ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان به مناسبت هشتم مارچ(روز همبستگی زنان جهان) یک طوماری حاوی هشت درخواست عمدهی شان را با 800 امضا به آدرس جامعه جهانی نوشتهاند.
«نان، کار، آزادی» به عنوان شعار مشترک گروههای زنان معترض در سرخط این نامه درج شده است.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان در این طومار گفته است که زنان در افغانستان با يک نظام آپارتايد جنسيتی مواجه هستند و از تمام حقوق ابتدايی شان محروم شدهاند.
زنان معترض افغانستان تأکید کردهاند که آنان از گروه تروريستی طالبان هيچ توقعی برای رعایت و تأمین حقوق و آزادیهای زنان ندارند؛ بلکه جامعه بينالمللی، سازمان ملل متحد و کشورهای عضو ناتو باید زنان افغانستان را در مبارزه عليه افراطيت تنها نگذارند و مسئوليت خود را در برابر مردم افغانستان فراموش نکنند.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان به مناسبت هشتم مارچ، هشت درخواست عمدهی شان از جامعه جهانی را مطرح کردهاند.
طالبان را به رسمیت نشناسید
زنان معترض گفتهاند که طالبان نباید به عنوان حکومت در افغانستان به رسمیت شناخته شود.
«ما زنان افغانستان طالبان را به رسميت نمیشناسيم و از شما هم توقع داريم آنان را به رسميت نشناسيد!»
طالبان را به خوب و بد تفکیک نکنید
آنان طالبان را یک گروه تروریستی خوانده و گفتهاند که جهان نباید به تغییر طالبان دل ببندند.
«بيشتر از اين بر روايت “طالب خوب” و “طالب بد” تأکيد نکنيد. از نگاه ما طالبان يک گروه تروريستی است که نيت و ظرفيت حکومتداری را ندارند. اميد به تغيير طالبان يک اميد واهی است. هر روز حاکميت طالبان افغانستان را به عقب ميراند و دستاوردهای مردم افغانستان را از هم ميپاشد.»
در کنار زنان بایستید
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان با تأکید بر اهمیت دخالت حمایتمحور جامعه جهانی در امور افغانستان گفته است که جهان باید در کنار زنان بایستد.
«در کنار ما زنان افغانستان بايستيد و از مبارزات مدنی ما حمايت کنيد. زنان افغانستان در عمل نشان دادهاند که برای يک افغانستان آزاد و برابر از جان و امنيت خود مايه ميگذارند. با وجود حذف و سرکوب طالبان، زنان در نزديک به دو سال گذشته سنگر مبارزات مدنی خود را حفظ کردهاند و برای حق خود به آموزش، کار و آزادی مبارزه کردهاند. آبادی و پيشرفت افغانستان بدون اشتراک زنان ناممکن است.»
سیاست حذف طالبان امنیت منطقه و جهان را تهدید میکند!
زنان معترض با اشاره به ستم و سرکوب جاری در جامعه از سوی طالبان گفتهاند که «سیاست حذف» که طالبان در حال اعمال آن است نه تنها گروههای اجتماعی در داخل کشور بلکه امنیت منطقه و جهان را نیز تهدید میکند.
«سياست حذف طالبان را ناديده نگيريد. در زير سلطه طالبان اقليتهای مذهبی و اقوام به حاشيه رانده شده مورد سرکوب و حذف سيستماتيک قرار دارند. افغانستان يک کشور متشکل از اقوام و مذاهب متعدد است و تمام شهروندان افغانستان بايد از حقوق برابر برخوردار باشند. سياست حذف طالبان افغانستان را به سوی چند پارچگی و بیثباتی ميبرد. جلو طالبان را بگيريد و از پيامدهای منطقهیی و جهانی بیثباتی افغانستان پيشگيری کنيد.»
بر اعضای طالبان تحریم سفر وضع کنید
در این طومار زنان معترض به جامعه جهانی تأکید شده که زنان افغانستان در داخل کشور حق گشتوگذار ندارند پس بر سفرهای اعضای طالبان در منطقه و جهان نیز محدودیت وضع شود.
«اعضای طالبان را ممنوع الخروج کنيد. وقتی زنان افغانستان زندانی هستند و حق گشتوگذار آزادانه را در وطن خود ندارند طالبان نيز نبايد حق سفر را داشته باشند.»
تعامل دیپلماتیک با طالبان را متوقف کنید
زنان معترض افغانستان از نحوه تعامل دیپلماتیک جامعه جهانی با گروه تروریستی طالبان انتقاد کرده و خواهان توقف آن شدهاند.
«هيات بالارتبه تان را برای ملاقات با طالبان به افغانستان نفرستيد. از ديد ما ملاقاتهای شما با طالبان در نزديک به دو سال گذشته با طالبان بینتيجه بوده است. زنان از جامعه حذف شدهاند. مردم افغانستان با فقر فراگير دست و پنجه نرم ميکنند و سرکوب مردم از سوی طالبان اوج گرفته است. تعامل شما با طالبان فقط به آنان رسميت بخشيده است.»
دفتر طالبان در دوحه را ببندید
زنان معترض همچنین از جامعه جهانی خواستهاند که دفتر سیاسی طالبان در دوحه، پایتخت قطر را ببندند. این دفتر که در سال 2013 میلادی فعال شد، نخستین و مهمترین پایگاه سیاسی این گروه در خارج از افغانستان محسوب میشود. توافقنامه امریکا و طالبان در سال 2020 که پس از آن زمینه سیاسی روی کار آمدن گروه طالبان فراهم شد، نیز پس از فعالیت همین دفتر رقم خورد.
زنان معترض اکنون خواستهاند که «دفتر طالبان در دوحه را ببنديد و تطبيق مواد توافقنامه دوحه از سوی طالبان را بررسی کنيد.»
تعهد خود را در عمل نشان دهید
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان از جامعه جهانی خواسته است که برای حمایت از زنان افغانستان تعهد شان را در عمل نشان دهند.
«تعهد خود به حقوق انسانی مردم افغانستان را در عمل نشان دهيد. ما زنان افغانستان شما و ارزشهای تان را بنا بر اعمال تان قضاوت ميکنيم.»
زنان معترض همچنین با اشاره به اینکه برای دومین سال پیهم «روز زن» را تحت سلطهی طالبان سپری میکنند، روايت افغانستان پس از سقوط را روايت «مبارزه يک تنهی زنان افغانستان در برابر نيروی جهل و تاريکی طالبان» خوانده و اضافه کردهاند که اگر به این خواستهها عمل نشود «تاريخ فراموش نخواهد کرد که شما زنان افغانستان را در مبارزهی شان در برابر تروريسم و در دفاع از ارزشهای حقوق بشری تنها گذاشتيد.»