نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

دختری که «امید» می‌بخشد

  • صنوبر
  • 26 حوت 1401

در جامعه‌ی نابرابر و تک‌جنسیتی، در سایه‌ی گروه تروریستی طالبان، دخترانی که از نشستن در صنف‌های آموزشی محروم شدند هنوز انگیزه‌ی یادگیری را از دست نداده‌اند. آنان در تلاش راه‌هایی استند که بتوانند هنر و توانایی‌های شان را پرورش دهند.

مطهره افضلی، دانشجوی مدیریت تجارتی و طراح دیجیتلی تازه‌کار است که عکس‌ها و‌ پیام‌های امیدبخش را روی لباس دست‌دوزی و یا چاپ می‌کند. او دختران را به تلاش برای ادامه‌ی زندگی و یافتن فرصت‌های جدید دعوت می‌کند.

مطهره می‌گوید که سعی دارد به دختران پیام‌های امیدبخش برساند.

او معتقد است که «دختران اگر اکنون دویده نمی‌توانند راه بروند، اگر راه رفته نمی‌توانند سینه‌خیز بروند، بلاخره تحت هرشرایطی باید به کار و زندگی‌ ادامه داد.»

بانو افضلی از سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی کار طراحی دیجیتلی را آغاز کرده است و تاکنون ده‌ها پیام روی روسری و لباس با دیزاین‌های مختلفی چون شعر (دوبیتی‌های قدیمی)، پترنهای قدیمی چون خامک، عکس نوشته و بعضی شعار‌ها را چاپ و یا دست‌دوزی کرده از طریق فسبوک و انستاگرام به مخاطبان خود رسانده است.

او در مدت کم توانسته نظر مردم را به خود جلب و سفارش‌های مختلف از طرح‌های خود دریافت کند.

مطهره می‌گوید: «پیام همه کارهایم به مخاطبانم تلاش و امید است که مورد استقبال مردم قرار گرفته است.»

او روی یکی از روسری‌ها در پیامی به دختران نوشته است: «وقتی از میان درد رشد نکنیم، دردها رشد خواهند کرد.»

بانو افضلی معتقد است در میان چالش‌ها فرصت‌هایی هم هستند که ملزومه‌ی خلاقیت و امید است.

او همچنان می‌گوید اولویت او در کار طراحی‌اش «امید به زندگی» است، نه پول: «از این کارم به دنبال درآمد نیستم، چون فکر می‌کنم در این شرایط رسالت من به دختران محروم از آموزش، حمایت و یادآوری امید به زندگی است.»

همچنان بخوانید

زینب عطایی

دختری با قلم‌های رنگی

19 حوت 1401
برند بانوی شرقی به مردان واگذار شد

برند بانوی شرقی به مردان واگذار شد

21 دلو 1401

در شرایطی که زنان در افغانستان به خاطر محدودیت‌های متعددی که بر زندگی شان وضع شده از ناآرامی و مشکلات روانی رنج می‌برند، مطهره معتقد است که برای «فایق آمدن بر این وضعیت» باید به فردای متفاوت و بهتری بیاندیشیم تا دوام بیاوریم.

«می‌خواهم دختران و سایر اطرافیانم و کسانی که در صفحات مجازی دنبالم می‌کنند به این درک برسند که در هر شرایطی ما مکلف به ادامه زندگی هستیم و باید در زندگی خود اشخاص موفقی باشیم و کسانی موفق می‌شوند که تحت هر شرایطی به کار و زندگی شان ادامه بدهند.»

مطهره دانشجوی مدیریت تجارتی در دانشگاه آنلاین مردم (University of People) است که اکنون کار او فروشات آنلاین روسری‌های طراحی شده با پیام‌های امیدبخش است و در کنار آن بعضی جاکت‌ها ‌و پیراهن‌های طراحی شده‌اش را نیز به فروش می‌گذارد.

او آرزو دارد که همه‌ی دختران حق آموزش داشته باشند و بتوانند آزادانه و بدون هیچ محدودیتی به مکتب بروند و از توانایی‌ها و استعدادهای شان استفاده کنند.

مطهره افضلی در حالی دختران را به تلاش برای یافتن فرصت‌های جدید دعوت می‌کند که طالبان با فرمان‌های متعدد دختران را از رفتن به مکتب، دانشگاه و آموزشگاه‌ها منع کردند و دختران پس از آن با چالش‌های چون ازدواج‌های زودهنگام و اجباری، خشونت‌های خانوادگی و بیماری‌های روانی دست و پنجه نرم می‌کنند و سرنوشت میلیون‌ها زن و دختر به دست گروه طالبان به فنا رفته و سازمان‌های حقوق بشری نیز نتوانستند کار موثری برای زنان و دختران افغانستان انجام دهند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: کارآفرینی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00