نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

تقابل زنان و طالبان

زنان با دست خالی به مصاف طالبان مسلح می‌روند

  • صنوبر
  • 11 حمل 1402
زنان معترض

گروهی از زنان معترض از چند جنبش زنانه به مناسبت آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۲ بدون حضور دختران در دانشگاه ها و مکاتب، روز یکشنبه(ششم حمل ۱۴۰۲ خورشیدی) در یک اعتراض مدنی، باهم به خیابان رفتند.

معترضان شعار می‌دادند که «تحصیل خط سرخ ماست». زنان با این شعار که «هیچ حکومتی بدون حمایت زنان پایدار نیست» بر مشارکت سیاسی زنان تأکید می‌ورزیدند و با تأکید بر اهمیت آموزش زنان می‌گفتند «مادر دانا، کشور توانا».

زنان معترض در امتداد جاده‌ی عمومی دشت برچی پس از گذشت حدود بیست دقیقه‌، در ایستگاه مدرسه در محاصره‌ی جنگجویان مسلح و خشمگین طالبان درآمدند.

این اعتراض با خشونت و سرکوب پراگنده شد و جنگجویان طالبان سه معترض زن را با خود بردند و به شماری از زنان معترض آسیب رساندند.

لینا تنها و بانو حبیبی از آسیب دیدگان این اعتراض و ز…‌ رضایی یکی از معترضان زن از تجربه‌ی خشونت و سرکوب طالبان در اعتراض روز یکشنبه می‌گویند که طالبان به گونه‌ی وحشتناک زنان معترض را زیر مشت و لگد و قنداق تفنگ گرفتند و شماری از معترضان را حین فرار از صحنه‌ی اعتراض با رنجر زیر گرفته و شماری را با ضرب و شتم زخمی کردند.

بانو حبیبی به نیمرخ می‌گوید که طالبان پس از محاصره‌‌ی دختران معترض، نوع پوشش و لباس زنان را به باد انتقاد گرفتند و با تنگ کردن حلقه‌ی محاصره در حالی که مردان اطراف صحنه اعتراض فقط آن‌ها را تماشا می‌کردند، معترضان را لت‌وکوب کردند.

بانو حبیبی گفت: « طالبان می‌گفتند شما دختران بی‌حیا و فاحشه استین، دست نشانده غرب استین، کشتن شما روا است.یکی از جنگجویان طالبان بسیار عصبانی و خشن بود و وقتی که حمله می‌کرد چند نفر دیگر مانعش می‌شدند. همان طالب خشن می‌گفت مرا اجازه بدهید که همه‌ی شان را یکجا بکشم. در این میان دختران هم خاموش نبودند و تا فوران خشم طالبان و لت‌وکوب دختران مشاجره لفظی بین ما و آن‌ها صورت گرفت.»

بانو حبیبی هنگام پراگنده شدن زنان توسط یک جنگجوی طالب به سمت پیاده‌رو جاده هل داده شده و به زمین خورده است و یک‌ پا و پهلویش آسیب دیده است.

او گفت: «وقتی طالبان به ما نزدیکتر شد می‌خواستند همه‌ی ما را دستگیر کنند. ما از ترس اینکه گرفتار نشویم می‌خواستیم فرار کنیم که در همان لحظه یک نفر مرا به سمت پیاده‌رو هل داد و به زمین خوردم.»

بانو حبیبی پس از آن خود را به یک دکان در اطراف محل اعتراض رسانده بود تا روسری‌اش را عوض کند اما مرد دکاندار به او اجازه‌ی ورود نداده بود.

همچنان بخوانید

صنم کبیری؛ زن بارداری که علیه طالبان به خیابان آمد

صنم کبیری؛ زن بارداری که علیه طالبان به خیابان آمد

14 جوزا 1402
حال و آینده جنبش اعتراضی زنان افغانستان

تقابل دو جريان؛ ترس طالبان و مبارزه‌ زنان

13 جوزا 1402

او گفت: «وقتی مرد دکاندار اجازه نداد داخل دکانش شوم از مردان افغانستان ناامید شدم و به تنهایی زنان معترض در میدان مبارزه جگرخون شدم. با مردان یا بدون مردان، زنان مبارز پیروز میدان خواهد بود. آخر عصر بدویت و جهالت را هیچ انسانی نپذیرفته که ما زنان بپذیریم.»

لینا تنها، یکی دیگر از آسیب دیدگان اعتراض روز یکشنبه در کابل است که از ناحیه سر و یک دست آسیب دیده است.

او به نیمرخ می‌گوید که اکنون در شرایط بد صحی قرار دارد و پس از آن حادثه تا کنون دچار سردردی شدید و حالت تهوع است.

لینا به نیمرخ گفت: «زمانی‌ که خود را در محاصره‌ی طالبان دیدم می‌خواستم از آنجا فرار کنم. حین فرار یک رنجر طالبان به من زد و به زمین افتادم. وقتی پشت سرم را دیدم طالبان با اسلحه هر طرف می‌دویدند. چشمانم سیاهی می‌رفت و خود را به اولین موتر رساندم و از آنجا دور شدم.»

لینا تنها با حالت سرگیجه و تهوع خود را به خانه رسانده و پس از بدتر شدن وضعیتش برای تداوی به شفاخانه رفته است.

زنان معترض از تنها ماندن در صحنه اعتراض و تماشای مردان عابر ابراز ناامیدی می‌کنند و می‌گویند که گرچند در میدان مبارزه با طالبان تنها مانده‌اند‌ اما به مبارزات مدنی و مسالمت‌آمیز شان از هر راه و روش ممکن ادامه می‌دهند.

ز… رضایی، نیز از معترضان زن در کابل است. او به نیمرخ می‌گوید که «در اعتراض روز ‌یکشنبه، مردان افغانستان یکبار دیگر نشان دادند که در کنار زنان نمی‌ایستند. در صحنه اعتراض خیابانی هر حادثه که رخ داد مردان ستم طالبان بر زنان را فقط تماشا کردند.»

تنها مردان عابر شهر با تماشای خشونت، زنان را تنها نگذاشتند، زنان آسیب دیده از جریان اعتراضات از سوی خانواده‌های شان نیز سرزنش می‌شوند.

لینا تنها در حالی به خیابان اعتراض می‌رود که خانواده‌ی شوهرش مخالف اشتراک او در گردهمایی‌های اعتراضی است و پس از زخمی شدن در اعتراض روز یکشنبه در کابل، شوهرش هم با گفتن جمله‌ی «بار آخرت باشد» مخالفتش را با او نشان داده است. اما لینا می‌گوید تا آزادی و برابری در کشورش همچنان می‌رزمد.

در جریان اعتراض خیابانی زنان روز یکشنبه در کابل، گروه طالبان، فاطمه محمدی، ملاله هاشمی و رقیه ساعی سه تن از معترضان زن را با خود بردند و یک روز بعد از گرفتاری به قید ضمانت رها کردند.

فاطمه محمدی در ویدیویی که از جریان اعتراض خیابانی از خودش در حال راهپیمایی گرفته است می‌گوید به خاطر بی‌تفاوتی سازمان ملل متحد در برابر حق تحصیل، کار و آزادی دختران به خیابان آمده است. او در ویدیو می‌گوید: «دو سال شد که دختران ما از حق تحصیل، کار و آزادی محروم شده‌اند. تحصیل و آزادی حق ماست.»

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00