شهروندان افغانستان در شهرهای مختلف آمریکا در آستانه برگزاری نشست دوحه، به خیابان آمدند و علیه به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان تظاهرات کردند.
معترضان روز یکشنبه (۱۰ ثور ۱۴۰۲ خورشیدی) در شهرهای واشنگتن، شیکاگو، ماساچوست و شماری دیگر از شهرهای آمریکا، در همسویی با اعتراضات جهانی شهروندان افغانستان علیه به رسمیت شناختن گروه طالبان، تجمعات اعتراضی برگزار کردند و شعار «نه به طالبان» و «سازمان ملل بیدار شو» سر دادند.
این اعتراضات یک روز پیش از برگزاری نشستی به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد با نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان در دوحه قطر که گفته میشود یکی از آجنداهای آن بررسی به رسمیت شناختن گروه طالبان است، در شهرهای مختلف جهان برگزار شده است.
معترضان در آمریکا «هرنوع بحث در مورد به رسمیت شناختن» گروه تروریستی طالبان را به شدت محکوم کرده و آن را «حمایت از ناقضان حقوق بشر» دانستهاند.
در قطعنامه این اعتراضات آمده است که سازمان ملل متحد به مردم افغانستان اطمینان دهد که این نهاد از گروه طالبان حمایت نمیکند و به اساسات حقوق بشر پابند است.
معترضان در قطعنامه خود افزودهاند که سازمان ملل متحد و کشورهای عضو این سازمان باید از ارزشها و اصول منشور سازمان ملل متحد، از جمله حفاظت از حقوق بشر و حقوق زنان و تأمین صلح و امنیت جهانی، حمایت کنند.
آنها همچنین از سازمان ملل متحد و کشورهای عضو این سازمان خواستهاند که نسبت به «صداها و دیدگاههای مردم افغانستان» حساس باشند و اطمینان دهند که از پلتفرم این سازمان «برای تسهیل به رسميت شناخته شدن گروه طالبان» استفاده نمیشود.
علاوه بر این، معترضان از سازمان ملل متحد و کشورهای عضو آن خواستهاند که تا امکانات و زمینه حمایت از حقوق زنان، گروههای قومی، اعضای جامعه مدنی، کارمندان و نیروهای امنیتی دولت پیشین، مدافعان حقوق بشر و خبرنگاران را فراهم کند.
آنها همچنین از سازمان ملل و کشورهای جهان خواستهاند که گروه طالبان را «مجبور به حذف محدودیتها بر آموزش و کار زنان کنند» و از استفاده درست کمکهای بشردوستانه برای بهبود زندگی مردم افغانستان، اطمینان حاصل کنند.
معترضان از سازمان ملل خواستهاند که گفتوگوهایی را در سطح کلان و در مشوره با مردم افغانستان برای ایجاد یک حکومت عادلانه، فراگیر و بر اساس خواست و اراده مردم افغانستان، راهاندازی کند.
برگزاری نشست دوحه و احتمال طرح بحث به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان در این نشست، واکنشهای گستردهی شهروندان افغانستان و نهادهای حقوق بشری بینالمللی را به همراه داشته است.
اعتراضات جهانی شهروندان افغانستان در کشورهای مختلف آمریکا، اروپا و آسیا، بخشی از این واکنشها است که از سازمان ملل متحد میخواهد از هرگونه بحث در مورد به رسمیت شناختن گروه طالبان خودداری کند.