وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان (گروه هفت/G-7) طی نشست مشترک در جاپان اعمال محدودیتهای گروه تروریستی طالبان بر زنان افغانستان را محکوم کردند.
نشست وزیران خارجه گروه هفت با عنوان «افغانستان و آسیای مرکزی» دیروز(دوشنبه، 28 حمل 1402 خورشیدی) در جاپان به میزبانی هایاشی یوشیماسا، وزیر خارجهی جاپان برگزار شد.
وزارت خارجه جاپان با نشر خبرنامهای گفته است که «وزیران خارجهی گروه هفت مخالفت شدید شان را با محدودیتهای طالبان بر حقوق بشر و آزادیهای اساسی شهروندان در افغانستان از جمله نقض حقوق زنان و دختران ابراز نمودند.»
براساس خبرنامه، هایاشی یوشیماسا، وزیر خارجه جاپان «نگرانی جدی» خود را از بدتر شدن وضعیت حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در افغانستان ابراز نموده است.
در خبرنامه آمده است که آقای هایاشی، وزیر خارجه جاپان محدودیتهای طالبان بر حقوق زنان در افغانستان را «محکوم» نموده، اما در عین حال از «تعامل دوامدار و مستقیم با طالبان» نیز حمایت کرده است.
وزیران خارجه گروه هفت بر «اعلام موضع واحد برای جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه امن تروریستان» نیز تأکید کردهاند.
در عین حال، اعضای این نشست گفتهاند که زمینهی کمکرسانی بدون موانع برای مردم افغانستان نیز فراهم شود.
کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، جاپان، بریتانیا، ایالاتمتحده آمریکا و کانادا؛ هفت کشور صنعتی دنیا هستند که در مسایل سیاسی، اقتصادی و امنیتی جهان اقدامات مشترک اتخاذ میکنند.
سال گذشته نیز وزیران خارجه این گروه در مورد بدتر وضعیت حقوق بشری در افغانستان زیر کنترل طالبان ابراز نگرانی کردند و با نشر بیانیهی مشترک اعلام نمودند که «طالبان با نقض حقوق زنان، افغانستان را در جهان منزوی میکند.»
اگرچه گروه طالبان تا هنوز به عنوان حکومت در افغانستان به رسمیت شناخته نشده است، اما کمکهای مالی دستکم در هفته 40 میلیون دالری از طرف ایالات متحده امریکا با تسهیل سازمان ملل متحد به کابل ارسال میشود.
گروه طالبان در تازهترین اقدام علیه زنان در افغانستان، کار زنان با موسسهها و دفترهای سازمان ملل متحد را نیز منع کرد. دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) در واکنش به این اقدام طالبان فعالیتهایش را متوقف کرد، از کارمندان مرد نیز خواست در خانه بنشینند و اعلام کرد که به یک «انتخاب وحشتناک» وادار شده است. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد که حضور زنان در انجام مأموریتهای سازمان ملل متحد در افغانستان حیاتی است و بدون همکاران زن، یوناما کارش را دوباره شروع نخواهد کرد.