گراسا ماشل، فعال برجستهی حقوق زنان و همسر سابق نلسون ماندلا، گفته است که سرکوب زنان افغانستان توسط گروه تروریستی طالبان «آپارتاید جنسیتی» است و جهان باید با آن مبارزه کند.
بر اساس گزارش نشریهی تلگراف، همسر سابق نلسون ماندلا گفته است که بر گروه طالبان باید «فشار شدید» وارد شود تا بدانند که جهان تبعیض آنها را «قابل قبول نمیداند.»
او به تلگراف گفته است که جهان تا اکنون با گروه تروریستی طالبان که محدودیتهای شدیدی علیه زنان وضع کرده است، برخورد «بسیار نرم»داشته است.
همسر سابق نلسون ماندلا با اشاره به ممنوعیت آموزش زنان، اخراج دستهجمعی آنها از نهادهای دولتی، صدور دستور پوشش اجباری و محدودیت بر سفر زنان، گفته است که «این نوعی آپارتاید است؛ آپارتاید جنسیتی. من با این نوع تعریف موافقم.»
او افزوده: «اما فراتر از این تعریف، همان قدرت و اصراری که برای مبارزه با آپارتاید ]در آفریقای جنوبی[ اعمال شد، باید در مورد افغانستان نیز اعمال شود.»
این فعال برجستهی حقوق زنان گفته است که جامعهی جهانی نمیتواند تصمیمگیری در مورد آیندهی ۵۰ درصد جمعیت افغانستان را به طالبان واگذار کند.
او افزوده که جهان باید راههای خلاقانهای پیدا کند تا گروه طالبان را به چالش بکشد و بگویند که تبعیض آنها علیه زنان، صرفاً به دلیل زن بودن، غیرقابل قبول است.
گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان محدودیتهای شدیدی علیه زنان وضع کردهاند و آنها را از تمام حقوق اساسی شان محروم ساختهاند.
فعالان حقوق زن میگویند که سیاست گروه تروریستی طالبان در قبال زنان افغانستان «آپارتاید جنسیتی» است و جهان باید آن را به رسمیت بشناسد.
خانم ماشل سیاستمدار برجستهی موزامبیکی و فعال حقوق زنان است که برای رسیدگی به مشکلات جهانی تلاش میکند.
او از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۳ میلادی با سامورا ماشل، رییس جمهور سابق موزامبیک و سپس با آقای ماندلا ازدواج کرده است.