نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

گزارش جدید سازمان ملل از وضعیت زنان افغانستان؛ «ما زنده‌ایم، اما زندگی نمی‌کنیم»

  • ارزگانی
  • 16 ثور 1402
images-1

هیأتی از گزارشگران ویژه‌ی سازمان ملل متحد به شمول ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر این سازمان برای افغانستان و دوروتی استرادا تانک، رییس گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران، پس از یک سفر هشت روزه به افغانستان، گزارش ابتدایی خود را در مورد «سرکوب سیستماتیک حقوق زنان و دختران» منتشر کرده‌اند.

مأموریت این هیأت بین 27 اپریل و چهارم ماه می انجام شده است و آن‌ها با شماری از اعضای گروه تروریستی طالبان، جامعه مدنی، گروه‌های زنان، کار آفرینان، رهبران مذهبی، معلمان، خبرنگاران، قربانیان نقض حقوق بشر، نهادهای سازمان ملل متحد و جامعه دیپلماتیک دیدار کرده‌اند.

این هیأت علاوه بر کابل و محلات اطراف آن، به شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ در شمال کشور نیز سفر کرده است.

در گزارش این هیأت آمده است که سفر آن‌ها به افغانستان در شرایط «بحران انسانی مزمن» و «آشفتگی عمیق» ناشی از ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیر دولتی که در تداوم صدور فرامان‌های تبعیض‌آمیز ممنوعیت تحصیل و آموزش زنان بود، انجام شد.

قرار است این هیأت گزارش نهایی سفر خود به افغانستان و بررسی وضعیت زنان را، در ماه جون سال جاری میلادی ارایه کند.

«افراطی‌ترین اشکال زن ستیزی»

هیأت سازمان ملل متحد در گزارش خود گفته است که گروه تروریستی طالبان از زمان فروپاشی نظام جمهوریت به «افراطی‌ترین اشکال زن ستیزی» حکومت می‌کنند.

آن‌ها همچنین گفته‌اند که این گروه «چارچوب قانونی و سازمانی» را نابود کرده‌اند و «پیشرفت نسبی به سوی برابری جنسیتی به دست آمده در دو دهه گذشته را از بین می‌برند.»

در این گزارش آمده است که طالبان «تفسیر خاصی از دین را تحمیل می‌کنند» که برای اکثر قریب به اتفاق شهروندان افغانستان قابل قبول نیست.

هیأت سازمان ملل متحد گفته است که آن‌ها از همه کسانی که «تجربه‌های قدرتمند» خود را با آن‌ها در میان گذاشته‌اند، به ویژه زنان و دخترانی که حقوق و آزادی‌های اساسی آن‌ها در حال نابودی است، قدردانی می‌کنند.

همچنان بخوانید

جنبش‌های اعتراضی زنان: سازمان ملل به تعامل با طالبان پایان دهد

جنبش‌های اعتراضی زنان: سازمان ملل به تعامل با طالبان پایان دهد

27 ثور 1402
یوناما: زنانی که برای سازمان ملل در افغانستان کار می‌کنند با تهدید و گرفتاری مواجه شده‌اند

یوناما: زنانی که برای سازمان ملل در افغانستان کار می‌کنند با تهدید و گرفتاری مواجه شده‌اند

19 ثور 1402

این هیأت همچنان گفته است که به همه‌ی زنان و دختران «شجاع و الهام‌بخش» که علی‌رغم حاکمیت استبدادی و فضای ترسناکی که در آن زنده مانده‌اند و به مقاومت و مبارزه طاقت‌فرسا برای کرامت انسانی خود ادامه می‌دهند، ادای احترام ‌می‌کنند.

هیأت سازمان ملل متحد گفته است از «وخامت دوامدار» وضعیت حقوق بشر در افغانستان که برای چندین دهه درگیر نزاع داخلی و نقض تاریخی حقوق بشر بوده که همه اعضای جامعه، به ویژه زنان و دختران و اقلیت‌ها، را متأثر کرده، «عمیقا متأسف» است.

«تبعیض نظام‌مند مبتنی بر جنسیت»

هیأت سازمان ملل متحد در گزارش خود گفته است که آن‌ها در جریان سفر خود به افغانستان، نمونه‌های از «تبعیض نظام‌مند مبتنی بر جنیست» و چگونی ویران شدن زندگی زنان افغانستان با وضع محدودیت بر حقوق بشری آن‌ها را مستند کرده‌اند.

یکی از زنانی که با هیأت سازمان ملل متحد در این سفر مصاحبه کرده، در مورد وضعیت زنان افغانستان گفته است که «ما زنده‌ایم، اما زندگی نمی‌کنیم.»

بسیاری از زنانی که با هیأت سازمان ملل متحد مصاحبه کرده‌اند، وضعیت خود را همانند «حبس خانگی» توصیف کرده‌اند و از گفته‌اند که دچار احساس شدید ترس و اضطراب هستند.

این هیأت گفته است که طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، علاوه بر نقض حق تحصیل، کار، آزادی تردد، صحت، استقلال بدنی، تصمیم‌گیری، آزادی تجمع مسالمت‌آمیز و دسترسی به عدالت، نظام محافظت از قربانیان خشونت خانوادگی را نابود کرده‌اند، زنان و دختران را در وضعیت بیچارگی قرار داده‌اند، قانون شدید در مورد پوشش وضع کرده‌اند و زنان و دختران زیادی را به اتهام «جرایم اخلاقی» گرفتار کرده‌اند.

بر اساس گزارش هیأت سازمان ملل، اقدامات گروه طالبان علیه زنان، منجر به افزایش میزان ازدواج کودکان، ازدواج اجباری و خشونت مبتنی بر جنسیت با معافیت از مجازات شده و زنانی‌که علیه این اقدامات اعتراض کرده‌اند با تهدید، آزار و اذیت، گرفتاری خودسرانه و شکنجه مواجه‌اند.

هیأت سازمان ملل متحد گفته که آن‌ها به ویژه در مورد وضعیت سلامت روانی و دلایل افزایش خودکشی در میان زنان و دختران نگران هستند.

این هیأت گفته است که محدودیت‌های طالبان بر ممنوعیت آموزش و تحصیل زنان و اینکه فقط داکتر زن می‌توانند از زنان مراقبت کنند، ممکن است زمینه‌ساز مرگ‌های قابل پیش‌گیری گردد و اگر این محدودیت‌ها فوراً لغو نشود، ممکن است که این مرگ‌ها «زن‌کشی» به شمار رود.

در گزارش این هیأت آمده است که «وضعیت وخیم تبعیض جنسیتی نهادینه شده در افغانستان» در هیچ کجای جهان نظیر ندارد و اعضای این هیأت گفته‌اند که آن‌ها عمیقاً نگران ارتکاب آشکار آزار و اذیت متداوم مبتنی بر جنسیت در افغانستان هستند.

در این گزارش آمده است که «جامعه‌ی بین‌‌الملل نمی‌تواند چشم خود را ببندند. موضوع حقوق زنان و دختران در افغانستان و حضور معنادار آن‌ها در هر بحثی باید همچنان به عنوان بالاترین اولویت در آجندای بین‌المللی باشد. زنان و دختران نباید ابزار مقاصد سیاسی شده و هرگز نباید به عنوان ابزار چانه‌زنی مورد استفاده قرار بگیرند.»

هیأت سازمان ملل متحد گفته است که جامعه‌ی بین المللی همچنان در وضعیت افغانستان دخیل بماند، گام‌های مشخصی در جهت حمایت از پاسخگویی در مورد نقض جدی حقوق بشر بردارد و سازمان ملل باید نسبت به این کشور روی‌کرد مبتنی بر حقوق بشر اتخاذ کند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: سازمان ملل متحد
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00