نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نامادری

  • گلچهره
  • 2 حوت 1401
نامادری

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد. پدرم تمام روز در خانه نبود، چون معلم بود و دو شیفت در مکتب تدریس می‌کرد. شب‌ها هم در اتاقش سرش با کتاب و مطالعه گرم بود.

من چوپانی‌ می‌کردم و کارهای خانه را انجام می‌دادم. برادرم کار کشت و آبیاری زمین و برداشت حاصلات مزرعه را پیش می‌برد، از کوه هیزم می‌آورد، مواقعی هم که خانه بود باید فضولات گاو و مرکب و بز و گوسفند را جمع آوری می‌‌کرد و آن‌ها را آب و علف می‌داد.

هردوی ما از هفت روز هفته، سه چهار روزش را به مکتب می‌رفتیم. در خانه اگر کاری به موقع انجام نمی‌شد و یا هم چیزی سر جایش نمی‌بود نامادری‌ام تقصیر را به گردن من و برادرم می‌انداخت و ما را زیر شکنجه و لت‌وکوب پدرم می‌انداخت.

جرأت نداشتیم بدون اجازه‌ی نامادری نان بخوریم، لباس عوض نماییم و یا حمام کنیم. حتا بدون رضایت او نمی‌توانستیم کارخانگی مکتب را حل کنیم و یا به مکتب برویم. اندک اشتباه و تنبلی مان جزای سنگینی در پی داشت.

جزای ما سیخ تنور، مشت و لگد، ریسمان و یا دسته‌های چوب تر بود که تمام بدن ما را سیاه و کبود می‌کرد. اکثر اوقات که نامادری‌ام عصبانی می‌شد با دندان‌هایش دست و بازوی ما را گاز می‌گرفت؛ طوری‌ که جای دندان‌هایش زخم می‌شد و اثر آن تا ماه‌ها خوب نمی‌شد.

وقتی که جیغ و داد می‌کردیم در دهن مان سنگ می‌انداخت تا صدای مان را کسی نشنود. نمی‌توانستیم از او به پدر مان شکایت کنیم چون می‌دانستیم چه بر سر مان خواهد آمد. آن زمان فکر می‌کند او آدم تندخوی و عصبانی است، اما حالا فکر می‌کنم مشکل حاد روانی و عصبی داشته و به شدت خشونت‌گر بوده است.

کم‌کم برادرم از خانه یاغی شد. چندین شبانه‌روز مفقودالاثر می‌شد و پدرم به کمک پسران کاکایم به قریه‌های دور و نزدیک می‌رفتند اما پیدایش نمی‌توانستند. او شب‌ها در کوه، روی شاخه‌ی درخت، در کاهدان، طویله و آبخور مواشی همسایه‌ها می‌خوابید. گاهی شب‌ها دزدکی به خانه می‌آمد. اگر می‌توانستم برایش نان و غذا می‌بردم و پس بر می‌گشت اما اگر گیر می‌رفتیم پدرم تا توان داشت لت‌وکوبش می‌کرد و نامادری‌ام هردوی ما را فحش می‌داد.

برادرم یکبار برای همیشه مفقودالاثر شد. آخرین بار دست به خلاف برد، وارد خانه‌ی یکی از همسایه‌ها شد و چند هزار افغانی شان را دزدید و بعد از چندین ماه شنیدیم که به ایران رفته است. بعد از آن روز نام من در خانه «خواهر دزد» شد.

بعد از رفتن برادرم هم به جای او کار می‌کردم و هم به جای خودم. هم به جای او ظلم و ستم می‌کشیدم و هم به جای خودم.از نظر من، دختران کاکایم مثل ملکه‌ها زندگی می‌کردند. رنگ‌رنگ لباس می‌پوشیدند، هر وقت و هرجا که دل شان می‌شد می‌رفتند و هرآنچه که خواست شان بود انجام می‌دادند.

وقتی آن‌ها را با مادران شان می‌دیدم دلم به مظلومیت و بی‌کسی‌ام می‌سوخت و از اینکه غمخوار و دلسوز و مادر نداشتم تا حامی و رهنمایم باشد در گوشه‌ای تنها نشسته گریه‌ می‌کردم. دوره‌ی نوجوانی و رسیدن به بلوغ برایم سخت‌ترین دوره بود.دلم می‌خواست مادر داشته باشم تا در مورد تمام آنچه نمی‌دانستم ازش می‌پرسیدم.

همچنان بخوانید

عید زنان

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402
خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

5 حمل 1402

مسایل دخترانه و زنانگی‌ام را با هیچ کس نمی‌توانستم در میان بگذارم، حتا با دختران همسن و سالم. چون یکی دو بار که این کار را کرده بودم آن‌ها همه‌چیز را به نامادری‌ام گفته بودند و برایم طعنه‌ی همیشگی جور شده بود.

زندگی برایم شبیه یک گودال تنگ و تاریک و سرد شده بود که هیچ راه گریزی از آن نداشتم. به برادرم که خود را از شر آن زندگی ذلتبار نجات داده بود غبطه می‌خوردم و بارها در ذهن خود به راه‌های فرار از آن زندگی می‌اندیشیدم اما به نتیجه‌ی مطلوبی نمی‌رسیدم.

پس از گذر چندسال پدرم به مریضی سختی دچار شد و نتوانست به معلمی‌اش ادامه دهد. برای تداوی پدرم به شهر کوچ کردیم. ته دلم خوشحال بودم که رفتن به شهر به معنای رسیدن به زندگی آسوده و آرام است. اما هیچ چیز تغییر نکرد.

پدرم پولی را که از معاش سال‌ها معلمی‌ پس‌انداز کرده بود برای درمان بیماری‌اش مصرف کرد اما اثر نداشت. او یکی دو سال بعد فوت شد.

پس از وفات پدر، بدرفتاری‌های نامادری‌ام شدت گرفت، تا آنجا که مرا از خانه کشید. در شهر هیچ کسی را نمی‌شناختم.هیچ قوم نزدیکی هم نداشتم. نه پول داشتم و نه هم تلفن که بتوانم با برادرم در ارتباط شوم.

به یگانه چیزی که فکر می‌کردم رفتن پیش برادرم بود. دل به دریا زدم و به خانه‌ی یکی از اقوام دور پدرم رفتم. به کمک آن‌ها با برادرم در ارتباط شدم. با خانواده‌هایی که قاچاقی به طرف ایران می‌رفتند یکجا شدم. پس از حدود دو هفته سفر غیرقانونی به ایران نزد برادرم رسیدم و یک زندگی جدید اما متفاوت را آغاز نمودم.

موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه‌ها 25

  1. شجاع says:
    1 ماه پیش

    صبر شما قابل تحسین است

    پاسخ
  2. ندا says:
    1 ماه پیش

    آخ دلم خون کردی آبجی گلم انشالله ز ندگی ات سرشار از خوشی بشه منم هیچ کس ندارم دوتا بچه یتیم دارم ایرانم اگر مخای بیا پیش من باهم زندگی کنیم

    پاسخ
    • مهدی says:
      3 هفته پیش

      آفرین به شما ، درود خدا بر نیت پاک شما

      پاسخ
  3. عارفه says:
    1 ماه پیش

    اولش خوب شروع شد ولی اخرش جالب نبود

    پاسخ
    • علیرضا says:
      1 هفته پیش

      خدایارشماها باشد

      پاسخ
  4. الف says:
    4 هفته پیش

    انشاله به خوشی وراحتی وآرامش زندگی شادی داشته باشی

    پاسخ
  5. رضا says:
    4 هفته پیش

    این داستان زندگی اکثر مردم افغانستان است کاش جهل ونادانی سایه اش را از سر این مردم بردارد.

    پاسخ
  6. یک ایرانی says:
    4 هفته پیش

    نمیدونم چرا فکرمیکنن ایران میشه غایت ارزو وراه نجات وخوشبختیشون..بابا بشینید مملکتتون رو درست کنیدیا اینهمه کشور درست وحسابی هست برید..ما خودمون کلی نیرو انسانی و‌کمبود منابع داریم اینها هم میشن قوز بالا قوز.

    پاسخ
    • زینب says:
      3 هفته پیش

      متاسفم براتون وقتی داستانش رو خوندین و چنین جواب دادین

      پاسخ
      • حسین ازیزد says:
        1 هفته پیش

        سلام.اخه مسئولین جلواین برادران وخواهران افغانی رابگیرید درکشورخودشان بمانند آخرماایرانی ها چه گناهی کردیم که بایدگرفتاراین افغانیها شویو

        پاسخ
        • Zizi says:
          1 هفته پیش

          این افغانیا ب خودشون رحم نمیکنن واقعا میگم چرا شما زنده هسین حالم بهم خورد از نامادریت.چرا مبارزه نمیکنید با این جور عقاید فقط یاد گرفتین فرار کنید .

          پاسخ
    • صادقی says:
      1 هفته پیش

      وا واقعا برداشتت ازین اتفاق همین قدر بود،متاسفم

      پاسخ
  7. امیر says:
    4 هفته پیش

    خداوند برای انسان‌ها راهنما فرستاده و اونها همان پیامبران و امامان معصوم هستند اگر به زندگی آنها مراجعه کنی از همه مهربان‌تر و با وفاتر بوده اند و همیشه نفع دیگران را بر احساس خود ترجيح داده اند خداوند فرموده پیامبر بزرگ اسلام را به خاطر مکارم اخلاقی مبعوث کرده که همان انسانیت و مهربانی و احترام به دیگران است متاسفانه نامادری شما احتمالا جاهل و بی منطق و خودخواه بوده و پدرتان هم شاید به نظر خودش برای تربیت شما تلاش میکرده شاید شما هم در مرحله اول کمی پرخاشگری کردید و با آنها برخورد خوبی نداشتید باز هم خدا می‌داند ولی تنها چیزی که خداوند به بندگان سفارش کرده برای برخورد با دیگران محبت و از خود گذشتگی است که شاید به خاطر مسائل شیطانی مانند حسادت و یا چیزهای دیگر کنار گذاشته می‌شود

    پاسخ
  8. Shirinamiry says:
    4 هفته پیش

    بعدازهرسختی آرامشی هس امیدوارم همه ی لحظاتت پراز آرامش باشه دختر سختکوش وطنم

    پاسخ
  9. سلیمان says:
    4 هفته پیش

    من اگه بتونم یه پسر و دختر افغانی پیش خودم نگه میدارم،یا یک پسر،اما نمیشه به هیچ بچه ای پیشنهاد داد،چون قانون خلاف میدونه و متاسفانه همون پدر مادرش طلبکارت میشن که گرفتار بازداشت میشی،،یا حتی بچه ایرانی که نیاز به سرپرستی کوچکی داره،و مردم مخصوصا بعضیا مث افغانیا برای بچه درست کردن تا دلشون بخواد درست میکنن،اما فکر تیاز بچه نیستن،فقط به فکر شهوت جنسی خودشون هستن،حتی نیاز جنسی دیگران هم براشون مهم نیست،مردم افغان و همه باید مواظب این موضوع باشن ،از خداوند تقاضای رحمت برای همه مومنین دارم

    پاسخ
  10. م ح says:
    4 هفته پیش

    لعنت خدا بر کسی که بودن خدای بزرگ و مهربان را منکر بشه لعنت بر کافران و منافقان قربان خدا و ۱۴معصوم و قرآن و پیامبرانش

    پاسخ
    • سفیر says:
      3 هفته پیش

      چه ربطی به متن داشت

      پاسخ
  11. انسان بودن بهترین دینه says:
    4 هفته پیش

    خودت رو آویزان این توهمات نکن ، برو به زندگیت برس..این چرندیات فقط توی ذهن پوسیده تو و امثال توئه.

    پاسخ
  12. سفیر says:
    3 هفته پیش

    🙄تو همون دین انسانیتت نگفته به دین بقیه احترام بذاری؟ بعدشم درد و رنج این خانوم نتیجه مشتی خرافات و فرهنگ غلطه. من چیزی از دین تو این خانواده ندیدم که بگم علتش دینداریشونه
    دین اسلام اتفاقا کلی سفارش یتیمارو کرده. الهی هرجا هستن زندگی سالم و درستی در پیش بگیرن و خوشبخت و عاقبت بخیر باشن
    درد جامعه امروز نفهمیدن قوانین زندگیه مگ دین جز ایته که قوانین زندگی وو این دنیا رو نشون میده تا همیشه حالمون خوب باشه؟ اگر جایی رسیدی که حالت خوب نبود ایراد از توییه که اسلام رو اشتباه فهمیدی یا افراط یا تفریط

    پاسخ
  13. ایرج says:
    1 هفته پیش

    امیدوارم در ایران به کلیه آرزوهایت برسی و خوشبخت بشی

    پاسخ
  14. محمدرضا says:
    4 روز پیش

    من تابحال از هیچ افغانی خوبی ندیدم جوونای مااینجابیکارن چراچون شماوامثال شمااومدین وحق جوونای بدبخت وبی عرضه کشورمون رو گرفتید هموطن جوون ایرانی غیرت غیرت مراقب میهن باش و بیگانه افغان رو بیرون برانید زنده باد جمهوری اسلامی ایران درود برآذری و آذربایجانی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00