نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نامه زنان، جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر به سازمان ملل: با طالبان اصولی برخورد کنید

  • آوش مهربان
  • 7 ثور 1402
سازمان ملل متحد

ده سازمان بین‌المللی، 45 سازمان داخلی و حدود 70 تن از اعضای جامعه مدنی، مدافعان حقوق بشر و زنان معترض افغانستان با ارسال یک نامه سرگشاده به سازمان ملل متحد خواهان «رفتار اصولی» در قبال به رسمیت شناسی طالبان شده و از آنتونیو گوترش خواسته‌اند که سخنان معاونش، آمنه محمد را پس بگیرد.

قرار است هفته آینده یک نشست به میزبانی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد و اشتراک نمایندگان سیاسی کشورهای مختلف در مورد افغانستان در دوحه برگزار شود. آمنه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد که سفرهای متعدد به افغانستان داشته و با اعضای ارشد طالبان دیدار کرده است، دو هفته پیش اعلام کرد که در نشست آتی قرار است روی به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت قانونی افغانستان بحث شود.

این سخنان آمنه محمد واکنش‌های زیاد داخلی و خارجی را در پی داشت و شهروندان افغانستان واکنش تندی نشان دادند که سازمان ملل و کشورها حق ندارند یک گروه تروریستی را به عنوان حکومت مشروع افغانستان به رسمیت بشناسند.

حالا، جمعی از نمایندگان جامعه مدنی افغانستان، از جمله مدافعان حقوق زنان و زنان معترض در داخل و خارج از افغانستان، سازمان‌های جامعه مدنی افغانستان و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر با ارسال یک نامه مشترک به سازمان ملل متحد نوشته‌اند که از آقای آنتونیو گوترش می‌خواهیم تا بیانیه‌ای صادر کند و «سخنان آمنه محمد را پس بگیرد.»

امضاکنندگان این نامه تأکید کرده‌اند که «ما قویاً از سازمان ملل می‌خواهیم که بر اصول خود بایستد و طالبان را تحت فشار قرار دهد تا این گروه سیاست‌های خود در قبال زنان را تغییر دهد.»

در این نامه همچنین تصریح شده است که سیاست تعامل نمایندگی سازمان ملل در افغانستان(یوناما) با گروه تروریستی طالبان اگر به هدف تداوم حمایت‌های بشردوستانه صورت می‌گیرد، باید شفاف باشد: «یوناما باید با مردم افغانستان در مورد شرایط و نتایج هر گونه تعامل و مذاکره با طالبان شفاف عمل کند.»

جامعه مدنی و سازمان‌های حقوق بشری داخلی و خارجی در این به سازمان ملل متحد گفته‌اند که «ما عمیقاً نگران پیامدهای ممنوعیت کار زنان با موسسات سازمان ملل هستیم». اما در بخش توصیه‌های نامه آمده است که سازمان ملل متحد در این مورد باید طبق سیاست زنان معترض عمل کند: «تمامی فعالیت‌های یوناما در افغانستان مشروط بر بازگشت زنان بر سر کار باشد زیرا بدون حضور زنان امکان دسترسی عادلانه مردم به ویژه اقشار به حاشیه رانده شده به کمک‌های بشردوستانه وجود ندارد.»

نویسندگان این نامه گفته‌اند که گروه تروریستی طالبان «با صدور بیش از 40 فرمان حقوق و آزادی های زنان در افغانستان را هدف قرار داده است» و نیز «28 میلیون شهروند نیاز مبرم به کمک‌های بشردوستانه دارند» پس در چنین موقعیتی باید سازمان ملل متحد براساس اصول، بر تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و رسیدگی به نیازمندان و توزیع عادلانه‌ی کمک‌های بشردوستانه متمرکز شود، نه بحث روی به رسمیت شناختن طالبان.

امضاکنندگان این نامه سیاست‌های گروه تروریستی طالبان در قبال زنان را «آپارتاید جنسیتی» نامیده و تأکید کرده‌اند که سازمان ملل متحد باید «تعهد خود را به حقوق زنان نشان دهد.»

همچنان بخوانید

رسمیت طالبان

پیامدهای سفیدنمایی و به رسمیت شناختن طالبان

21 ثور 1402
سازمان ملل در دوراهی دشوار؛ ترک گرسنگان و باج‌دهی به تروریستان

سازمان ملل در دوراهی دشوار؛ ترک گرسنگان و باج‌دهی به تروریستان

14 ثور 1402
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: طالبان را به رسمیت نشناسید
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00