نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

هشت درخواست عمده‌ی ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان از جامعه جهانی

  • آوش مهربان
  • 18 حوت 1401

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان به مناسبت هشتم مارچ(روز همبستگی زنان جهان) یک طوماری حاوی هشت درخواست‌ عمده‌ی شان را با 800 امضا به آدرس جامعه جهانی نوشته‌اند.

«نان، کار، آزادی» به عنوان شعار مشترک گروه‌های زنان معترض در سرخط این نامه درج شده است.

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان در این طومار گفته است که زنان در افغانستان با يک نظام آپارتايد جنسيتی مواجه هستند و از تمام حقوق ابتدايی شان محروم شده‌اند.

زنان معترض افغانستان تأکید کرده‌اند که آنان از گروه تروريستی طالبان هيچ توقعی برای رعایت و تأمین حقوق و آزادی‌های زنان ندارند؛ بلکه جامعه بين‌المللی، سازمان ملل متحد و کشور‌های عضو ناتو باید زنان افغانستان را در مبارزه عليه افراطيت تنها نگذارند و مسئوليت خود را در برابر مردم افغانستان فراموش نکنند.

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان به مناسبت هشتم مارچ، هشت درخواست عمده‌ی شان از جامعه جهانی را مطرح کرده‌اند.

طالبان را به رسمیت نشناسید

زنان معترض گفته‌اند که طالبان نباید به عنوان حکومت در افغانستان به رسمیت شناخته شود.

«ما زنان افغانستان طالبان را به رسميت نمی‌شناسيم و از شما هم توقع داريم آنان را به رسميت نشناسيد!»

طالبان را به خوب و بد تفکیک نکنید

همچنان بخوانید

نگاه پروژه ای به معضل ریشه دار زنان در دوره جمهوریت

نگاه پروژه ای به معضل ریشه دار زنان در دوره جمهوریت

19 حوت 1401
هشت مارچ؛ تدوام سرکوب زنان و افشای جنایات طالبان

هشت مارچ؛ تدوام سرکوب زنان و افشای جنایات طالبان

18 حوت 1401

آنان طالبان را یک گروه تروریستی خوانده و گفته‌اند که جهان نباید به تغییر طالبان دل ببندند.

«بيشتر از اين بر روايت “طالب خوب” و “طالب بد” تأکيد نکنيد. از نگاه ما طالبان يک گروه تروريستی است که نيت و ظرفيت حکومتداری را ندارند. اميد به تغيير طالبان يک اميد واهی است. هر روز حاکميت طالبان افغانستان را به عقب مي‌راند و دستاورد‌های مردم افغانستان را از هم مي‌پاشد.»

در کنار زنان بایستید

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان با تأکید بر اهمیت دخالت حمایت‌محور جامعه جهانی در امور افغانستان گفته است که جهان باید در کنار زنان بایستد.

«در کنار ما زنان افغانستان بايستيد و از مبارزات مدنی ما حمايت کنيد. زنان افغانستان در عمل نشان داده‌اند که برای يک افغانستان آزاد و برابر از جان و امنيت خود مايه مي‌گذارند. با وجود حذف و سرکوب طالبان، زنان در نزديک به دو سال گذشته سنگر مبارزات مدنی خود را حفظ کرده‌اند و برای حق خود به آموزش، کار و آزادی مبارزه کرده‌اند. آبادی و پيشرفت افغانستان بدون اشتراک زنان ناممکن است.»

سیاست حذف طالبان امنیت منطقه و جهان را تهدید می‌کند!

زنان معترض با اشاره به ستم و سرکوب جاری در جامعه از سوی طالبان گفته‌اند که «سیاست حذف» که طالبان در حال اعمال آن است نه تنها گروه‌های اجتماعی در داخل کشور بلکه امنیت منطقه و جهان را نیز تهدید می‌کند.

«سياست حذف طالبان را ناديده نگيريد. در زير سلطه طالبان اقليت‌های مذهبی و اقوام به حاشيه رانده شده مورد سرکوب و حذف سيستماتيک قرار دارند. افغانستان يک کشور متشکل از اقوام و مذاهب متعدد است و تمام شهروندان افغانستان بايد از حقوق برابر برخوردار باشند. سياست حذف طالبان افغانستان را به سوی چند پارچگی و بی‌ثباتی مي‌برد. جلو طالبان را بگيريد و از پيامد‌های منطقه‌یی و جهانی بی‌ثباتی افغانستان پيشگيری کنيد.»

بر اعضای طالبان تحریم سفر وضع کنید

در این طومار زنان معترض به جامعه جهانی تأکید شده که زنان افغانستان در داخل کشور حق گشت‌وگذار ندارند پس بر سفرهای اعضای طالبان در منطقه و جهان نیز محدودیت وضع شود.

«اعضای طالبان را ممنوع الخروج کنيد. وقتی زنان افغانستان زندانی هستند و حق گشت‌وگذار آزادانه را در وطن خود ندارند طالبان نيز نبايد حق سفر را داشته باشند.»

تعامل دیپلماتیک با طالبان را متوقف کنید

زنان معترض افغانستان از نحوه تعامل دیپلماتیک جامعه جهانی با گروه تروریستی طالبان انتقاد کرده و خواهان توقف آن شده‌اند.

«هيات بالارتبه تان را برای ملاقات با طالبان به افغانستان نفرستيد. از ديد ما ملاقات‌های شما با طالبان در نزديک به دو سال گذشته با طالبان بی‌نتيجه بوده است. زنان از جامعه حذف شده‌اند. مردم افغانستان با فقر فراگير دست و پنجه نرم مي‌کنند و سرکوب مردم از سوی طالبان اوج گرفته است. تعامل شما با طالبان فقط به آنان رسميت بخشيده است.»

دفتر طالبان در دوحه را ببندید

زنان معترض همچنین از جامعه جهانی خواسته‌اند که دفتر سیاسی طالبان در دوحه، پایتخت قطر را ببندند. این دفتر که در سال 2013 میلادی فعال شد، نخستین و مهم‌ترین پایگاه سیاسی این گروه در خارج از افغانستان محسوب می‌شود. توافق‌نامه امریکا و طالبان در سال 2020 که پس از آن زمینه سیاسی روی کار آمدن گروه طالبان فراهم شد، نیز پس از فعالیت همین دفتر رقم خورد.

زنان معترض اکنون خواسته‌اند که «دفتر طالبان در دوحه را ببنديد و تطبيق مواد توافقنامه دوحه از سوی طالبان را بررسی کنيد.»

تعهد خود را در عمل نشان دهید

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان از جامعه جهانی خواسته‌ است که برای حمایت از زنان افغانستان تعهد شان را در عمل نشان دهند.

«تعهد خود به حقوق انسانی مردم افغانستان را در عمل نشان دهيد. ما زنان افغانستان شما و ارزش‌های تان را بنا بر اعمال تان قضاوت مي‌کنيم.»

زنان معترض همچنین با اشاره به اینکه برای دومین سال پیهم «روز زن» را تحت سلطه‌ی طالبان سپری می‌کنند، روايت افغانستان پس از سقوط را روايت «مبارزه‌‌ يک تنه‌ی زنان افغانستان در برابر نيروی جهل و تاريکی طالبان» خوانده و اضافه کرده‌اند که اگر به این خواسته‌ها عمل نشود «تاريخ فراموش نخواهد کرد که شما زنان افغانستان را در مبارزه‌‎ی شان در برابر تروريسم و در دفاع از ارزش‌های حقوق بشری تنها گذاشتيد.»

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: هشت مارچویژه‌نامه هشت مارچ
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00