نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

اعتراض خیابانی زنان در کابل؛ «از مشروعیت‌دهی به گروه طالبان جلوگیری شود»

  • صنوبر
  • 9 ثور 1402
اعتراض خیابانی کابل

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان معترض افغانستان، در دو اعتراض خیابانی جداگانه در شهر کابل خواهان جلوگیری از «مشروعیت بخشی، تعامل و به رسمیت شناسی طالبان» شدند.

زنان معترض بعد از ظهر امروز(شنبه، ۹ ثور ۱۴۰۲ خورشیدی) با وجود تهدیدات امنیتی، در منطقه تایمنی شهر کابل با شعارهای «نه به طالبان» و «طالبان جنایت می‌کند، جهان حمایت می‌کند» به خیابان رفتند.

زنان معترض در واکنش به نشستی به میزبانی سازمان ملل با محوریت بررسی به رسمیت‌شناسی طالبان در دوحه، با صدور قطعنامه‌ی شش ماده‌ای، از جهانیان و سازمان ملل متحد خواستند که جلو تعامل با گروه طالبان و مشروعیت‌بخشی به این گروه تروریستی را بگیرند.

آنان هشدار دادند که در صورت مشروعیت‌بخشی و به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان از سوی سازمان ملل، این نهاد و حامیان طالبان مسئول هر موردی از نقض حقوق بشری و مسأله‌ی بعدی تروریزم‌پروری در افغانستان خواهند بود.

در قطعنامه‌ی زنان معترض آمده است که «جهانیان در جریان گروگانگیری حقوق زنان، توسط طالبان استند و می‌دانند که این گروه می‌خواهد با جامعه‌ی بین‌المللی برای به دست آوردن مشروعیت معامله کند. طالبان در این راستا حتا تا کشیدن خط سرخ برای سازمان ملل متحد پیش رفتند و تمامی پیمان‌های بین‌المللی را آشکارا نقض کرده‌اند. اما زنان افغانستان با قیام دوباره از جهانیان و سازمان‌های حقوق بشری می‌خواهند که جلو به رسمیت‌شناسی، مشروعیت‌بخشی و تعامل با گروه تروریستی طالبان را بگیرند‌.»

در قطعنامه‌ی زنان معترض خطاب به جامعه جهانی و سازمان ملل متحد آمده است: «به رسمیت شناختن طالبان، به رسمیت شناختن تروریزم است. سرنوشت ۳۰ میلیون انسان را به معامله نگیرید.»

آنان همچنان تأکید کرده‌اند که طالبان شایسته‌ی به رسمیت شناخته شدن و قرار گرفتن در جایگاه «حکومت» و نماینده مردم افغانستان نیستند. از هر نوع تعامل و بیان به‌خصوص از سوی مسئولان سازمان ملل، که طالبان را به مثابه‌ی نماینده و حکومت مشروع افغانستان جلوه و ارتقا دهد، اجتناب صورت گیرد.

زنان معترض گفته‌اند که مردم افغانستان همچنان طالبان را یک گروه متحجر و ضد بشری می‌دانند و تحمیل شدن طالبان را برخود، نخواهند پذیرفت.

جنبش‌های اعتراضی زنان با انتقاد از سازمان‌های ذی‌دخل در برگزاری نشست‌های مشروعیت‌بخشی به طالبان گفته‌اند: «از تعامل و مشروعیت‌دهی به طالبان، باید به شکل جدی جلوگیری شود. تحویل‌دهی نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان یکی پس از دیگری به طالبان از مصداق‌های بارز رفتار مشروعیت‌بخشی است. سازمان ملل و جامعه جهانی در این مورد مسئول است و باید پاسخگو باشند.»

آنان می‌گویند موضع سازمان ملل متحد در قبال رفتار‌های ضد بشری و سیاست‌های خصمانه‌ی طالبان علیه مردم کشور به خصوص زنان باید روشن، قاطع و پیگیرانه باشد و برخورد‌های سلیقه‌ای و موردی برای تأمین حقوق زنان صورت نگیرد.

همچنان بخوانید

زنان معترض: سازش با طالبان هم‌دستی به حذف سیستماتیک زنان است

زنان معترض: سازش با طالبان هم‌دستی به حذف سیستماتیک زنان است

5 جوزا 1402
اعتراض خیابانی زنان در تخار؛ «بگذارید زنان آزاد باشند»

اعتراض خیابانی زنان در تخار؛ «بگذارید زنان آزاد باشند»

4 جوزا 1402

زنان معترض همچنان خواستار حضور نمایندگان شان در نشست‌های بین‌المللی شدند.

این اعتراض‌ها در حالی است که گروه تروریستی طالبان در طول مدت سلطه‌ی شان بر افغانستان، به هیچ یک از اعتراضات مدنی و مسالمت‌آمیز زنان توجه نکرده و بدون در نظرداشت خواست‌ها و مطالبات زنان، اعتراض‌های خیابانی را با شلاق و گلوله پاسخ دادند و زنان معترض و منتقدان شان را زندانی و مجازات کرده‌اند.

حالا نشست اول ماه می به میزبانی سازمان ملل در دوحه، بدون حضور نمایندگان زنان افغانستان برگزار می‌شود؛ حرکتی که زنان افغانستان می‌گویند سازمان ملل نیز مانند طالبان زنان را کم‌کم از نشست‌های بین‌المللی حذف و بدون حضور زنان برای زنان تصمیم‌گیری می‌کنند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»
هزار و یک شب

«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»

2 جوزا 1402

خانه‌‌ای‌ قدیمی با دیوارهای رنگ و رو رفته و بعضاً فروریخته‌اش، سمیه 14 ساله و مادرش کریمه 33 ساله‌ را درون یکی از اتاق‌های کوچکش که تا سوراخ شدن دیوارهایش چیزی نمانده جا داده است. این خانه در دورترین نقطه‌ی غرب کابل...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«پریسا از ترس به خود می‌پیچید»
هزار و یک شب

«پریسا از ترس به خود می‌پیچید»

2 جوزا 1402

نویسنده: مزدک معصومیت و نشاط از سراسر وجودش می‌بارد. غرق در زندگی و جهان کودکانه‌اش است. بی‌خیال از ناملایمتی‌های جهان پیرامونش هر گاه و بیگاه را با دنیایی از آرزوهای دل‌انگیز و کودکانه‌اش به سوی خواسته‌ها و...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00