نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل؛ برای پایان محرومیت زنان اقدام عملی شود

  • آوش مهربان
  • 29 جوزا 1402
سازمان ملل متحد
Image: UN

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد زنان و دختران افغانستان برگزار شد.

پنجاه سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز (دوشنبه، 29 جوزای 1402 خورشیدی) در جنوا، مقر سازمان ملل برگزار شد.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور افغانستان و گروه کاری مبارزه با تبعیض علیه زنان و دختران یافته‌های شان را منتشر کردند. شماری از فعالان حقوق بشر افغانستانی نیز در این نشست اشتراک کرده بودند.

ریچارت بنت در این نشست گفت که زنان معترض توسط طالبان مورد لت‌وکوب، گرفتاری و خشونت جنسی قرار گرفته‌اند.

به گفته‌ی او، پس از تسلط گروه تروریستی طالبان بر افغانستان، خشونت‌های حاد مثل تجاوز جنسی بر زنان صورت گرفته و قضایای خودکشی و تمایل به خودکشی افزایش در میان زنان افزایش یافته است.

او به محرومیت زنان و دختران از حق آموزش، کوچ اجباری مردم و غصب سرزمین‌های شان توسط طالبان و شکنجه‌ی متهمان در زندانها و در ملأ عام نیز اشاره کرد و گفت که «دست‌کم 850 هزار دختر از حق آموزش محروم شده‌اند.»

آقای بنت افزود که تنها گزارشدهی از وضعیت کافی نیست بلکه از صلاحیت‌ها برای اقدامات عملی استفاده شود. او بر مقابله علیه محرومیت شدید زنان از حقوق اساسی شان تأکید کرد و خواهان پایان دادن به این وضعیت شد.

دوروتی استرادا، رییس گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران در نشست ویژه‌ی کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل گفت که طالبان زنان را از زندگی عمومی حذف کرده‌اند.

او با اشاره به سیاست‌هایی که گروه طالبان علیه زنان روی دست گرفته، ابراز داشت که «تدابیر برای حذف زنان و دختران از زندگی عمومی و محرومیت آنها از حقوق انسانی‌شان شدت یافته است.»

اشتراک کنندگان این نشست، سیاست‌های تبعیض‌آمیز گروه تروریستی طالبان علیه زنان و جنایت‌های این گروه علیه مردم در افغانستان را «آپارتاید جنسیتی» و «جنایت علیه بشریت» خواندند.

همچنان بخوانید

نشست شورای امنیت دربارۀ افغانستان؛ رفتار طالبان در برابر زنان به عنوان «آپارتاید جنسیتی» معرفی و محکوم شود

نشست شورای امنیت دربارۀ افغانستان؛ رفتار طالبان در برابر زنان به عنوان «آپارتاید جنسیتی» معرفی و محکوم شود

5 میزان 1402
مدار صفر درجه

مدار صفر درجه؛ درنگی بر «واکنش»‌ها در برابر طالبان در عرصۀ بین‌الملل

30 سنبله 1402

ندى الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در این نشست بر تأثیرات منفی سیاست‌های گروه طالبان علیه حقوق و آزادی‌های زنان اشاره کرد و گفت که «این رویکرد طالبان باعث شده است شمار زیادی از زنان به خدمات اجتماعی و حقوقی دسترسی نداشته باشند.»

او افزود که طالبان به بهانه «چارچوب شریعت» حقوق زنان را در عرصه‌های مختلف محدود کرده‌اند.

خانم الناشف در مورد ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های غیردولتی گفت که «این مسأله در عملیات رسیدگی به بحران بشری» تأثیر منفی گذاشته است.

فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان سازمان دیدبان حقوق بشر در این نشست گفت که محدودیت‌های طالبان علیه زنان و دختران یکی از عوامل «بحران انسانی» در افغانستان است که بر کل جامعه اثر می‌گذارد.

او با تمجید از مبارزه و مقاومت مدنی زنان علیه گروه طالبان گفت که زنان افغانستان «مدافعان خط مقدم حقوق بشر»هستند و نه تنها برای حقوق خود بلکه برای حقوق اساسی همه و آینده‌ی برابر مبارزه می‌کنند.

شهرزاد اکبر، مدیر اجرایی نهاد رواداری و رییس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز در این نشست حضور داست. خانم اکبر گفت که «طالبان افغانستان را به گورستان دسته‌جمعی رویاها و توانمندی‌های زنان و دختران تبدیل کرده‌اند.»

نصیراحمد اندیشه، نماینده‌ی افغانستان در جنوا گفت که «طالبان اصول بین‌المللی را آشکارا به چالش می‌کشند.»

زنان معترض افغانستان همزمان با برگزاری این نشست سازمان ملل به ویژه ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور افغانستان نامه نوشتند که در مورد مسایل حقوق بشری زنان برخورد دیپلماتیک نداشته باشند بلکه از همه امکان‌ها و سازوکارهای حقوقی برای حفاظت از حقوق زنان علیه گروه تروریستی طالبان استفاده کنند.

گروه تروریستی طالبان در کمتر از دو سال که دوباره به قدرت رسیده است دست‌کم 50 فرمان در حوزه‌های مختلف برای محدود کردن زندگی عمومی و خصوصی زنان صادر کرده و در اعمال این محدودیت‌ها از خشونت تا سرحد قتل و تجاوز جنسی نیز کار می‌گیرد.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: سازمان ملل متحدشورای حقوق بشر سازمان ملل
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN