نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

دختری از افغانستان برنده‌ی جایزه‌ی 100 هزار دالری بنیاد لوران کانادا شد

  • ارزگانی
  • 11 حمل 1402
Muhadisa Sarwari

محدثه سروری، دانش آموز افغانستانی که سه سال پیش در کانادا پناهنده شد، برنده‌ی جایزه‌ی 100 هزار دالری بیناد دانش پژوهان لوران (Loran Scholars Foundation) در سال 2023 میلادی شد.

خانم سروری از بین 4800 متقاضی از سراسر کانادا این جایزه را به دست آورده و گفته است که برای اینکه چنین فرصتی را در اختیار دارد «سپاسگزار» است.

او که دانش آموز صنف دوازهم مکتب «Fraser Heights Secondary School» در کانادا است، در ماه جون از این مکتب فارغ التحصیل خواهد شد و دوره‌ی بعدی تحصیل خود را در ماه سپتامبر در دانشگاه بریتیش کلمبیا (University Of British Columbia) آغاز خواهد کرد.

او گفته از اینکه می‌بیند دختران هم‌سن او در افغانستان «چگونه برای حقوق اولیه خود مبارزه می‌کنند» از فرصت‌های که در اختیارش قرار دارد سپاسگزار است و امیدوار است که یک الگو برای دختران افغانستان باشد.

محدثه با خانواده‌اش پس از مهاجرت از افغانستان، پنج سال در اندونیزیا زندگی کردند تا سرانجام سه سال پیش در کشور کانادا به عنوان پناهنده قبول شدند.

او لحظه دریافت خبر برنده شدن در این جایزه را همانند یک «رویا» توصیف کرده و گفته است هنوز یک لحظه «سوررئال»به نظر می‌رسد.

خانم سروری که از کودکی با مهاجرت خانواده‌اش از افغانستان به کشورهای چون ایران، پاکستان و اندونیزیا با مشکلات زیادی مواجه بوده است، می‌گوید که از زمانی که به کانادا رسیده، تصمیم گرفته که در رشته علوم سیاسی درس بخواند و یک «وکیل حقوق بشر» (Human Rights Lawyer) شود.

دختری از افغانستان برنده‌ی جایزه‌ی 100 هزار دالری بنیاد لوران کانادا شد

بنیاد لوران همه ساله به 36 دانش آموز از سراسر کانادا جایزه 100 هزار دالری خود را اعطا می‌کند و آن‌ها با این جایزه می‌توانند هزینه‌های دوره‌ی چهار ساله‌ی تحصیل برای مقطع لیسانس را بپردازند.

خانم سروری گفته است که او هنوز می‌خواهد که یک وکیل در عرصه‌ی حقوق بشر شود و با به دست آوردن این جایزه، تمام نگرانی‌های مالی او رفع شده است.

او افزوده که «برای من بسیار مهم بود که شغلی را دنبال کنم که به افرادی مانند من کمک کند تا آن‌ها مجبور نباشند چیزهایی را که من و خانواده‌ام تجربه کرده‌ایم، پشت سر بگذارند.»

محدثه سروری پیش از این به عنوان یکی از 12 سخنرانان در تدکس ساری (TEDx Surrey) در سال 2023 میلادی انتخاب شده بود.

بنیاد لوران گفته است که برندگان جایزه سال 2023 این نهاد، در یک پروسه‌ی چند ماه و فرایند «گزینش عمیق» و سراسری و با ارزیابی صدها ارزیابی کننده و مصاحبه گیرنده، انتخاب شده‌اند.

همچنان بخوانید

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402
650 روز سیاه

650 روز سیاه

30 ثور 1402

این نهاد افزوده که آن‌ها در روند گزینش، ویژگی‌های همانند «تعهد عمیق به خدمت»، «شجاعت در گرفتن تصمیمات دشوار» و «عزم برای کار جهت اهداف بلند مدت» را در نظر گرفته‌اند که نمرات یک دانش آموز به تنهایی نمی‌تواند آن را نشان دهد.

بنیاد لوران در مورد محدثه سروری گفته است که او اکنون معاون عملیاتی یک نهاد غیر انتفاعی است که فرصت‌های را برای جوانان فراهم می‌کند و هم‌چنین طرح‌هایی را برای شورای جوانان محل و شورای کتابخانه محل خود دارد و در توزیع غذا به افراد بی‌خانمان و کسانی‌که با بحران‌های بشردوستانه مواجه هستند، از طریق باشگاه مکتب خود، همکاری می‌کند.

محدثه سروری به این باور است که زنان هرگز نباید توانایی‌های خود را دست کم بگیرند و می‌گوید که «گاهی اوقات، بزرگترین دشمنی که با آن مواجه هستیم، خود ما هستیم، اما ترس از شکست، نباید شما را متوقف کند. من همه اینها را از مادرم آموخته‌ام؛ از شجاعت و تحرک او به عنوان یک زن هزاره نترس.»

او افزوده که «من زندگی امروزی را مدیون او]مادر[ و تمام زنان افغانستان هستم. می‌خواهم از مادرم تشکر کنم که به من امکان داد تا با شور و اشتیاق رؤیاهایم را دنبال کنم و زندگی‌یی را که با شجاعت تعریف شده بود پیش ببرم و از من حمایت کرد تا تحصیلات و حرفه‌ای را دنبال کنم که او فقط آرزوی داشتن آن را به عنوان یک دختر کوچک در افغانستان داشت.»

بنین ارجمند، دانش‌آموزی که پس از تسلط گروه تروریستی طالبان بر افغانستان به کانادا مهاجرت، یکی دیگر از برندگان جایزه ۱۰۰ هزار دالری بنیاد لوران است.

دختری از افغانستان برنده‌ی جایزه‌ی 100 هزار دالری بنیاد لوران کانادا شد


او از کالج نوتانا در ساسکاتون کانادا فارغ‌التحصیل شده است و گفته است که با کار پاره وقت، مخارج زندگی خود و خانواده‌اش را تأمین می‌کند.

این دختران دانش‌آموز مهاجر از افغانستان در حالی برنده این جایزه ارزشمند در کانادا شده اند که در داخل کشور، گروه طالبان برای دومین سال متوالی، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کرده‌ و دروازه دانشگاه‌ها و تمام مراکز آموزشی را بر روی دختران مسدود کرده‌اند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنانزنان موفقزنان و مهاجرت
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00