترهای تونس، در منزل دوم یک ساختمان خرابه جاخوش کرده بود که خیلی هم جای مناسبی برای یک کتاب‌فروشی بود اما اندکی پرت بود.

راه‌پله‌های آهنی مرا اندک‌اندک به داخل کتاب‌فروشی برد. واقعا بزرگ و مجهز بود اما قسمت اعظم قفسه‌ها را کتاب‌های دینی و تفاسیر اشغال کرده بود. دو مرد که ظاهرا ملا یا مولوی بودند کنار میز کتاب‌فروش در حال صحبت بودند که اندکی ترسیدم. فکر کردم طالب هستند. تازه می‌خواستم بیرون شوم که یک خانم با پسرش وارد شد و یک راست سمت میز کتاب‌فروش رفتند. من راحت به دیدن کتاب‌ها پرداختم. صدای زن را شنیدم که می‌گفت: «کتاب می‌خرین؟»

تازه چشمم به دو سه عنوان کتاب خوب خورده بود که یک مرد در پهلوی من ایستاد و گفت: «همشیره کتاب رمان می‌گیری؟»به جواب او سر تکان دادم. گفت: «ملت عشق، تکه‌هایی از یک کل منسجم، کیمیاگر اینا ره مردم زیاد میبرن..» بازهم سر تکان دادم و چیزی نگفتم.

زن کتاب‌های خود را فروخته بود و با پسرش از کنارم رد شد. دوباره تنها شدم و با عجله عنوان کتاب‌ها را از نظر می‌گذشتاندم که آن مرد گفت: «زند‌گی به سفارش پشه‌ها از کاوه جبران هم خوب رمان است.»

اکثر کتاب‌ها دست دوم بود. به صاحب کتاب‌فروشی فکر می‌کردم که چه اندازه هوشیار بوده ‌است که در چنین شرایطی کتاب‌های مردم را خریده و برای خود تجارتی برپا نموده ‌است. در همین اثنا چشمم به عنوان کتابی خورد: «ویرجینیا وولف» نوشته ورنر والدمن. کتاب را از بین کتاب‌های دیگر بیرون کشیدم و قیمتش را پرسیدم. فقط یکصد افغانی بود. کنار میز رفتم و پول را پرداختم. کتاب‌های جیبی زیادی در سر میز بود. از آن کتاب‌هایی که یک شبه کافر را مسلمان، منافق را مومن، گناهکار را پرهیزگار… می‌سازد. به خانه برگشتم و به خواندن کتاب شروع کردم.

پیشتر چند اثر از ویرجینیا وولف خوانده بودم و همین‌طور به لطف خانم حمیرا ثاقب که در یک نشریه‌ی که عنوانش یادم نمانده، در مورد ویرجینیا وولف مطلب مفصلی به چاپ رسانده بود را هم خوانده و تا حدودی با نام ویرجینیا وولف آشنا بودم. سال‌ها «اتاقی از آن خود» و «خانم دالوی» را خوانده بودم. اما این کتاب با عنوان ویرجینیا وولف یک چیز دیگر بود.وقتی می‌گویم یک چیز دیگر، یعنی یک چیز خیلی خوب بود. در مورد کودکی، والدین، خواهر و برادر، اقوام، خانه‌ها، همسر، دوستان، انتشارات، مریضی‌ها، کتاب‌ها و مرگ خانم وولف قصه‌های خوبی به خواندن داشت. این زندگی‌نامه خواندنی‌تر از هر رمان موفق و مشهور بود. نمی‌گویم عاشق خانم وولف شده بودم یا هم با خواندن این کتاب خیلی خانم وولف را تحسین می‌کردم. اما این کتاب بهترین کتاب ممکنی بود که در زمانی که به آن نیاز داشتم به دستم رسیده بود.

ویرجینیا وولف حرف‌های زیادی برای من داشت و همین‌گونه زندگی‌اش هزار درس برای آموختن و ایستادن. حتا او که زاده‌ی انگلستان است از جنگ مصئون نمانده بود و شاهد تکه‌تکه شدن عشق زندگی‌اش؛ شهر لندن بود. اما ویرجینیا دست از نوشتن برنداشته بود. به قول خودش استعداد کوچک اما برای صاحبش گرامی را کنار نگذاشته بلکه با آن به جنگ هیولای مرگ و افسردگی رفته بود. ویرجینیا در کتاب اتاقی از آن خود از زن‌ها می‌خواهد اندکی از اتاق نشیمن فاصله بگیرند و ساعتی را برای خود بنشینند و بنویسند. ویرجینیا وولف از جمله نویسندگان پرکار و صاحب سبک در ادبیات غرب است.

همین‌طور خواندن این کتاب دنیای جدیدی را به رویم گشود و با آدم‌های زیادی که تاکنون گوشه‌ای از جهان را روشن نموده‌اند آشنا شدم. جان مینارد کینز که در دنیای اقتصاد نامش به کرات خوانده و شنیده می‌شود. ونسا خواهر ویرجینیا.لیونارد وولف همسر ویرجینیا که نمونه‌ی بارز یک همسر وفادار و عاشق است. جالبتر از همه، جولیا استفن مادر ویرجینیا وولف که از او به عنوان زنی یاد می‌شود که زندگی خود را وقف دیگران و آرامش آن‌ها ساخته بود تا اینکه مرگ به فداکاری‌هایش پایان داد. لسلی استفن که نمونه‌ی اکثر پدرهای کنونی است.

خلاصه این‌که، نمی‌گویم هرکسی که این یادداشت مرا می‌خواند، حتما این کتاب را بخواند. اما برای کسانی‌که دنبال خواندن یک کتاب خوب یا هم اندک علاقه‌ای به ویرجینیا وولف دارند مصرانه پیشنهاد می‌کنم که این کتاب خوب را بخوانند.حتما مانند حال دل‌شان برای مدت‌ها خوب خواهد بود.


یادداشتی از خدیجه حیدری

همچنان بخوانید

رمان و مباحث فمینیستی؛ کتاب‌های محبوب زنان افغانستان

رمان و مباحث فمینیستی؛ کتاب‌های محبوب زنان افغانستان

9 حوت 1401
دخترانی که کتاب می‌خوانند و برای آینده می‌رزمند

دخترانی که کتاب می‌خوانند و برای آینده می‌رزمند

29 دلو 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: کتاب
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00