نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

طالبان اسناد تحصیلی دختران را نمی‌دهند

  • سایه
  • 21 حوت 1401

طالبان بعد از بستن مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به روی دختران حالا توزیع اسناد تحصیلی برای دختران را نیز منع کرده‌اند. بعد از بسته شدن مکتب‌ها، دانش‌آموزانی که کلاس دوازدهم را با طرح ارتقاء از سوی وزارت معارف گروه طالبان به پایان رسانده‌اند نیز در برخی از موارد نتوانسته‌اند شهادت‌نامه و سوابق سه ساله‌ی شان را بگیرند.

محموده ثاقب، دختری است که یک سال قبل از تسلط گروه طالبان بر کشور از دانشگاه کابل فارغ شده است، اما به خاطر نبود ورق «دیپلوم» نتوانسته بود اسناد تحصیلی‌اش را بگیرد.

او در این مورد به نیمرخ گفت: «هر باری که ورق دیپلوم می‌آید بسیار کم است، من قبل از آمدن گروه طالبان هم چندین بار برای گرفتن اسناد تحصیلی به دانشگاه مراجعه کرده بودم. ولی هر بار می‌گفتند ورق دیپلوم تمام شده است و باید منتظر باشی.»

او بعد از تسلط گروه طالبان هم چندین بار به دانشگاه رفته بود، ولی بازهم نتوانسته بود دیپلومش را بگیرد.

«بعد از سقوط کابل هم چندین بار به دانشگاه رفتم، ولی گفتند حالا ورق دیپلوم نمی‌آید.»

محموده به دلیل نداشتن اسناد تحصیلی، فرصت ثبت نام در بورسیه تحصیلی کشور ایران را از دست داده است. «یکی از دوستانم گفت که در یکی از دانشگاه‌های ایران در مقطع ماستری برایم بورس می‌گیرد، ولی من به خاطر نداشتن اسناد آن فرصت را از دست دادم.»

نبود ورق «دیپلوم» به دلیل این‌که در داخل افغانستان چاپ نمی‌شود از دیر باز یکی از چالش‌هایی بوده است که دانشجویان بعد از فارغ شدن با آن روبرو بوده‌اند، ولی با قدرت گرفتن گروه طالبان این مشکل برای دختران تنها در نبود ورق نیست؛ بلکه روند توزیع آن نیز برای دختران منع شده است.

رزما عمرخیل، از جمع دانش‌آموختگانی است که از دانشگاه «تعلیم و تربیه کابل» فارغ شده است، او هم مانند بیشتری از همکلاسی‌هایش بعد از سه سال نتوانسته است دیپلوم بگیرد. با آمدن گروه طالبان و بسته شدن دانشگاه‌ها به روی دختران گرفتن اسناد تحصیلی به نظر او غیر ممکن می‌آید.

«در زمان نظام جمهوریت نتوانستم دیپلوم بگیرم و حالا که گروه طالبان آمده و دختران اجازه‌ی رفتن به دانشگاه را ندارند غیر ممکن است که بتوانم اسناد تحصیلی‌ام را به دست بیاورم.»

از آخرین باری که رزما می‌خواست برای گرفتن اسناد تحصیلی خود به دانشگاه مراجعه کند سه هفته می‌گذرد، ولی جنگجویان طالبان او را حتا نزدیک دروازه‌ی دانشگاه هم اجازه نداده‌اند.

همچنان بخوانید

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402
شلاق در خیابان؛ مجازات پوشیدن «لباس رنگی»

شلاق در خیابان؛ مجازات پوشیدن «لباس رنگی»

6 حمل 1402

«منتظر بودم که چه وقت کارهای اداری دانشگاه شروع می‌شود، زمانی که خبر شدم امتحان چانس دوم دانشجویان پسر را می‌گیرند به دانشگاه رفتم. اما افراد طالبان حتا اجازه ندادند نزدیک دروازه دانشگاه شوم.»

به گفته‌ی رزما یکی از جنگجویان طالبان با خنده به او گفته بود: «به خانه برو و شوهرداری را یاد بگیر، حکومت اسلامی آمده و بعد از این سیاسرها را از پوهنتون و روی سرک جمع می‌کند.»

شرایط به دست آوردن اسناد تحصیلی در دانشگاه‌های خصوصی به مراتب سخت‌تر از دانشگاه‌های دولتی است.دانشگاه‌های خصوصی برای طی مراحل کردن اسناد فراغت از دانشجویان مبلغ نزدیک به ده هزار افغانی از هر دانشجو می‌گیرند، ولی ماه‌ها طول می‌کشد تا اسناد تحصیلی دانشجویان را آماده کنند و این روند بعد از تسلط گروه طالبان و منع آموزش دختران به مراتب سخت‌تر از قبل شده است.

فرزانه، 23 ساله، دختری که از رشته‌ی قابلگی عالی یکی از دانشگاه‌های خصوصی فارغ شده و برای گرفتن اسناد تحصیلی‌اش ده هزار افغانی به دانشگاه پرداخت کرده است هنوز با گذشت یک سال هنوز نتوانسته اسناد تحصیلی‌اش را به دست بیاورد.

او در این باره به نیمرخ گفت: «برای تهیه دیپلوم و ترانسکریپت (جدول نمرات) ده هزار افغانی به دانشگاه پرداخت کردم، ولی حالا هر باری که به دانشگاه مراجعه می‌کنم می‌گویند؛ روند پیگیری اسناد بند است و هر زمانی که شروع شد خبر می‌دهیم.»

یکی از کارمندان اداری دانشگاه کابل که نخواست نامش گرفته شود در مورد نبود ورق «دیپلوم» به نیمرخ گفت: «در زمان نظام جمهوریت دیپلوم‌ها به دلیل امنیتی و کیفیت در بریتانیا چاپ می‌شد و به همین خاطر روند توزیع کند پیش می‌رفت. اما با آمدن گروه طالبان هنوز معلوم نیست که این ورق‌ها در کجا چاپ خواهد شد و اگر مشخص شده باشد هم ما اطلاع نداریم، ولی حالا توزیع جدول نمرات و سرتفکیت برای دانشجویان پسر جریان دارد.»

او در مورد منع توزیع اسناد تحصیلی به دانشجویان دختر گفت: «بعد از بسته شدن دانشگاه‌ها به روی دختران، از سوی وزیر تحصیلات عالی گروه طالبان به ما دستور داده شده است که توزیع اسناد تحصیلی مثل جدول نمرات و سرتفکیت برای دختران را متوقف کنیم.»

این مشکلات تنها در برابر دانشجویان دانشگاه‌ها وجود ندارد، بلکه با آمدن گروه طالبان و ستیز این گروه با زنان، دخترانی که از کلاس دوازدهم فارغ شده‌اند نیز در بسیاری از موارد نتوانسته‌اند شهادت‌نامه و سوابق سه ساله‌ی شان را به دست ‌بیاورند.

ماه‌گل رجایی، 19 ساله‌، با آمدن گروه طالبان از رفتن به مکتب منع شده بود، ولی با ارتقاء یافتن بدون آموزش از سوی گروه طالبان از کلاس دوازدهم فارغ شده است.

او در مورد گرفتن و تأیید شهادت‌نامه‌اش به نیمرخ گفت: «به خاطر تأیید شهادت‌نامه پیش آمر حوزه سوم تعلیمی رفتم، در اول از امضا کردن شهادت‌نامه خودداری می‌کرد وقتی از بغض گریه‌ام گرفت، امضا کرد، ولی با حالت تمسخرآمیز گفت که شهادت‌نامه تان را در تاقچه بمانید شاید یک روز به درد تان بخورد، ولی درس خواندن را دیگر به خواب ببینید.»

این در حالی است که بعد از بسته شدن دانشگاه‌ها به روی دختران از سوی گروه طالبان، دانشگاه‌های کشورهای مختلف برای حمایت از دانش‌آموزان دختر بورس‌های رایگان تحصیلی اعلام کردند و بیشتر دانش‌آموزان دختر برای دریافت این بورس‌ها نیاز به اسناد تحصیلی دارند، ولی گروه طالبان در کنار منع آموزش دختران در داخل افغانستان به بهانه‌های مختلف از دست‌یابی آن‌ها به این فرصت‌ها جلوگیری می‌کنند.

بانوانی که پس از سال‌ها آموزش اکنون نمی‌توانند اسناد تحصیلی خود را به دست بیاورند با انتقاد از عملکرد نهادهای مسئول بین‌المللی می‌گویند نهادهای حامی حقوق زنان و کشورهای جهان در این یک‌ونیم سال گذشته در برابر تمام اقدامات ظالمانه‌ی گروه طالبان به انتشار چند اعلامیه بسنده کرده و هیچ اقدام عملی انجام نداده است که این کم‌کاری از سوی جامعه‌ی جهانی و نهادهای حمایت از حقوق زنان دست کمی از ظلم گروه طالبان در برابر زنان ندارد.

موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00