نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

اولین سفیر زن از افغانستان در سازمان ملل متحد

  • ارزگانی
  • 18 ثور 1402
Photo: Luiz Rampelotto/EuropaNewswire
Photo: Luiz Rampelotto/EuropaNewswire

اولین سفیر زن از افغانستان در سازمان ملل متحد، مدت پنج سال در دور اول سلطه‌ی گروه تروریستی طالبان، نتوانست به مکتب برود، اما زمانی‌که درهای مراکز آموزشی بر روی دختران باز شد، او از پله‌های آموزش و قدرت، به سرعت بالا رفت.

عادله راز در سال 1986 میلادی در ولایت پکتیکا در شرق افغانستان متولد شده است. او بزرگ‌ترین و تنها فرزند دختر خانواده‌اش است و سه برادر کوچک‌تر از خودش دارد.

خانم راز می‌گوید که در دور اول سلطه‌ی طالبان در دهه‌ی 1990 میلادی، برای پنج سال از رفتن به مکتب محروم شد، اما با پوشیدن چادری و با ترس و هراس، به آموزشگاه‌های خانگی زبان انگلیسی می‌رفت و به این ترتیب در آن دوره زبان انگلیسی را آموخت.

زمانی‌که سلطه گروه طالبان با حمله‌ی آمریکا در سال 2001 میلادی ازبین رفت، عادله 16 ساله بود و دوباره به مکتب بازگشت و فکر می‌کرد که «بدبختی‌های افغانستان» نیز پایان یافته است.

خانم راز در سال 2004 میلادی با دریافت بورس تحصیلی، به آمریکا رفت و مدرک لیسانس خود را از دانشگاه سیمونز (Simmons University) با سه گرایش روابط بین‌الملل، علوم سیاسی و اقتصاد به دست آورد. او مدرک ماستری خود را نیز با دو گرایش حقوق و دیپلماسی از دانشگاه تافتس (Tufts University) آمریکا به دست آورده است.

او از سال 2010 تا 2013 میلادی با دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) کار کرده است و در سال 2013 به عنوان معاون سخنگوی رییس جمهور کرزی و رییس اداره‌ی ارتباطات عامه ریاست جمهوری، گماشته شد. او اولین زن در تاریخ افغانستان بود که به چنین سمتی دست یافته بود.

اولین سفیر زن از افغانستان در سازمان ملل متحد

خانم راز در ماه ثور سال 1395 خورشیدی به عنوان «معین همکاری‌های اقتصادی» وزارت امور خارجه گماشته شد و تا زمانی‌که به عنوان نماینده‌ی دایم افغانستان در سازمان ملل معرفی نشده بود، در این سمت باقی ماند.

او در دهم ماه جدی سال 1397 خورشیدی به عنوان نماینده‌ی دایم افغانستان در سازمان ملل متحد منصوب شد و نامش به عنوان اولین زنی که از سوی افغانستان به این سمت معرفی شده، ثبت شد.

خانم راز تا 11 ماه جوزای سال 1400 خورشیدی به عنوان نماینده‌ی دایم افغانستان در سازمان ملل متحد کار کرد و نقش فعالی در جلب کمک‌های بین‌المللی و توجه جامعه جهانی به افغانستان، داشت.

او در 26 جولای سال 2021 میلادی و چند هفته قبل از سقوط کابل به دست گروه تروریستی طالبان و فرار اشرف غنی، به عنوان سفیر افغانستان در آمریکا تعیین شد و تا 18 فیبروری سال 2022 میلادی به کار خود در این سفارت ادامه داد.

همچنان بخوانید

شکردخت جعفری

نخستین مخترع و فزیک‌دان طبی زن از افغانستان

29 ثور 1402
اولین شهردار زن - عذرا جعفری

اولین شهردار زن در افغانستان

28 حمل 1402

پس از سقوط افغانستان به دست گروه طالبان، خانم راز پیشنهاد این گروه برای اشتراک در یک نشست مجازی را رد کرد و در یکی ازمصاحبه‌هایش گفته است که تحت هیچ شرایطی حاضر به کار با طالبان نیست و می‌داند که زندگی در زیر سلطه‌ی این گروه چگونه است.

او در این مصاحبه مفصل می‌گوید از این‌که زنان را تشویق کرده که به آینده‌ی افغانستان جدید باور داشته باشند، با او در حکومت کار کنند و در افغانستان بمانند «احساس گناه» می‌کند و یکی از آن‌ها، یک زن جوان و فعال حقوق بشر بود که توسط گروه طالبان به قتل رسیده است.

اولین سفیر زن از افغانستان در سازمان ملل متحد

خانم راز از 14 اپریل سال 2022 میلادی تا اکنون به عنوان مسؤول «آزمایشگاه پالیسی افغانستان» (Afghanistan Policy Lab) در آمریکا فعالیت می‌کند. این نهاد با همکاری مشترک مدرسه‌ی روابط عمومی و بین‌المللی دانشگاه پرینستون و انیستیتوب لیختن اشتاین برای خود باوری(Liechtenstein Institute on Self-Determination) برای مشوره دهی در امور افغانستان به دولت آمریکا و جامعه‌ی بین‌المللی ایجاد شده است.

خانم راز با متین بیگ، آخرین رییس دفتر اشرف غنی، رییس جمهور فراری افغانستان، ازدواج کرده و مادر دو دختر است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: نخستین زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»
هزار و یک شب

«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»

2 جوزا 1402

خانه‌‌ای‌ قدیمی با دیوارهای رنگ و رو رفته و بعضاً فروریخته‌اش، سمیه 14 ساله و مادرش کریمه 33 ساله‌ را درون یکی از اتاق‌های کوچکش که تا سوراخ شدن دیوارهایش چیزی نمانده جا داده است. این خانه در دورترین نقطه‌ی غرب کابل...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«پریسا از ترس به خود می‌پیچید»
هزار و یک شب

«پریسا از ترس به خود می‌پیچید»

2 جوزا 1402

نویسنده: مزدک معصومیت و نشاط از سراسر وجودش می‌بارد. غرق در زندگی و جهان کودکانه‌اش است. بی‌خیال از ناملایمتی‌های جهان پیرامونش هر گاه و بیگاه را با دنیایی از آرزوهای دل‌انگیز و کودکانه‌اش به سوی خواسته‌ها و...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00