نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

برنامه درس بی‌بی‌سی؛ مجریان زن که در نقش معلم ظاهر می‌شوند

  • نیمرخ
  • 13 حمل 1402
درس بی بی سی (1)

بی‌بی‌سی یک برنامه‌ی آموزشی جدید برای دانش‌آموزان افغانستان زیر نام «درس» راه‌اندازی کرده که به دو زبان فارسی و پشتو ارائه می‌شود.

پخش اولین قسمت این برنامه‌ی آموزشی روز شنبه (12 حمل 1402 خورشیدی) از طریق ماهواره، تلویزیون، رادیو و صفحات فیسبوک دری و پشتوی بی‌بی‌سی آغاز شد.

بر اساس اعلامیه‌ی سرویس جهانی بی‌بی‌سی، این برنامه برای دانش‌آموزان 11 تا 16 ساله افغانستان، به ویژه دخترانی که از تحصیل بازمانده‌اند، تنظیم شده است.

این برنامه را چهار مجری زن بخش افغانستان بی‌بی‌سی ارائه می‌کنند؛ سحر رحیمی و عالیه فرزان به زبان فارسی و شازیه حیا و ملائکه احمدزی به زبان پشتو. شماری دیگر از کارمندان زن در بی‌بی‌سی نیز در این برنامه در نقش آموزگار ظاهر می‌شوند و مضامین درسی را برای دانش‌آموزان توضیح می‌دهند.

در این برنامه آموزشی مضامین ریاضی، تاریخ، ساینس، تکنالوژی معلوماتی و زبان انگلیسی برای دانش‌آموزان ارائه می‌شود و محتوای آن برگرفته از بخش آموزشی «بی‌بی‌سی بلیتز» است که برای دانش‌آموزان در بریتانیا تهیه می‌شود.

بی‌بی‌سی در پاسخ به سوال نیمرخ که چرا در این برنامه از سیستم آموزش معارف افغانستان کار گرفته نشده است، گفت که «درس، یک برنامه‌ی آموزشی و موضوعی برای حمایت از دانش‌آموزان سن مکتب است. آموزگاران افغانستانی به عنوان مشاور این برنامه‌ی سرویس جهانی بی‌بی‌سی عمل کردند تا محتوای آموزشی موجود بی‌بی‌سی را در مضامین کلیدی مانند ریاضیات، تاریخ، ساینس، تکنالوژی معلوماتی و زبان انگلیسی برای مخاطبان در افغانستان، تطبیق و ترتیب دهند.»

بی‌بی‌سی در پاسخ خود به سوال نیمرخ افزوده که آن‌ها مشتاقانه انتظار دارند که با ادامه برنامه، آن را بیشتر توسعه دهند.

بر اساس اطلاعاتی که بی‌بی‌سی به نیمرخ ارائه کرده است، پخش اولین سری این برنامه 12 هفته را در بر خواهد گرفت و در آن روزنامه‌نگاران خبری بی‌بی‌سی در کنار محتوای آموزشی، موضوعات روز و مطالب الهام‌بخش را نیز به دانش‌آموزان ارائه خواهند کرد.

خبرنگارانی که این برنامه را ارائه می‌کنند، پس از تسلط گروه تروریستی طالبان بر افغانستان، به بریتانیا تخلیه شدند.

شازیه حیا، یکی ارائه دهندگان این برنامه به زبان پشتو گفته است که «وقتی روی این برنامه کار می‌کنم، خودم را یک نوجوان ۱۶ ساله تصور می‌کنم و آرزو می‌کنم در آن زمان یک برنامه تلویزیونی مانند درس وجود داشته باشد… امیدوارم آنهایی‌که با کمک ما درس می‌خوانند، همچنین یاد بگیرند که نباید از آموزش دست بکشند.»

همچنان بخوانید

امید را برای «دختران افغانستان» ساخته‌اند

امید را برای «دختران افغانستان» ساخته‌اند

15 میزان 1402
روز معلم؛ تابلویی حُزن‌انگیز از احوال زنان در افغانستان

روز معلم؛ تابلویی حُزن‌انگیز از احوال زنان در افغانستان

14 میزان 1402

عالیه فرزان از ارائه دهندگان این برنامه به زبان فارسی نیز گفته است که «بعضی وقت‌ها از خودم می‌پرسم، اگر در کشوری که نمی‌توانم به مکتب بروم، یک دختر نوجوان بودم، اگر کسی به من کمک کند، اگر کسی بیاید و به من یاد بدهد، خیلی خوشحال نمی‌شوم؟ این یک امتیاز برای من است که بتوانم از طریق برنامه درس، مردم را تشویق کنم تا زندگی خود را انتخاب کنند. من می‌خواهم به آن‌ها کمک کنم [تا] باور کنند که روزی می‌توانند انتخاب کنند که چه کاره شوند.»

سحر رحیمی یکی دیگر از ارائه دهندگان این برنامه به زبان فارسی گفته است که «شاید درس بی‌بی‌سی جای خالی مکتب را برای دختران افغانستان پر نکند اما امیدوارم حداقل به زنده ماندن امیدشان کمک کند.»

بر اساس اطلاعات سرویس جهانی بی‌بی‌سی، سری نخست این برنامه که مدت هر بخش آن نیم ساعت است، چهار بار در روز از طریق کانال «بی‌بی‌سی نیوز افغانستان»، تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، صفحات فیسبوک بخش دری و پشتوی بی‌بی‌سی و رادیوی موج‌های اف.ام و موج کوتاه و متوسط بی‌بی‌سی در افغانستان، پخش می‌شود.

فیونا کراک، سردبیر برنامه و مدیر بخش خبر سرویس جهانی بی‌بی‌سی اظهار امیدواری کرده که این برنامه برای مخاطالبان جوان این رسانه «الهام‌بخش» باشد.

گروه تروریستی طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب محروم کرده‌اند و علاوه بر آن دروازه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی خصوصی را نیز بر روی دختران بسته‌اند.

در واکنش به ممنوعیت آموزش دختران از سوی گروه تروریستی طالبان، مکتب‌های زیاد آنلاین برای آموزش دختران در افغانستان ایجاد شده است و آموزگاران زیادی به صورت رضاکار در این مکتب‌ها به دانش‌آموزان دختر مضامین مکتب را آموزش می‌دهند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنانمکاتب دخترانه
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه‌ها 1

  1. لیتا says:
    8 ماه پیش

    خیلی خیلی خوب است میتوانم درسهای خوده یک مرور کوتاه کنم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنی به‌خاطر پسرش، شوهر بی‌احساس و بی‌مسئولیتش را تحمل می‌کند
هزار و یک شب

زنی به‌خاطر پسرش، شوهر بی‌احساس و بی‌مسئولیتش را تحمل می‌کند

3 قوس 1402

هفت سال قبل، پدر لیلا می‌خواست رئيس شورای علما در منطقۀ خود شود، برای این‌کار رأی بیشتری نیاز داشت و فقط به ریاست فکر می‌کرد. عزم خود را جزم کرده بود که از هر طریقی...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
شبی که خواهرم سکوتش را شکست
سکوت را بشکنیم

شبی که خواهرم سکوتش را شکست

8 جدی 1400

روایت یکی از مخاطبان نیمرخ به مناسبت کارزار «سکوت را بشکنیم» صنف سوم مکتب بودم و با خواهران بزرگترم در یکی از اتاق‌های خانه کرایه‌ای‌مان قالین می‌بافتیم. خانه متعلق به شوهر عمه‌ام بود. گاهی شوهر...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
پریود در تاریخ، اساطیر و ادیان
گزارش تحقیقی

پریود در تاریخ، اساطیر و ادیان

22 ثور 1401

این مطلب براساس مصاحبه با محمد حسین فیاض، پژوهشگر علوم دینی و بررسی مقاله عصمت شاهمرادی در مورد تبعیض مثبت به نفع زنان با تاکید بر حقوق شهروندی، نوشته شده است.  مساله پریود و زایمان...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN