نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

فرجام باج‌دهی و تضرع سازمان ملل در برابر تروریزم چه خواهد شد؟

  • آوش مهربان
  • 31 حمل 1402
IMG-20230420-WA0007

فرجام باج‌دهی و تضرع جامعه جهانی در برابر یک گروه تروریستی چه سناریویی متفاوت از این خواهد بود؟ آمنه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد به تازگی اعلام کرده است که در نشستی که سازمان ملل در اول ماه می برگزار می‌کند، روی به رسمیت شناختن طالبان بحث می‌شود.

امریکا معامله کرد و سازمان ملل تعامل می‌کند. اما سروته این بازی به یک نکته می‌انجامد: حاکمیت تروریزم در افغانستان. با توافقنامه دوحه میان امریکا و طالبان، نظام جمهوری به کام طالبان سقوط داده شد. پس از روی کار آمدن این گروه تروریستی، سازمان ملل تعامل را شروع کرد که براساس آن ضمن لابی‌گری و فرصت‌های سیاسی، هر هفته ده‌ها میلیون دالر امریکایی وارد کابل می‌شود. اکنون هم قرار است طالبان به عنوان حکومت افغانستان به رسمیت شناخته شود.

اگرچه اظهارات آمنه محمد، معاون دبیر کل با گفته‌های آخیم اشتاینر، مدیر برنامه انکشافی سازمان ملل متحد متضاد است. آقای اشتاینر در گفت‌وگو با اسوشیتد پرس گفته بود که اگر سازمان ملل بر سر کار زنان با طالبان به توافق نرسد، ممکن در ماه می افغانستان را ترک کند. پس از آن، خانم محمد در نشستی در مورد افغانستان در دانشگاه پرینستون امریکا خبر داد که ترک افغانستان در دستور کار نیست، در نشست پیش رو راه‌های به رسمیت شناختن طالبان بررسی می‌شود.

این اظهارات مقامات ارشد سازمان ملل متحد در قبال افغانستان و طالبان در حالی بیان می‌شود که طالبان تا قبل از روی کار آمدن شان در چندین لیست سیاه و فهرست گروه‌های تروریستی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی قرار داشت. طالبان با کشتار مردم و معامله به قدرت رسیدند و از اگست 2021 میلادی که کابل را اشغال کردند تاکنون چندین نوع جنایت ضد بشری و جنایت جنگی را آشکارا مرتکب شده‌اند: آپارتاید جنسیتی علیه زنان، نسل‌کشی هزاره‌ها، قتل عام اسرای جنگی، غصب سرزمین‌های مردم بومی و کوچ اجباری آنها، اختطاف، شکنجه و قتل معترضان و منتقدان. فقط اینها نیست. فهرست جنایات ضد بشری طالبان طویل است و قرار است با قول اردوهای انتحاری که ایجاد کرده و وجوه نقدی که از سازمان ملل و امریکا دریافت می‌کنند، این فهرست را طویل‌تر و حوزه جغرافیایی جنایات شان را در سراسر منطقه و جهان گسترش نیز بدهند.

طالبان در سراسر افغانستان در میان مردم به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود؛ شاید در سراسر افغانستان کمتر خانواده‌ای مانده باشد که طالبان عضوی از آن خانواده‌ها را قتل و شکنجه نکرده باشد. اما طعم تلخ خشونت و جنایت‌های طالبان را به صورت غیرمستقیم همه‌ی ملت افغانستان چشیده‌اند. از همین رو طالبان جایگاه و پایگاه اجتماعی ندارند. اکنون که بحث به رسمیت شناختن طالبان از سوی سازمان ملل متحد مطرح شده است، واکنش‌های مردمی از سراسر کشور و طیف‌های گوناگون مهاجران افغانستانی در سراسر جهان نشان می‌دهد که هیچ حوزه‌ی خاص جغرافیایی وجود ندارد که خواهان رسمیت یافتن و یا دوام سلطه‌ی تروریزم بر سرنوشت شان باشد.

اما آنچه سیاست سازمان ملل و جامعه جهانی ایجاب می‌کند، چیزی متفاوت از خواست و اهمیت زندگی مردم افغانستان است. در واقع خواست مردم افغانستان و زندگی ما برای سازمان ملل متحد نه تنها که اولویت ندارد بلکه در مواقع حساس و روی میز بازی سیاسی اصلا مورد بحث نیست. همانطور که حقوق زنان در مذاکرات صلح دوحه اهمیت نداشت. سازمان ملل متحد که افغانستان نیز عضویت مجمع عمومی و چندین کنوانسیون آن را دارد، مأموریت خود در افغانستان را صلح، حقوق بشر و توسعه تعریف می‌کند، اما به نام «تعامل» قرار است تسلط گروهی را به رسمیت بشناسد که حقوق بشر را «ارزش کفار و غربی‌ها» نامیده به رسمیت نمی‌شناسد. همان گروهی که با جنگ به قدرت رسیده و اکنون با ایجاد قول اردوهای انتحاری و پناه دادن گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان در پی گسترش حوزه تروریزم است. کشته شدن رهبر القاعده در کابل بزرگترین مصداق میزبانی طالبان از تروریستان جهان است. در حوزه انکشاف نیز طالبان حتا پروژه‌های اندک انکشافی و بشردوستانه سازمان ملل را با منع کارمندان زن این نهاد از کار، سبوتاژ کرد و به چالش کشید.

این نتیجه‌ی سیاست تضرع در برابر تروریزم و ناکارآمدی فرستادگان دبیر کل در افغانستان است که اکنون سازمان ملل مجبور شده است یا افغانستان را به کلی ترک کند و یا طالبان را به رسمیت بشناسد. در بدل این باج بزرگ که زمینه دوام، رشد و گسترش تروریزم را در سراسر جهان فراهم خواهد کرد، قرار است چند پروژه‌ی کوچک بشردوستانه را از طریق موسسه‌های تحت نظر یوناما تطبیق کند که هیچ تأثیری بر امنیت جانی، روانی و غذایی شهروندان افغانستان در پی ندارد.

بحث به رسمیت شناختن طالبان که از سوی فرد شماره دوم سازمان ملل متحد مطرح شده است، حرف ساده‌ای نیست. مردم افغانستان باید این مسأله را جدی بگیرند و نگذارند سلطه‌ی تروریزم مشروعیت یابد و یک حکومت تروریستی در کشور ایجاد شود. همانطور که یوناما نه روز قبل اعلام کرد که این نهاد با «انتخاب وحشتناک» مواجه شده است، سازمان ملل متحد و جامعه جهانی امروز وادار شده‌اند میان یک گروه تروریستی و مردم دموکراسی‌خواه افغانستان یکی را انتخاب کنند، اما براساس مسئولیت‌های حقوقی خودشان حق ندارند در کنار تروریستان بایستند. افغانستان عضویت سازمان ملل متحد را دارد و مردم افغانستان مستحق حمایت جهانی هستند تا برای براندازی این گروه تروریستی که پس از معامله سیاسی-استخباراتی به قدرت رسیده، حمایت دریافت کنند، نه اینکه برای همیشه تحت حاکمیت تروریزم زندگی کنند.

همچنان بخوانید

رسمیت طالبان

پیامدهای سفیدنمایی و به رسمیت شناختن طالبان

21 ثور 1402
سازمان ملل در دوراهی دشوار؛ ترک گرسنگان و باج‌دهی به تروریستان

سازمان ملل در دوراهی دشوار؛ ترک گرسنگان و باج‌دهی به تروریستان

14 ثور 1402
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: طالبان را به رسمیت نشناسید
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00