نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

جنگ طالبان علیه زنان

عفو بین‌الملل: این سیستم ستم و آزار جنسیتی باید برچیده شود

  • ارزگانی
  • 6 جوزا 1402
جنگ-طالبان-علیه-زنان

سازمان عفوبین‌الملل و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان با نشر یک گزارش جدید، خواستار بررسی جنایات گروه تروریستی طالبان علیه زنان افغانستان به عنوان «جنایت علیه بشریت» و مصداق «آزار و اذیت مبتنی بر جنسیت» شده‌اند.

این گزارش با عنوان «جنگ طالبان علیه زنان؛ جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت جنسی در افغانستان» روز جمعه (5 جوزا1402 خورشیدی) منتشر شد و در آن محدودیت‌های شدید طالبان بر حقوق زنان، ناپدید شدن اجباری، زندانی کردن، آزار و اذیت، شکنجه و سایر رفتارهای تبعیض‌آمیز و سرکوب‌گرانه گروه طالبان علیه زنان بررسی شده است.

این دو نهاد می‌گویند که گزارش آنها تحلیل حقوقی مفصلی ارایه می‌کند که چگونه جنایات طالبان علیه زنان افغانستان بر اساس ماده‌ی هفتم اساسنامه‌ی رم، می‌تواند مصداق جنایت علیه بشریت به شمار رود.

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که آنها این گزارش را بر اساس مجموعه‌ای از شواهد جمع‌آوری شده توسط منابع معتبر از جمله گزارش‌های منتشر شده این سازمان، نهادهای مدنی و منابع سازمان ملل متحد تهیه کرده‌اند و بازه زمانی آگست 2021 میلادی تا جنوری 2023 میلادی را در بر می‌گیرد.

این نهاد بین‌المللی می‌گوید که محدودیت‌های تبیعض‌آمیز گروه طالبان علیه زنان و دختران افغانستان ناقض ضمانت‌های حقوق بشری مندرج در معاهدات بین‌المللی متعددی‌اند که افغانستان عضویت آنها را دارا است.

سازمان عفو بین‌الملل و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان در بیانیه‌ی مشترکی که منتشر کرده‌اند، از دادگاه کیفری بین‌المللی و کشورها خواسته‌اند که از صلاحیت‌های قضایی جهانی و سایر ابزارهای قانونی استفاده کنند تا اعضای گروه تروریستی طالبان را در دادگاه‌های بین‌المللی به محاکمه بکشانند.

جنایت سیستماتیک

سازمان عفو بین‌الملل و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان می‌گویند که سیاست‌های سرکوب‌گرانه طالبان علیه زنان افغانستان در سطح رهبری طالبان اتخاذ شده و به صورت گسترده و سیستماتیک اعمال می‌شود.

سانتیاگو ای. کانتون، دبیرکل کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان‌ گفته است که «کارزار آزار و اذیت جنسیتی طالبان چنان گسترده، شدید و ماهیت سیستماتیک دارد که در مجموع یک سیستم سرکوب را به هدف تحت انقیاد درآوردن و به حاشیه راندن زنان و دختران در سراسر افغانستان به وجود آورده است.»

او افزوده که گزارش این نهاد و سازمان عفو بین‌الملل نشان می‌دهد که آزار و اذیت جنسی طالبان پنج معیار لازم برای شمرده شدن به عنوان جنایت علیه بشریت را دارا است.

آگنس کالاماری، دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به محدودیت‌های گروه طالبان علیه زنان افغانستان، گفته است که «شک نکنید که این یک جنگ علیه زنان است.»

همچنان بخوانید

عفو بین‌الملل

عفو بین‌الملل به طالبان: به نقض حقوق بشر پایان دهید

8 سنبله 1402
عفو بین‌الملل

روز جهانی پناهنده؛ عفو بین‌الملل خواستار توقف بازداشت خودسرانه‌ی پناهجویان افغانستان در پاکستان شد

30 جوزا 1402

او افزوده است که «زنان از زندگی عمومی منع شده‌اند، از دسترسی به آموزش منع شده‌اند، از کار کردن منع شده‌اند، از گشت‌و‌گذار آزادانه منع شده‌اند، به دلیل مخالفت با سیاست‌های طالبان و مقاومت در برابر سرکوب زندانی، ناپدید و شکنجه شده‌اند. این‌ها جنایات بین‌المللی‌اند. این جنایت‌ها سازمان یافته، گسترده و سیستماتیک هستند.»

این سیستم ستم باید برچیده شود

دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که گزارش ما دیدگاه جامع و عمیقی را که ارایه می‌کند که بر مقیاس و جدی بودن نقض حقوق زنان توسط طالبان تأکید می‌کند.

او افزوده که «این خواستار تغییر جدی و فوری رویکرد جامعه‌ی جهانی در قبال رفتارهای جنایت‌کارانه، مداوم و آشکار طالبان است که زنان و دختران افغانستان را از دسترسی به حقوق بشری‌شان باز می‌دارد.»

خانم کالامار گفته است که «شدت این جنایت]جنایت طالبان علیه زنان[ پاسخ بین‌المللی بسیار قوی‌تر را از آنچه که تا اکنون دیده شده است، می‌طلبد.»

او تأکید کرده است که «تنها یک نتیجه‌ی قابل قبول وجود دارد: این سیستم ستم و آزار جنسیتی باید برچیده شود.»

سازمان عفو بین‌الملل و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان علاوه بر این‌که در این گزارش خواستار بررسی جنایات طالبان علیه زنان به عنوان جنایت علیه بشریت و آزار جنسیتی شده‌اند، از کشورهای جهان خواسته‌اند که رسیدگی به پرونده پناهندگی زنان را در اولویت قرار دهند و درخواست‌هایی را که تا اکنون رد کرده‌اند، دوباره مورد بررسی قرار دهند.

در این گزارش هم‌چنین از کشورهای جهان خواسته شده است که محدودیت‌های بیشتر علیه طالبان اعمال کنند و با استفاده از صلاحیت‌های قانونی خود مطابق قوانین بین‌المللی، به آنها بفهمانند که سیاست‌های تبعیض‌آمیز آنها علیه زنان «تحمل نمی‌شود و هرگز تحمل نخواهد شد.»

گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های شدیدی علیه زنان وضع کرده‌اند که فعالان حقوق زن افغانستان آن را مصداق «آپارتاید جنسیتی» می‌دانند و خواستار به رسمیت شناختن آن هستند.

زنان معترض افغانستان می‌گویند که حقوق و آزادی‌های کامل زنان تنها در صورت سرنگون شدن رژیم آپارتاید جنسیتی طالبان قابل اعمال خواهد بود و جهان باید تلاش‌های خود را در این مسیر هماهنگ کند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: عفو بین‌الملل
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN