یک روز پیش از برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، زنان معترض کشور با ارسال یک نامه به این شورا، خواستهاند که با مسایل حقوق بشری بر اساس دیپلماسی و منافع کشورها، برخورد نشود.
در این نامهی سرگشاده که امروز (یکشنبه، 28 جوزای 1402 خورشیدی) منتشر شده، آمده است که گروه تروریستی طالبان در دو سال گذشته تمام چارچوبهای حقوقی و قانونی را در افغانستان از بین بردهاند.
زنان معترض کشور در نامهی خود گفتهاند که «اما شماری زیادی از نهادهای بینالمللی از حقایق چشمپوشی کردهاند و با مسائل حقوق بشری با دیپلماسی و متناسب با منافع زودگذر کشورها رفتارکردهاند.»
در این نامه آمده است که «جهان نباید به خاطر منافع مقطعی خویش از یک گروه تروریستی حمایت کند و آنان را به یک نیروی سیاسی تقلیل دهد.»
زنان معترض افغانستان از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستهاند که در کنار زنان افغانستان بایستد و «بر منبای ارزشهای حقوق بشری، منشور سازمان ملل متحد و سایر کنوانسیونهای که تعبیض و حذف سیستماتیک زنان را پوشش میدهد، رفتار کند.»
آنها همچنان خواستار وارد کردن فشارهای بیشتر و مؤثر بر گروه طالبان شدهاند و گفتهاند که این فشارها باید از طریق ممنوعیت سفر، عدم تعامل و تحریم این گروه تروریستی اعمال شود.
زنان معترض در نامهی خود گفتهاند که «طالبان از رأس تا قاعده در جنایات ضد بشری دست دارند و تقسیم آنان از سوی برخی سازمانها و حلقات به میانهرو و تندرو نباید مدار اعتبار برای سازمان ملل باشد.»
در این نامه آمده است که گروه طالبان در نزدیک به دو سال گذشته با تمام قدرت و توان زنان را از جامعه حذف کردهاند، آزادیهای مدنی و ارزشهای انسانی را از مردم افغانستان گرفتهاند، مخالفان سیاسی و کسانی را که برای حق، برابری و عدالت صدا بلند کردهاند، شکنجه، زندانی و به قتل رساندهاند.
زنان معترض افغانستان گفتهاند که جنایات طالبان شامل آپارتاید جنسیتی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی میشود.
آنان از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستهاند که زمینهی تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی را برای تحقیق در مورد جنایات طالبان فراهم کند.
زنان معترض افغانستان همچنین خواستار دعوت «نیروهای متکثر و دموکراسیخواه» بهجای گروه تروریستی طالبان در کنفرانسهای بینالمللی در مورد افغانستان شدهاند.
قرار است که نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان فردا (دوشنبه، 29 جوزای 1402 خورشیدی) در شهر جنیوای سویس برگزار شود.
در این نشست ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در افغانستان، گزارش جدید خود در مورد وضعیت افغانستان را ارایه میکند.
در این گزارش آمده است که گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان تا اکنون بیش از 50 دستور محدود کننده علیه زنان صادر کردهاند و علیه آنان تبعیض گسترده و سیستماتیک اعمال کردهاند.
قرار است در این گزارش پروانه ابراهیمخیل و نگین یاری از فعالان حقوق زن افغانستان نیز اشتراک و سخنرانی کنند.
این نشست در حالی برگزار میشود که به تازگی سازمان عفو بینالملل و کمیسیون بینالمللی حقوقدانان با نشر گزارشی خواستار بررسی رفتار طالبان علیه زنان افغانستان به عنوان «جنایت احتمالی علیه بشریت» شدهاند.
زنان معترض افغانستان نیز بارها خواستار به رسمیت شناسی وضعیت افغانستان در زیر سلطه گروه تروریستی طالبان به عنوان آپارتاید جنسیتی شدهاند.