جنبشهای اعتراضی زنان در واکنش به برگزاری پنجاه و سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، از این سازمان خواستند که در گفتوگوهای شان از هرگونه مذاکره و تعامل با طالبان خودداری کنند و این نشست باید سرآغاز اقدامات عملی علیه طالبان باشد.
جنبش اعتراضی اتحاد وهمبستگی زنان افغانستان و جنبش زنان عدالتخواه افغانستان امروز (سهشنبه، ۳۰ جوزا ۱۴۰۲) درگردهماییهای اعتراضی جداگانه مخالفت شان را با مشروعیتدهی طالبان اعلام کردند.
اعضای جنبش اتحاد و همبستگی، شماری از زنان را به لابیگری برای طالبان متهم کرده و از آنان خواستهاند در صورت که علاقمند طالبان هستند، از زندگی مرفه در کشورهای اروپایی بگذرند به افغانستان تحت حاکمیت طالبان برگردند.
در متن اعتراضی این جنبش آمده است: «از زنانی چون؛ مدینه محبوبی، محبوبه سراج و دیوهپتنگ و امثال شان میخواهیم که به همراه خانوادههای خود به کشورشان بازگشته و تحت پرچم طالبان زندگی کنند و با تابعیتهای غربی برای طالبان رسمیتدهی نکنند.»
این زنان معترض همچنان شعارهای «نه برنشستهای معاملهگر، نه بر طالبان ستمگر» سردادند و از جهانیان خواستند تا صدای زنان محروم افغانستان را بشنوند.
جنبش زنان عدالتخواه نیر در یک گردهمایی اعتراضی بر نتیجهی این نشست به نفع زنان افغانستان و حقوق بشر و سرآغاز اقدامات عملی علیه طالبان تاکید کرد.
زنان معترض میگویند: «ما زنان افغانستان میخواهیم که در این نشست یک تصمیم درست و عاقلانه به نفع حقوق بشر، حقوق زنان و افغانستان گرفته شود و این جلسه سرآغازی برای شروع اقدامات عملی و جدی بر علیه تروریستان طالب باشد.»
زنان معترض و فعالان حقوق زن همچنان گفتهاند با وجود که اقدامات و مواضع دو پهلو و نامشخص کشورها زنان افغانستان را در این زمان بیشتر از هر وقت دیگر مایوس ساخته است، اما باز هم زنان دست از تلاش و مبارزه بر علیه اقدامات غیرانسانی و تمامیتخواهی طالبان برنداشته و صدای مردم و زنان افغانستان را بلند خواهند کرد.
این اعتراضات درحالیست که گفته میشود در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، مدینه محبوبی که به نمایندگی از زنان افغانستان در این نشست شرکت کرده است، از تعامل این سازمان با طالبان سخن گفته است. آنچه که سبب خشم فعالان حقوق زن و زنان معترضی شده است که در زندانهای طالبان به خاطر اعتراضات مدنی و عدالتخواهی شکنجه شدند.
محبوبه سراج نیز در چندین گفتوگویی تلویزیونی خواستار تعامل جهان با طالبان شده بود.
تمنا (مستعار) ۲۳ ساله یکی از زنان معترض با فرستادن ویدیوی از شکنجهی یک مرد به دست طالبان، به خبرنگار نیمرخ میگوید: «از مدینه محبوبی و سایر زنانی که برای طالبان لابی میکنند، بپرسید که این ویدیوها و برخورد وحشیانه طالبان با زنان در زندانها را ببیند و بشنود و سپس بگوید که آیا هنوز هم موافقند جامعه جهانی با طالبان تعامل کند؟»
در ویدیوی که این زن معترض به خبرنگار نیمرخ فرستاده است سه جنگجوی مسلح طالب، یکمرد نیمه جان را با شلنگ آب و شلاق در داخل یک اتاق مورد ضرب وشتم قرار میدهند.
این مرد نیمه جان که هویت و دلیل شکنجه شدنش مشخص نیست، حتا توان ندارد فریاد بزند و یا از ضرباتی شلاقی که بر او زده میشود واکنش نشان بدهد.