نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

اوچا: افغانستان درگیر شدیدترین بحران بشری در جهان است

  • سایه
  • 23 حوت 1401
بحران بشری

فقر و بیکاری در افغانستان بعد از تسلط گروه تروریستی طالبان هر روز در حال تشدید است. در همین حال دفتر هماهنگ‌کننده‌ی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا/OCHA) اعلام کرده که افغانستان سالی با بزرگترین و شدیدترین بحران بشری را آغاز کرده است.

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی‌ کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل روز یک‌شنبه( 2۱حوت 1401 خورشیدی) در تازه‌ترین گزارش خود در مورد وضعیت بشری در افغانستان گفته است که ۲۸.۳ میلیون نفر، برابر با دو سوم جمعیت این کشور به کمک‌های بشردوستانه و حفاظتی نیاز دارند، که از این جمع کمک به ۲۳.۷ میلیون تن در اولویت قرار دارند.

اوچا بحران افغانستان را بزرگترین و شدیدترین بحران بشری در جهان عنوان کرده و افزوده که این نشان‌دهنده‌ی یک وخامت گسترده هم از نظر تعداد و هم از نظر شدت است که برای مهار آن به 4.62 میلیارد دالر نیاز است.

به گفته‌ی اوچا، ۲۰ میلیون شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۳ با گرسنگی شدید و ۶ میلیون تن با قحطی روبه‌رو هستند که یکی از بالاترین ارقام جهان به صورت مطلق می‌باشد.

یافته‌های اوچا نشان می‌دهد که ۸۷۵ هزار کودک در سال ۲۰۲۳ از سوءتغذیه شدید و ۲.۳ میلیون کودک و ۸۴۰ هزار زن باردار و مادر شیرده از سوءتغذیه نیمه‌شدید رنج خواهند برد.

براساس این معلومات، در سال ۲۰۱۹ میلادی میزان افراد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان به ۶.۳ میلیون نفر می‌رسید. در سال ۲۰۲۰ این رقم به ۱۴ میلیون نفر، در سال ۲۰۲۱ به ۱۸.۴ میلیون نفر، در سال ۲۰۲۲ به ۲۴.۴ میلیون نفر و در سال جاری به ۲۸.۳ میلیون نفر افزایش یافته است.

کاهش اقتصاد مردم یکی از مواردی است که اوچا بارها به آن پرداخته است. بر اساس آمار این سازمان، میانگین بدهی مردم بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی ۳۰ درصد افزایش یافته است.

همچنان در این گزارش آمده است که اگر افغانستان وارد سومین سال خشک‌سالی شود، ناامنی غذایی ممکن است تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

به گفته‌ی اوچا در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۰ درصد، در سال ۲۰۲۱ میلادی ۳۴ درصد و در سال ۲۰۲۲ میلادی ۶۴ درصد خانواده‌ها تحت تأثیر خشک‌سالی قرار گرفته است.

بر اساس آمارهای این سازمان، در سال ۲۰۲۲ میلادی ۶.۶ میلیون نفر ناامنی غذایی را در افغانستان تجربه کرده‌اند، که این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۴.۲ میلیون نفر و در سال ۲۰۲۰ به ۴.۳ میلیون نفر می‌رسید.

همچنان بخوانید

شورای حقوق بشر

نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل؛ حذف عمدی زنان و بی‌برنامگی جهان

16 حوت 1401
حقوق بشر در افغانستان

جهان در قبال نقض حقوق بشر در افغانستان جدی عمل کند

27 جدی 1401

در ادامه‌ی این گزارش آمده که با درنظرداشت تغییرات آب‌وهوایی، افغانستان وارد سومین سال متوالی خشک‌سالی و دومین سال نزول اقتصادی فلج‌کننده‌ی خود می‌شود. بر پایه ارزیابی‌های اوچا، در پی تسلط طالبان در افغانستان، ۸۰ درصد خانواده‌ها کاهش درآمد را تجربه کرده‌اند.

این در حالی است که به کمک نهادهای بشردوستانه ۲۶.۱ میلیون شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۲ از قحطی نجات داده شدند.

از سوی دیگر، گروه طالبان زنان را از کار در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی منع کرده‌اند و اکثر نهادهای بشردوستانه در واکنش به این اقدام طالبان، فعالیت‌های خود در کشور را متوقف و یا کاهش داده‌اند و همچنان سازمان ملل هشدار داده است در صورتی که به زنان اجازه‌ی کار داده نشود، ممکن است کمک‌ها به افغانستان متوقف شود.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حقوق بشر
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00