نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

سازمان ملل خلاف قطعنامه 1325، زنان را از نشست دوحه حذف کرده‌ است

  • سایه
  • 7 ثور 1402
نشست-دوحه

قرار است هفته آینده نشستی در دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد بدون حضور زنان افغانستان برگزار ‌‌شود و درخواست مکرر زنان افغانستان برای شرکت در این نشست از سوی سازمان ملل پذیرفته نشده است.

گفته می‌شود در نشست آتی که به میزبانی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد تدویر خواهد یافت، بیش از 20فرستاده ویژه برای افغانستان از کشورهای مختلف و همچنان فرستادگان ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان و سازمان همکاری اسلامی اشتراک خواهند کرد. بحث روی وضعیت بحرانی افغانستان و تخریب مداوم حقوق زنان، از جمله ممنوعیت کار زنان افغانستانی در سازمان ملل محور اصلی این نشست خوانده شده است.

اما سازمان ملل حضور زنان افغانستان در این نشست را نپذیرفته است. اصیلا وردک، فعال حقوق بشر با نشر مقاله‌ای در مورد این نشست و رد شدن درخواست حضور زنان از سوی سازمان ملل نوشته است که «ما همیشه درخواست یک کرسی را داریم و فقط یک ساعت از این جلسه دو روزه را خواسته‌ایم. اما به ما گفته‌اند امکان‌پذیر نیست. این محرومیت چه پیامی برای طالبان، زنان افغانستان و سایر نقاط جهان در مورد جایگاه واقعی سازمان ملل می‌فرستد؟»

خانم وردک هم‌چنان نوشته است که «ما درک نمی‌کنیم که چرا زنان افغانستان به طور کامل از نشست دوحه محروم شده‌اند، در حالی که این نشست از سوی سازمان ملل متحد برگزار شده است و این سازمان موظف به اجرای قطعنامه 1325 شواری امنیت[مبنی بر رعایت برابری جنسیتی] است. نمایندگان جهانی، تقریباً همه مردان هستند که بدون حضور ما [زنان افغانستان] در باره‌ی ما صحبت خواهند کرد.»

خانم وردک در ادامه‌ی این مقاله نوشته است که در قطعنامه 1325 شورای امنیت که دستور کار زنان، صلح و امنیت را تثبیت می‌کند، اهمیت مشارکت زنان در جلسات مانند دوحه در سال 2000 میلادی یعنی بیش از دو دهه پیش به رسمیت شناخته شد و مورد تأیید قرار گرفت.

آمنه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد پیشتر گفته بود که در نشست دوحه قرار است روی به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت مشروع افغانستان بحث شود. این گفته‌های خانم محمد واکنش‌های زیاد داخلی و خارجی را در پی داشته است و تاکنون گروه‌های مختلف در داخل و خارج از کشور واکنش نشان داده و به شخص آنتونیو گوترش نامه نوشته‌اند که گفته‌های آمنه محمد را پس بگیرد و به جای رفتارهای غیر مسئولانه، با طالبان به گونه اصولی برخورد کند.

اصیلا وردک نیز در این مقاله تأکید کرده دارد که «طالبان در مورد حقوق زنان گام‌های بزرگی به عقب برمی‌دارند، نباید حرفی در مورد به رسمیت شناختن این گروه گفته شود و در عوض باید تحریم‌های بین‌المللی بیشتری برای پاسخ به دستورهای این گروه اعمال شود.»

هم‌چنان هدر بار، مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر در مورد عدم حضور زنان در نشست دوحه واکنش نشان داده و با نشر توییتی گفته است که «وقتی زنان افغانستان درخواست شرکت در این نشست را دارند و سازمان ملل متحد مسئول اجرای قطعنامه 1325 شورای امنیت است که می‌گوید زنان باید در بحث‌های مربوط به آینده کشورشان مشارکت کامل داشته باشند، پس چرا این اتفاق نمی‌افتد؟»

هدر بار با تأیید گفته‌های اصیلا وردک نوشته است که آن‌ها درک می‌کنند که اقدامات طالبان خارج از کنترل جامعه جهانی است. او همچنین تأکید دارد که حذف کامل زنان افغانستان از نشست دوحه برای‌شان قابل درک نیست.

همچنان بخوانید

صدیقه مشتاق

صدیقه مشتاق: «طالبان برای باج‌گیری از غرب، زنان را گروگان گرفته‌اند»

15 جوزا 1402
افغانستان در جمع گرسنه‌ترین کشورهای جهان

افغانستان در جمع گرسنه‌ترین کشورهای جهان

15 جوزا 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00