نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

آپارتاید جنسیتی طالبان و رویکرد انفعالی سازمان ملل

  • ارزگانی
  • 18 حمل 1402
otonb

گروه تروریستی طالبان در تداوم صدور فرامین زن‌ستیزانه، کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان را نیز ممنوع کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر بیانیه‌ای گفته است که گروه طالبان به آن‌ها اطلاع داده‌ که «هیچ زنی» از شهروندان افغانستان، اجازه‌ی کار برای سازمان ملل متحد در این کشور را ندارد و «این امر به شکل فوری قابل اجرا است.»

ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد، با واکنش‌های گسترده‌ی مقامات این سازمان مواجه شده و رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان گفته که «در تاریخ سازمان ملل متحد، هیچ رژیمی دیگری تا اکنون تلاش نکرده تا زنان را فقط به دلیل زن بودن شان از کار کردن در این سازمان منع کند.»

او افزوده که این تصمیم گروه تروریستی طالبان «بیانگر تعرض علیه زنان، اصول اساسی سازمان ملل متحد، و قوانین بین‌المللی است.»

کشورها و سازمان‌های مختلف بین‌المللی نیز این تصمیم گروه طالبان را «محکوم» کرده‌اند و خواستار «لغو فوری» آن شده‌اند.

گروه تروریستی طالبان در سوم ماه جدی سال 1401 خورشیدی، کار زنان در سازمان‌های داخلی و بین‌المللی را ممنوع اعلام کرد، اما در پی سفر آمنه محمد و مارتین گریفتس، معاونان سازمان ملل به افغانستان و گفت‌وگوی آن‌ها با اعضای ارشد گروه طالبان، این نهاد از دستور ممنوعیت کار زنان استثنا قرار داده شد.

جای خالی اقدام عملی

با آن‌که تصمیم گروه طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان با واکنش‌های گسترده مواجه شده است، اما در بیانیه‌های منتشر شده از سوی مقامات این سازمان و کشورهای جهان، بر هیچ اقدام عملی علیه طالبان برای صدور چنین دستوری، اشاره نشده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در بیانیه‌ای که در این مورد منتشر کرده، به نقل از رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان آورده که «با بلندترین سطوح ممکنه» گروه طالبان «در حال گفتگو» است تا «اعتراض سازمان ملل» در مورد این تصمیم را ابراز نماید و «خواستار لغو فوری دستور مذکور گردد.»

تنها اقدام عملی سازمان ملل متحد در برابر این دستور گروه طالبان، خانه‌نشین کردن کارمندان مرد این سازمان بوده است.

همچنان بخوانید

ممنوعیت کار زنان؛ استاد دانشگاهی که با افسردگی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند

ممنوعیت کار زنان؛ استاد دانشگاهی که با افسردگی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند

8 جوزا 1402
«توقف نمی‌کنیم، همیشه راهی برای ادامه دادن است»

«توقف نمی‌کنیم، همیشه راهی برای ادامه دادن است»

1 جوزا 1402

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به این تصمیم، از هیچ کلمه‌ی هشدار‌آمیز علیه گروه طالبان استفاده نکرده و بر هیچ اقدام عملی علیه این گروه برای صدور چنین دستوری اشاره نکرده است و تنها گفته که «ما از طالبان می‌خواهیم که شهروندان افغانستان را در اولویت قرار دهند و این تصمیم را لغو کنند.»

در اعلامیه‌هایی که از سوی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی در واکنش به ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان منتشر شده، تنها به «محکوم کردن» این دستور طالبان و پیامدهای آن در روند کمک‌رسانی به مردم بحران‌زده افغانستان، اکتفا شده است.

در این اعلامیه‌ها، هیچ اشاره‌ای به پیامدهای مستقیم چنین دستوراتی برای گروه طالبان نشده و از وضع تحریم‌های شدید علیه این گروه، ممنوعیت سفر سران و اعضای ارشد آن‌ها، مسدود کردن دارایی‌های آن‌ها در کشورهای مختلف جهان، بستن دفتر سیاسی این گروه در قطر و قطع روند فرستادن هفته‌وار چهل میلیون دالر به بانک مرکزی آن‌ها، خبری نیست.

پیامد سنگین برخورد انفعالی با طالبان برای زنان

از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان، رویکرد سازمان ملل و کشورهای جهان در قبال این گروه «انفعالی» بوده است؛ در حالی‌که با گذشت هر روز، آن‌ها دستورات تندروانه‌ی بیشتری صادر کرده‌اند و نقض حقوق بشر و حقوق زنان را، افزایش داده‌اند.

در این میان، سازمان ملل متحد، بیشترین تعامل را با گروه طالبان داشته است و مقامات این سازمان بارها در کابل و قندهار با اعضای ارشد طالبان دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند؛ دیدارهایی که هیچ تأثیری بر سیاست‌های ضد انسانی طالبان نداشته و با انتقاداتی نیز مواجه شده است.

زنان افغانستان که به صورت مستقیم قربانی آپارتاید جنسیتی گروه طالبان بوده‌اند، تاکنون بارها از برخورد انفعالی سازمان ملل و کشورهای جهان با گروه طالبان انتقاد کرده‌ و پیامد آن را تداوم زن‌ستیزی طالبان و اعمال سیاست آپارتاید جنسیتی توسط این گروه دانسته‌اند که اکنون تا دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان رسیده است.

زنان افغانستان در اعتراضاتی که به سیاست سازمان ملل متحد در برابر گروه طالبان داشته‌اند، این سازمان را به «همدستی» با طالبان، «گرایش برای به رسمیت شناختن طالبان» و «سفیدنمایی طالبان» متهم کرده‌اند و پیامد آن را حذف کامل زنان از جامعه و زندانی کردن زنان در کنج خانه‌ها دانسته‌اند.

پس از سفرهای پی‌هم مقامات سازمان ملل به افغانستان در اوایل سال جاری میلادی و دیدارهای آن‌ها با اعضای ارشد طالبان، جنبش زنان متقدر افغانستان، این دیدارها را به معنای «همدستی با یک گروه جنایت‌کار» دانست.

منیژه باختری، سفیر افغانستان در اتریش نیز یوناما و به ویژه خانم رزا اوتونبایوا و مارکس پوتزل، معاون او را متهم به تلاش برای «سپیدسازی» و «عادی‌سازی» طالبان و گمراه کردن افکار عامه جهان کرد و گفت که آن‌ها «با گزارش‌های غیر منصفانه و نادیده گرفتن نقض جدی حقوق بشر و جنایت علیه بشریت و تقلیل آن به نسبیت فرهنگی علیه مردم افغانستان ایستاده‌‌اند.»

علاوه بر این، زنان معترض افغانستان در اولین اعتراض خیابانی خود علیه طالبان در سال جاری خورشیدی، با انتقاد از سیاست این سازمان در قبال گروه طالبان، شعار «سازمان ملل سکوتت را بشکن» را سردادند.

اما با وجود این انتقادات و تداوم سیاست زن‌ستیزانه گروه طالبان، مقامات سازمان ملل همچنان بر تعامل و گفت‌وگو با این گروه تأکید می‌کنند و خشم خود را از دستوراتی که حتا دامنگیر این سازمان شده، تنها با کلمات و در شبکه‌های اجتماعی ابراز می‌کنند.

شهروندان افغانستان، به ویژه زنان، انتظار دارند که سازمان ملل و جامعه جهانی، مماشات و تعامل با گروه طالبان را پایان دهند و برای پایان دادن به نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر توسط طالبان، در جست‌وجوی راه‌هایی برای سرنگونی این گروه باشند.

در بیست ماه گذشته ثابت شده است که تعامل با گروه طالبان، باعث نمی‌شود که این گروه رویکرد تندروانه‌ی خود را کنار بگذارد و به حقوق بشر، دموکراسی و مردم سالاری روی بیاورند؛ بنابراین، خوب است که جهان چشمان خود را بر روی واقعیت‌ها نبندد و تعامل و مماشات برای طالبان را یکبار و برای همیشه کنار بگذارد.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق کار زنانسازمان ملل متحدیوناما
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00