نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

بحران قحطی و کاهش کمک‌های جهانی در افغانستان

  • سایه
  • 16 ثور 1402
images-6

تسلط گروه تروریستی طالبان بر افغانستان نه تنها باعث فروپاشی نظام سیاسی شد؛ بلکه نظام‌ اقتصادی نیز در کنار دیگر موارد به گونه‌ی کامل از هم پاشید و مردم افغانستان با بحران شدید بشری مواجه شد، اما کمک‌های بشردوستانه‌ی بین‌المللی در مدت دوسال تسلط گروه طالبان مردم را تا این‌جا از خطر قحطی به گونه‌ی نسبی نجات داده است، اما کاهش و متوقف شدن کمک‌ها به دلیل محدویت گروه طالبان برای کار زنان در روند توزیع کمک‌های جهانی نگرانی بحران بشری و قحطی را چند برابر کرده است.

کشورهای کمک کننده و سازمان ملل متحد به خاطر سرکوب زنان و دختران در افغانستان و ادامه‌ی بحران‌های بیش‌تر در سراسر جهان، از کمک به افغانستان دست کشیده‌اند، (WFP) نهاد برنامه‌ جهانی غذا بار اول در 26 حوت 1401 اعلام کرده بود که به دلیل کمبود بودجه ادامه‌ی کمک به چهار میلیون نفر در افغانستان کاهش خواهد یافت، اما بعد از آن سازمان‌های امداد رسان بارها نگرانی شان را در مورد کمبود بودجه و کاهش چشم‌گیر کمک‌های بین‌المللی ابراز کرده‌اند. نهاد برنامه جهانی غذا بار دیگر در شروع سال 1402هجری خورشیدی گفته بود که در صورت ادامه یافتن کاهش کمک‌ها، بیش‌تر از 9 میلیون نفر در افغانستان از دریافت کمک محروم خواهد شد.

به تازگی یک مقام ارشد ایالات متحده آمریکا، به خبرگزاری رویترز گفته است که  به‌دلیل کاهش کمک‌ها، «مردم افغانستان سال بسیار سختی را پیش رو دارند.»

سامانتا پاور، مدیر سازمان توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID)‌، به این خبرگزاری گفته است که به‌دلیل ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های بین‌المللی و حتا نهادهای سازمان ملل متحد، بودجه‌های کمکی به افغانستان کاهش یافته است.

به گفته‌ی سامانتا پاور؛ کشور آمریکا با تأمین بودجه برای کمک به اوکراین، از آغاز سال ۲۰۲۲ روبه‌رو است. او همچنان تأکید کرده است «واشنگتن باید امسال انتخاب‌های بسیار سختی در‌مورد کمک‌های بشردوستانه جهانی داشته باشد.»

کشور بریتانیا، بعد از آمریکا دومین کمک کننده‌ی بزرگ به افغانستان است که با وضع محدودیت گروه طالبان علیه زنان و منع‌کار زنان در روند امدادرسانی، بودجه‌ی کمکی‌ خود را کاهش داده است، در صورت که بودجه‌ی کمکی این کشور در سال ۲۰۲۲‌، ۴۵۰ میلیون دالر بود و در سال ۲۰۲۳، به ۱۸۰ میلیون دالر برای افغانستان و پاکستان رسیده است، دولت بریتانیا دلیل این کاهش شدید بودجه را اولویت دادن به پناهجویان اوکراین و افغانستان در داخل خاک این کشور، عنوان کرده است.

سامانتا پاور در ادامه‌ی سخنانش گفته است که از این پس باید کشورهای دیگر برای کمک به افغانستان پیش‌قدم شوند، زیرا آمریکا در حال حاضر به‌دلیل بحران‌های غیرمنتظره مانند زلزله سوریه و ترکیه، جنگ در سودان و ادامه جنگ در اوکراین، بودجه زیادی را هزینه می‌کند. او همچنان علاوه کرده است «کشورهای حوزه خلیج فارس می‌توانند یکی از شرکای بالقوه برای کمک به افغانستان باشند.»

از آغاز سلطه‌ی گروه طالبان بر افغانستان، آمریکا با اهدای بیش از ۱.۲ میلیارد دالر برزگ‌ترین کمک‌ کننده افغانستان بوده است و در سال ۲۰۲۳ که سازمان ملل با کمبود بودجه کمکی برای افغانستان مواجه است، آمریکا تا حال ۷۵ میلیون دالر به افغانستان کمک کرده است.

به ادامه‌ی نگرانی‌ها در مورد کمبود کمک‌ها و بحران قحطی در افغانستان، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در پایان نشست دو روزه دوحه در مورد افغانستان، این وضعیت را «خشک شدن بودجه» عنوان کرده و گفته است که سازمان ملل تعهد دارد که برای کمک به میلیون‌ها انسان نیازمند در افغانستان در این کشور بماند، اما از مجموع بودجه درخواستی ۴.۶ میلیارد دالری که برای رسیدگی به بحران افغانستان در سال ۲۰۲۳ نیاز است، فقط ۷ درصد آن تا اکنون تامین شده است.

با این همه مایکل مکال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواسته است از زنان افغانستان حمایت کند و طرح امدادرسانی سازمان ملل که فقط با کارمندان مرد اجرا شود را نپذیرذ.

همچنان بخوانید

ستاره در جدال با تاریکی زندگی

ستاره در جدال با تاریکی زندگی

19 قوس 1401
زنان معترض در دایکندی: کمک‌های بشردوستانه حیف و میل می‌شود

زنان معترض در دایکندی: کمک‌های بشردوستانه حیف و میل می‌شود

5 دلو 1400

آقای مکال در ادامه نوشته است: «ما فرمان طالبان در مورد ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های غیردولتی و ملل متحد در افغانستان را محکوم می‌کنیم و از سازمان ملل می‌خواهیم تا با مخالفت و رد طرح فعالیتش توسط کارمندان مرد، به حمایت خود از زنان افغان ادامه دهد.»

او همچنان اضافه کرده است که هیچ رژیمی تا هنوز کار زنان را با سازمان ملل منع نکرده است. «این ممنوعیت حقوق اساسی زنان افغانستان را نقض می‌کند و تلاش‌های بشردوستانه در افغانستان را به خطر می‌اندازد.»

این در حالی است که سازمان‌های کمک رسان در مورد توزیع غیر عادلانه کمک‌های جهانی در افغانستان و دست‌برد گروه طالبان به این کمک‌ها ابراز نگرانی کرده و جان ساپکو سربازرس ویژه آمریکا در اموربازسازی افغانستان گفته بود که «کودکان افغانستان را گرسنه ولی طالبان را فربه/چاق می‌بیند.»

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: کمک‌های جهانیگرسنگی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00