نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

طالبان زنان بدون همراه در تکسی را تلاشی می‌کنند

  • صنوبر
  • 12 حوت 1401

شماری از زنان که در ایست‌های بازرسی طالبان متوقف شده‌اند می‌گویند که طالبان برای شناسایی چهره‌های مخالف، نظامیان سابق و زنان معترض در نقاط مختلف شهر کابل ایست‌های بازرسی ایجاد کرده‌اند.

چند تن از این بانوان به نیمرخ گفتند که در اکثر موارد زنان تنها(بدون همراه) و بدون پوشش مدنظر طالبان، مورد بازپرسی قرار می‌گیرند و گاهی مورد تلاشی بدنی قرار گرفته و تلفن‌های همراه شان نیز بررسی شده است.

نظیفه ساعی، ۲۸ ساله، در شهر کابل خیاطی دارد. او هرازگاهی برای مدیریت امور به کارگاه خیاطی‌اش می‌رود و به دلیل نبود سرویس‌های مسافربری در محل زندگی‌اش، مجبور است تنهایی با تکسی برود‌.

نظیفه تا کنون چندین بار در ایست‌های بازرسی گروه تروریستی طالبان مورد پرسش قرار گرفته است.

او به نیمرخ می‌گوید: « طالبان می‌گویند که چرا تنها و بدون محرم سفر می‌کنی، من گفتم که در نزدیکترین فاصله‌ از خانه نمی‌توانم با خود محرم ببرم، باز تلفنم را بررسی کردند، وقتی چیزی دست شان نیامد سپس اجازه دادند که بروم.»

نظیفه می‌گوید در عین زمان که در ایست بازرسی مورد پرسش قرار می‌گرفت متوجه شد که یک زن بدون همراه در تکسی در همان ایستگاه متوقف شده است.

او گفت: «وقتی من از آنجا رد شدم آن زن را از تکسی پیاده کردند و پس از تلاشی کردن کیفش، خودش را هم تلاشی بدنی می‌کردند.»

زلیخا(اسم مستعار) ۱۹ ساله، که برای پیگیری شهادتنامه مکتبش از ولایت بلخ به کابل آمده است نیز هنگام تردد در سطح شهر به خاطر تنها بودنش در تکسی مورد پرسش قرار گرفته است و جنگجویان طالبان به او تذکر داده‌اند که دیگر به تنهایی در تکسی ننشیند.

زلیخا می‌گوید: «روزهایی که برای پیگری کارهای اداری شهادتنامه‌ام صبح زود باید به وزارت معارف می‌رفتم مجبور بودم با تکسی بروم، اما در ایست‌های بازرسی طالبان سوال و جواب می‌شدم. آن‌ها به من و راننده تکسی تذکر دادند که دیگر تنهایی سفر نکنم و راننده را نیز هشدار دادند که دیگر زنان بدون همراه را انتقال ندهد.»

زنانی که در برابر این عملکرد تروریستان طالب واکنش نشان داده‌ به گرفتاری و زندان تهدید شده‌اند.

همچنان بخوانید

حقوق زنان

در سال گذشته چه بلاهایی بر سر حقوق زنان آمد؟

20 حوت 1401
فرمان‌های طالبان

فرمان‌های طالبان

16 حوت 1401

نازیه علوی، یکی دیگر از زنانی است که هرازگاهی به تنهایی از خانه بیرون می‌رود اما در ایست‌های بازرسی طالبان از او پرس‌وجو می‌شود.

نازیه به نیمرخ گفت: «در هر ایستگاه می‌پرسیدند که کجا می‌روی؟ وقتی می‌گفتم فلان جا می‌روم، تذکره‌ام را می‌خواستند.یک روز از آن‌ها پرسیدم که چرا با این کارشان اذیتم می‌کنند، اما در جواب به گرفتاری تهدیدم کردند و تا می‌خواستم چیزی بپرسم می‌گفتند گپ نزن اگرنه دستگیر که شدی باز… .» 

نازیه آخرین بار حدود یک هفته قبل در ایستگاه سرپل، در مقابل حوزه سیزدهم در دشت برچی مورد پرسش قرار گرفته بود.

گروه تروریستی طالبان در ایست‌های بازرسی بدون احترام به حریم خصوصی مردم، آن‌ها را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند. زنان که از آزار و اذیت در ایست‌های بازرسی طالبان به تنگ آمده‌اند اما هیچ‌ مرجعی برای پاسخگویی وجود ندارد.

بانوانی که در ایست‌های بازرسی توسط جنگجویان طالبان مورد بازپرس و تلاشی قرار گرفته و حریم خصوصی شان از جمله محتوای تلفن شان بررسی شده است، باور دارند که طالبان با این شیوه در پی گرفتاری چهره‌های مخالف شان، نظامیان سابق و زنان معترض استند.

آخرین بار، 19 روز قبل، به تاریخ 23 دلو، گروه تروریستی طالبان نرگس سادات، یکی از زنان معترض را از ساحه پل سرخ در غرب شهر کابل، پس از بررسی تلفن همراهش شناسایی و دستگیر کردند. نرگس سادات، در اعتراض‌های مدنی ضد طالبان در شهر کابل فعالیت داشت و به تاریخ 12 سنبله 1401 خورشیدی در جریان اعتراضات توسط جنگجویان طالبان زخمی شده بود.

نه تنها زنان، بلکه مردان نیز در سراسر کشور از بازرسی و تلاشی شدید حتا بررسی محتوای تلفن شان در ایست‌های بازرسی طالبان شکایت دارند، اما در هفته‌های اخیر زنان بدون همراه در شهر کابل بیشتر مورد بازپرس و تلاشی قرار می‌گیرند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حقوق اساسی زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00