در جامعهی نابرابر و تکجنسیتی، در سایهی گروه تروریستی طالبان، دخترانی که از نشستن در صنفهای آموزشی محروم شدند هنوز انگیزهی یادگیری را از دست ندادهاند. آنان در تلاش راههایی استند که بتوانند هنر و تواناییهای شان را پرورش دهند.
مطهره افضلی، دانشجوی مدیریت تجارتی و طراح دیجیتلی تازهکار است که عکسها و پیامهای امیدبخش را روی لباس دستدوزی و یا چاپ میکند. او دختران را به تلاش برای ادامهی زندگی و یافتن فرصتهای جدید دعوت میکند.
مطهره میگوید که سعی دارد به دختران پیامهای امیدبخش برساند.
او معتقد است که «دختران اگر اکنون دویده نمیتوانند راه بروند، اگر راه رفته نمیتوانند سینهخیز بروند، بلاخره تحت هرشرایطی باید به کار و زندگی ادامه داد.»
بانو افضلی از سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی کار طراحی دیجیتلی را آغاز کرده است و تاکنون دهها پیام روی روسری و لباس با دیزاینهای مختلفی چون شعر (دوبیتیهای قدیمی)، پترنهای قدیمی چون خامک، عکس نوشته و بعضی شعارها را چاپ و یا دستدوزی کرده از طریق فسبوک و انستاگرام به مخاطبان خود رسانده است.
او در مدت کم توانسته نظر مردم را به خود جلب و سفارشهای مختلف از طرحهای خود دریافت کند.
مطهره میگوید: «پیام همه کارهایم به مخاطبانم تلاش و امید است که مورد استقبال مردم قرار گرفته است.»
او روی یکی از روسریها در پیامی به دختران نوشته است: «وقتی از میان درد رشد نکنیم، دردها رشد خواهند کرد.»
بانو افضلی معتقد است در میان چالشها فرصتهایی هم هستند که ملزومهی خلاقیت و امید است.
او همچنان میگوید اولویت او در کار طراحیاش «امید به زندگی» است، نه پول: «از این کارم به دنبال درآمد نیستم، چون فکر میکنم در این شرایط رسالت من به دختران محروم از آموزش، حمایت و یادآوری امید به زندگی است.»
در شرایطی که زنان در افغانستان به خاطر محدودیتهای متعددی که بر زندگی شان وضع شده از ناآرامی و مشکلات روانی رنج میبرند، مطهره معتقد است که برای «فایق آمدن بر این وضعیت» باید به فردای متفاوت و بهتری بیاندیشیم تا دوام بیاوریم.
«میخواهم دختران و سایر اطرافیانم و کسانی که در صفحات مجازی دنبالم میکنند به این درک برسند که در هر شرایطی ما مکلف به ادامه زندگی هستیم و باید در زندگی خود اشخاص موفقی باشیم و کسانی موفق میشوند که تحت هر شرایطی به کار و زندگی شان ادامه بدهند.»
مطهره دانشجوی مدیریت تجارتی در دانشگاه آنلاین مردم (University of People) است که اکنون کار او فروشات آنلاین روسریهای طراحی شده با پیامهای امیدبخش است و در کنار آن بعضی جاکتها و پیراهنهای طراحی شدهاش را نیز به فروش میگذارد.
او آرزو دارد که همهی دختران حق آموزش داشته باشند و بتوانند آزادانه و بدون هیچ محدودیتی به مکتب بروند و از تواناییها و استعدادهای شان استفاده کنند.
مطهره افضلی در حالی دختران را به تلاش برای یافتن فرصتهای جدید دعوت میکند که طالبان با فرمانهای متعدد دختران را از رفتن به مکتب، دانشگاه و آموزشگاهها منع کردند و دختران پس از آن با چالشهای چون ازدواجهای زودهنگام و اجباری، خشونتهای خانوادگی و بیماریهای روانی دست و پنجه نرم میکنند و سرنوشت میلیونها زن و دختر به دست گروه طالبان به فنا رفته و سازمانهای حقوق بشری نیز نتوانستند کار موثری برای زنان و دختران افغانستان انجام دهند.