نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

هشت مارچ؛ تدوام سرکوب زنان و افشای جنایات طالبان

  • ارزگانی
  • 18 حوت 1401

دیروز، هشتم مارچ و روز جهانی زن بود؛ روزی که در سراسر جهان بزرگداشت شد و از برابری جنسیتی و دستاوردهای زنان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی سخن گفته شد.

اما در افغانستان، در این روز نیز سرکوب زنان از سوی گروه تروریستی طالبان ادامه داشت و موارد بیشتری از جنایات این گروه علیه زنان افشا شد.

زنان و دختران افغانستان به مناسبت روز جهانی زن در ولایت‌های مختلف کشور، از جمله کابل و غور، به خیابان آمدند و علیه سیاست‌های زن‌ستیزانه گروه طالبان اعتراض کردند.

بر اساس گزارش منابع محلی، زنان معترض در ولایت غور با شعارهای «نه به تبعیض»، «زنده باد برابری» و «آموزش، کار و عدالت اجتماعی حق ماست» در مقابل دفتر والی گروه طالبان برای این ولایت، تجمع کرده بودند.

این منابع می‌گویند که حبیبه شریفی، از دختران معترض ولایت غور ابتدا به تنهایی در مقابل دفتر والی گروه طالبان برای غور، اعتراض می‌کند و سپس دختران دیگر نیز به او می‌پیوندند و تجمع آن‌ها بزرگتر می‌شود.

به گفته‌ی منابع، پس از لحظاتی، جنگجویان گروه طالبان با خشونت اعتراض آن‌ها را سرکوب کردند و حبیبه شریفی را با خود بردند.

گفته می‌شود که جنگجویان گروه طالبان حبیبه شریفی را همراه با پدرش گرفتار کرده‌اند و هنوز از سرنوشت آن‌ها معلوماتی در دسترس نیست.

افشای تجاوز جنسی جنگجویان طالبان  بر یک زن و دخترانش

دیروز و همزمان با فرا رسیدن روز جهانی زن، تجاوز جنسی دو جنگجوی گروه طالبان بر یک زن و دو کودک دختر در ولایت سرپل، افشا شد.

منابع محلی به رسانه‌ها گفته‌اند که دو جنگجوی گروه طالبان حوالی ساعت ۱۱ شب نهم حوت، وارد یک خانه در روستای خانقاه ولسوالی سوزمه قلعه‌ی ولایت سرپل شده و بر یک زن و دو دختر ۱۲ و ۱۴ ساله‌اش تجاوز کرده‌اند.

همچنان بخوانید

نگاه پروژه ای به معضل ریشه دار زنان در دوره جمهوریت

نگاه پروژه ای به معضل ریشه دار زنان در دوره جمهوریت

19 حوت 1401
هشت درخواست عمده‌ی ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان از جامعه جهانی

هشت درخواست عمده‌ی ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان از جامعه جهانی

18 حوت 1401

به گفته منابع محلی، این جنجگویان گروه طالبان طاهر و نادر نام دارند و از افراد نزدیک به والی گروه طالبان برای ولایت سرپل هستند و به‌همین دلیل تاکنون به شکایت ساکنان روستای خانقاه در این مورد، توجه نشده است.

 گفته می‌شود کودک ۱۲ ساله‌ای که از سوی جنگجویان گروه طالبان مورد تجاوز قرار گرفته، بر اثر شدت خون‌ریزی در شفاخانه بستری است.

از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان، جنگجویان این گروه بارها متهم به تجاوز جنسی بر زنان شده‌اند.

از جمله‌ی موارد متعدد، این گروه در یک مورد تجاوز جنسی افراد خود بر یک زن در ولایت پنجشیر را پذیرفت، اما در مورد رسیدگی به این قضیه و تأمین عدالت در حق قربانی، هنوز هیچ‌گونه معلوماتی منتشر نشده است.

زنی در زندان ماند و مردی رها شد

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در افغانستان دیروز خبر داد که اسماعیل مشعل، استاد دانشگاه، از بند گروه طالبان رها شده است.

آقای مشعل پس از ممنوعیت تحصیل دختران توسط گروه تروریستی طالبان، در اعتراض به این تصمیم، در یک برنامه زنده تلویزیونی، اسناد تحصیلی خود را پاره کرد.

او پس از آن در جاده‌هایی کابل با یک کراچی‌دستی، برای مردم کتاب توزیع می‌کرد و روز ۱۳ ماه دلو سال جاری خورشیدی از سوی جنگجویان گروه طالبان گرفتار  شده بود.

گروه تروریستی طالبان اسماعیل مشعل را به فعالیت علیه این گروه متهم کرده بود.

جنگجویان گروه طالبان در ۲۲ ماه دلو، نرگس سادات، از زنان معترض افغانستان را نیز از کابل گرفتار کرده بودند، اما با وجود درخواست‌های مکرر سازمان‌های حقوق بشری و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، او هنوز در زندان این گروه به سر می‌برد.

گروه طالبان در بیش از ۱۹ ماه گذشته بارها زنان معترض افغانستان را گرفتار و زندانی کرده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان ملل و دیدبان حقوق بشر، زنان معترض در زندان‌های گروه طالبان با انواع شکنجه و بدرفتاری مواجه و وادار به ضبط اعتراف اجباری می‌شوند.‌

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: هشت مارچویژه‌نامه هشت مارچ
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00