ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان در مورد اشتراک تام ویست، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور افغانستان در نشست «مجمع فکر آیندهی افغانستان» در دوحه، واکنش نشان دادند.
تام ویست در تویترش، از نشست نمایندگان و شرکای بینالمللی با زنان و مردانی از افغانستان متشکل از اقتصاددانان، فعالان حقوق بشر وزرای سابق و بزرگان سیاسی خبر داد.
این نشست روز پنجشنبه (۲۴ حمل ۱۴۰۲ خورشید) در دوحه، پایتخت قطر برگزار شده بود. به نقل از تام ویست، اشتراککنندگان این نشست، خواستار «تعامل و گفتوگو» با طالبان شدند و با مبارزهی مسلحانه در برابر طالبان «مخالفت» کردند.
او با توصیف از نظریات اشتراککنندگان گفته است: «من نظریات در محکومیت و حمایت از رفتار طالبان شنیدهام و شرکتکنندگان نظریات شان را در مورد مشکلات کنونی افغانستان، که چگونه جامعه بینالملل به آن رسیدگی کند، شریک ساختند.»
در این نشست شش زن نیز با عنوان نمایندگی از زنان افغانستان اشتراک کرده بودند. اما زنان معترض در بیانیهای در واکنش به این نشست و اظهارات اشتراککنندگان آن میگویند که این نشستها و گردهماییهایی که در آن نمایندگان زنان معترض و قربانیان جنایات طالبان حضور نداشته باشند نزد مردم افغانستان مشروعیت ندارد.
زنان معترض تأکید کردهاند که آقای تام ویست و شرکای بینالمللی افغانستان در تعامل و گفتوگو با طالبان، عامل دوام بیعدالتی و سرکوب در افغانستان نشوند.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان در بیانیهای گفته است: «اين نشست در حالی برگزار شده است که خبرهای گرفتاری، شکنجه و کشتار زنان، فعالان، همکاران و شرکای ايالات متحده اعم از نظاميان اسبق و مخالفان و منتقدان طالبان از گوشه و کنار افغانستان هر روز به ما ميرسد.»
در بیانیهی زنان معترض همچنان آمده است که عامل فقر و بدبختی در افغانستان گروه تروریستی طالبان است و «از نظر ما [زنان] نشستهایی از اين قبيل که واقعيتهای دردناک مردم افغانستان را انکار میکند و عاری از حضور گروههای مختلف مردم افغانستان است تنها منجر به سفيدنمايی طالبان و ادامهی تطبيق آجندای ناکام صلح امريکا با طالبان میشود.»
زنان معترض در بیانیهی شان نوشتهاند که «ما از تام ويست و ديگر شرکای بينالمللی افغانستان قاطعانه ميخواهيم که يکبار ديگر زنان، معترضان، اقوام و گروههای به حاشيه رانده شده و خانوادههای قربانيان را از گفتوگوهايی که در مورد سرنوشت و سرزمين شان است حذف نکنند و عامل دوام بیعدالتی و سرکوب نشوند.»
«مجمع فکر آینده افغانستان» در نشست دوحه در حالی خواهان تعامل مردم، جامعه جهانی و جریانهای سیاسی با طالبان شده است که گروه تروریستی طالبان پس از اشغال کشور هرگونه تعامل با جریانهای سیاسی و گروههای اجتماعی را رد کرده و به هیچگونه مذاکره با منتقدان و مخالفانش در مورد «قدرت» تمایل نشان نمیدهد.
به گفتهی تام ویست، شش زن نیز در نشست دوحه از تعامل با طالبان حرف زدهاند، در حالی که این گروه تروریستی زنان معترض را بخاطر دادخواهی برای حق آموزش و کار زنان با گرفتاری، اختطاف، زندان، شکنجه و قتل سرکوب میکنند و زندانهای کشور را با خبرنگاران و نویسندگان منتقد پر نموده و زنان را عملا از تمامی صحنههای اجتماع حذف کردهاند.