جنبش اعتراضی «اتحاد و همبستگی زنان افغانستان» در واکنش به مسدود شدن مراکز آموزشی خصوصی بر روی دختران بالاتر از صنف ششم میگوید که گروه تروریستی طالبان از زنان باسواد در هراس است.
اعضای این جنبش در اعتراضی که امروز (چهارشنبه، 10 جوزای 1402 خورشیدی) در یک فضای سربسته برگزار کردند، میگویند که این گروه تروریستی به دلیل ترس از زنان با سواد، اکنون در تلاش «توقف رشد فکری» زنان هستند.
در ویدیویی که از اعتراض اعضای این جنبش به دسترس نیمرخ قرار گرفته است، یکی از زنان میگوید که «طالبان دروازهی کورسهای آموزش را مسدود ساختند تا رشد فکری دختران ما را متوقف سازند.»
یک زن معترض دیگر نیز میگوید که «طالبان اجیر چون مخالف ترقی و پیشرفت کشور ما هستند، نمیخواهند سرزمین ما زنان با سواد داشته باشد.»
یکی دیگر از این زنان معترض ادعا میکند که در زیر سلطهی گروه تروریستی طالبان، افغانستان به «گودالی برای زنان با سواد» تبدیل شده است و معترض دیگر نیز میگوید که دستور پوشش اجباری نشان میدهد که در «تحت سیطره رژیم تروریست ]طالبان[ زن بودن جرم است.»
اعضای جنبش اتحاد و همبستگی زنان افغانستان در اعتراض امروز خود با اشاره به سفر ریحانه برناوری، نخستین فضانورد زن عربستان به فضا، میگویند که «وقتی که یک زن مسلمان عرب به فضا سفر کرده میتواند، چرا زنان و دختران مسلمان کشور ما از ادامهی تحصیل محروم هستند؟»
این زنان در پایان اعتراض خود شعارهای «نه به طالبان تروریست» و «نه به طالبان زنستیز» را سر میدهند و از جامعهی جهانی میخواهند که این گروه را به رسمیت نشناسد.
گروه تروریستی طالبان در تداوم سیاست زنستیزانهی خود، دو روز پیش تمام مراکز آموزشی خصوصی شهر کابل را به روی دختران بالاتر از صنف ششم مسدود کردند.
منابع مختلف به نیمرخ تأیید کردند که طالبان به صورت شفاهی به مسئولان این مراکز آموزشی دستور دادهاند که دیگر به دختران اجازه تحصیل در این مراکز را ندهند.
گروه تروریستی طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، به صورت تدریجی آموزش و تحصیل زنان در مکاتب و دانشگاهها و کار زنان را در سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی و دفاتر سازمان ملل متحد، ممنوع کرد.
علاوه بر این، این گروه محدودیتهای شدید بر پوشش، حق سفر، تفریح، حمام رفتن و حضور زنان در اجتماع وضع کردند.
سازمان عفو بینالملل در گزارشی که چهار روز قبل منتشر کرد، خواستار بررسی سیاستها و رفتارهای طالبان علیه زنان افغانستان به عنوان «جنایت علیه بشریت» شد.
آگنس کالاماری، دبیرکل عفو بینالملل با انتقاد واکنش جامعهی جهانی در برابر خشونت و جنایت طالبان علیه زنان افغانستان گفت که «تنها یک نتیجهی قابل قبول وجود دارد: این سیستم ستم و آزار جنسیتی باید برچیده شود.»
زنان معترض افغانستان نیز تاکنون بارها خواستار سرنگونی گروه طالبان شدهاند و میگویند که تنها با سرنگونی این گروه، زمینهی تأمین حقوق و آزادیهای کامل زنان فراهم میشود، نه در تعامل با این گروه تروریستی.