نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

آوازهای خفه شده؛ کارزار فرهاد دریا و 14 هنرمند برای حمایت از زنان افغانستان

  • ارزگانی
  • 16 ثور 1402
farhad darya

فرهاد دریا، آوازخوان سرشناس افغانستان همراه با 14 زن نقاش و عکاس از کشورهای مختلف جهان، کارزاری را با عنوان «آوازهای خفه شده» در حمایت از حقوق زنان و علیه ممنوعیت آوازخوانی و موسیقی در افغانستان، راه‌اندازی کرده است.

بر اساس اعلامیه‌ای که فرهاد دریا در صفحه رسمی فیسبوک خود منتشر کرده، این کارزار دیروز (جمعه، 15 ثور 1402 خورشیدی – 5 می 2023 میلادی) همزمان با آغاز تور کنسرت‌های او از شهر روتردام هالند، آغاز شده است.

قرار است در این کارزار، فرهاد دریا و  14 زن نقاش و عکاس از کشورهای افغانستان، ایران، هالند، آلمان، انگلستان و شماری از کشورهای دیگر برای «آوازهای خفه شده در افغانستان» دادخواهی کنند. در این کارزار برای نخستین‌بار «هنرهای تجسمی و موسیقی در سنگری واحد برای حقوق زنان و حق تحصیل دختران و خاموشی مطلق هنرمندان موسیقی دادخواهی می‌کنند و صدای اعتراض می‌شوند.»

فرهاد دریا در مورد راه اندازی این کارزار گفته  که«دوحه‌ی ما روی استیژ است، ما رو‌‌ در رو و صاف و بی‌سانسور با مردم حرف می‌زنیم. ما صدای مردمی هستیم که پشت دروازه‌های بسته‌ی دوحه‌، خریدار ندارند.»

قرار است این کارزار در پنجم ماه جون سال جاری میلادی با برگزاری نمایشگاه عکاسی و نقاشی در شهر فرانکفورت آلمان، به پایان برسد.

در اعلامیه‌ای که در مورد راه‌اندازی این کارزار نشر شده، آمده است که «دریا]فرهاد دریا[، کریمی انترتینمنت (کنسرت‌گزار)، ‌و دریا منجمنت درصد معینی از عواید خالص این کنسرت‌های دوره‌ای را به هنرمندان نیازمند داخل افغانستان اهدا خواهند کرد.»

در این اعلامیه همچنین آمده است که فرهاد دریا به عنوان سفیر مکتب آنلاین و فزیکی «دریچه» که بیش از 2500 دانش‌آموز در بیشتر از 10 ولایت افغانستان دارد «در برابر ممنوعیت تحصیل و تعلیم زنان و دختران قد علم کرده است.»

فرهاد دریا تاکنون بارها به ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران در افغانستان اعتراض کرده و کمپاین‌های را نیز در شبکه‌های اجتماعی به این منظور راه‌اندازی کرده است.

گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، به صورت تدریجی آموزش و تحصیل دختران را ممنوع کردند و اکنون مکاتب فقط تا صنف ششم برای دختران باز است.

همچنان بخوانید

صحرا مانی

صحرا مانی با «نان و گل رز» به جشنواره کن می‌رود

7 ثور 1402
هزار خورشید تابان

اپرای هزار خورشید تابان؛ وقتی سرنوشت مریم و لیلا تکرار می‌شود

8 حوت 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: موسیقیهنر
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00