زنان معترض افغانستان در آستانه هشتم مارچ، روز جهانی زن، با نشر اعلامیههایی خواستار توقف تعامل کشورهای جهان با گروه تروریستی طالبان شدهاند.
«جنبش زنان عدالتخواه افغانستان» در اعلامیهای که امروز (یکشنبه، 14 حوت 1401 خورشیدی) منتشر کرده است، از کشورهای جهان خواسته که علیه گروه طالبان اقدامات عملی را آغاز کنند.
این جنبش در اعلامیه خود گفته است که «با درک وضعیت موجود و با فضای خفقان حاکم بر جامعه افغانستان و با توجه به داد و ستد و تعاملات جدید بعضی کشورها با طالبان» خواستها و مطالبات خود را از جامعه جهانی مطرح میکند.
آنها از کشورهای که به حقوق زنان احترام دارند و معاهدات بینالمللی را برای عدم نقض حقوق زنان امضا کردهاند خواستهاند که گروه تروریستی طالبان را «به رسمیت» نشناسند و وارد «هیچگونه تعامل سیاسی» با این گروه نشوند.
جنبش زنان عدالتخواه افغانستان همچنین از اتحادیه اروپا، آمریکا و کشورهای غربی خواسته است که از هرگونه همکاری «آشکار و پنهان» با گروه تروریستی طالبان دست بردارند و تحریمهای بیشتر علیه این گروه وضع کنند.
این جنبش از «کشورهای ذینفع» طالبان، چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ اقتصادی، خواستهاند که زنان را «وجهالمعامله» قرار ندهند و نگذارند که زنان افغانستان بیشتر از این قربانی «اهداف شوم و پلید» آنها شود.
امسال برای دومین سال متوالی روز جهانی زن در حالی فرا میرسد که زنان افغانستان در زیر سلطه گروه تروریستی طالبان، از تمام حقوق خود محروم و از جامعه حذف شدهاند و نمیتوانند آزادانه از این روز بزرگداشت کنند.
سکوت جهان مهر تأیید بر جنایات طالبان است
«شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان» نیز در اعلامیهای که در آستانه روز جهانی زن منتشر کرده، خواستار «اقدام فوری» جهان بر علیه گروه طالبان شده است.
در اعلامیهای که این شبکه منتشر کرده، آمده است که امسال هشتم مارچ در حالی فرا میرسد که زنان افغانستان در زیر سلطه گروه تروریستی طالبان، از «تمام حقوق انسانی»، «شهروندی» و «مدنی» خود محروم شدهاند و «کاملا به حاشیه رانده شدهاند.»
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان گفته است که در عصر حاضر که جهان به سرعت در حال تکامل است، یک گروه تروریستی سرنوشت زنان و دختران افغانستان را به «گروگان» گرفته و میخواهد با به حاشیه راندن آنها به خواستهای «نامشروع» خود از جامعه جهانی برسد.
این شبکه هشدار داده است که وضعیت امروز افغانستان نه تنها برای مردم این کشور، بلکه برای منطقه و جهان نیز عواقب «خطرناک» خواهد داشت.
اعضای این شبکه در اعلامیهی خود تأکید کردهاند که «سکوت جامعه جهانی در برابر جنایات طالبان مهر تأییدی بر سرکوب زنان و خلاف موازین حقوق بشری است.»
آنها از جامعه جهانی خواستهاند که در برابر نقض علنی حقوق بشر در افغانستان و جنایات آشکار گروه طالبان علیه زنان، اقدامات فوری و جدی روی دست گیرند.
در بدترین نقطهی تاریخ از هویت زن دفاع میکنیم
مکتب انتقادی کابل نیز امروز به مناسبت هشتم مارچ قطعنامهای منتشر کرده و گفته است که «ما زنان ایستاده در خط مقدم استبداد و ظلم، تنها از خودمان و هویت مان دفاع نمیکنیم، امروز بدون شک در بدترین نقطه تاریخ ایستادهایم و از هویت زن دفاع میکنیم. اما در مقابل، سازمان ملل متحد با [ارسال] هفته چهل میلیون دالر پول نامعلوم [به طالبان] در پی تداوم ظلم بیپایان بر علیه انسانیت در افغانستان است.»
این زنان معترض از ایستادگی زنان ایران علیه حکومت مذهبی و دیکتاتور آن کشور تقدیر کرده گفته است که «خواهران ما در ایران در خط مقدم ایستادهاند و از هویت (زن) دفاع میکنند.»
اما مکتب انتقادی کابل با انتقاد تند از زنان پاکستان گفته است که سکوت امروز تان در قبال زنستیزی جاری در افغانستان، ناامنی علیه زنان را به پاکستان نیز گسترش خواهد داد و میلیونها دختر پاکستانی به سرنوشت ملاله یوسفزی گرفتار خواهند شد.
«زنان مبارز پاکستان در همصدایی با سیاستهای کشورشان، همسویی اجباری و برخاسته از ترس ساختارهای سرکوبگر کشور شان، در قبال جنایتهای طالبان سکوت کردهاند، شما باید بدانید که خطر در درون سرزمین تان نفس میکشد و نزدیک میشود. ترس امروز تان، سکوت امروز تان و همصدایی با این تاریکی بیپهنا و در حال گسترش، فردا میلیونها دختر پاکستانی را همسرنوشت با ملاله خواهد کرد. هنوز فرصت است با ما همصدا شوید و از خودتان و هویت تان دفاع کنید.»
از زنان افغانستان حمایت کنید
گروه «اتحاد و همبستگی زنان افغانستان» نیز در آستانه روز جهانی زن با نشر یک فراخوان، از زنان جهان خواستهاند که در هشتم مارچ، از زنان افغانستان حمایت کنند.
آنها میگویند که این دومین هشت مارچ است که زیر سلطه گروه تروریستی طالبان تجلیل و برای حقوق از دست رفته خود، مبارزه میکنند.
گروه اتحاد و همبستگی زنان افغانستان در فراخوان خود گفته است که از تمام زنان «مبارز و قهرمان» جهان میخواهند که در روز هشتم مارچ با زنان افغانستان همصدا شوند و صدای آنها را به گوش جهانیان برسانند.
این زنان معترض میگویند که این پیام را به زنان جهان از طرف تمام «زنان مبارز و قهرمان» افغانستان میرسانند و خواستار حمایت و همصدایی آنها هستند.
همه ساله از هشتم مارچ، روز جهانی زن، به منظو یادآوری و مورد توجه قرار گرفتن موضوعاتی چون برابری جنسیتی، خشونت علیه زنان و تأمین حقوق برابر برای زنان، در سراسر جهان بزرگداشت میشود.
در این روز همچنین دستاوردهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زنان مورد توجه قرار میگیرد، اما در افغانستان بیش از 18 ماه است که گروه تروریستی طالبان تمام دستاوردهای زنان را از بین برده است و آنها را یکبار دیگر در کنج خانه زندانی کردهاند.