نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

«زنان باید یاد بگیرند که محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کنند»

  • صنوبر
  • 6 سرطان 1402
فرصت‌ها برای زنان

زهرا عارفی 29 ساله، دادستان تحقیق امنیت عامه در دادستانی استیناف ولایت دایکندی بود. او پس از محدودیت که طالبان برای زنان در باره کار کردن در نهادهای دولتی و غیر دولتی ایجاد کرد، بیکار و خانه نشین شد. اما او آرام ننشست، برای استقلالیت مالی و ایجاد زمینه‌ی اشتغال برای دیگران دست به ایجاد فارم مرغ در مرکز ولایت دایکندی زد.

زهرا دانش آموخته‌ی حقوق وعلوم سیاسی است. او همچنان از رشته‌ نرسینگی سند فراغت دارد و فعال حقوق زن نیز بود. پس از تحولات سیاسی اجازه‌ی کار و فعالیت‌های مدنی از او گرفته شد. او نزدیک به یازده سال تجربه‌ی کار در بخش‌های اداری و مسلکی و فعالیت‌های مدنی را در ادارات دولتی با مشکلات اجتماعی و فرهنگی دارد.

از خانواده گرفته تا جامعه ده‌ها مانع سد راهش بود. خانواده‌اش مخالف تحصیل او در ولایت دیگر بودند. اما زهرا برای رسیدن به اهداف خود از همه‌ی آنها عبور کرد و تحصیلاتش را در ولایت دایکندی به اتمام رسانید و مصارف تحصیلاتش را از کار کردن در نهادهای مختلف تأمین می‌کرد. درمواردی خانواده‌اش نیز از او حمایت می‌کرد تا اینکه او به گونه‌ی تخصصی وارد محیط کار شد.

زهرا به نیمرخ می‌گوید: پس از فشارهای روانی و اقتصادی ناشی از تحولات اخیر به فکر خود اشتغالی و استقلالیت مالی افتاد و پس از بررسی نیازمندی‌های بازار تصمیم گرفت یک فارم مرغ‌داری ایجاد کند.

او می‌گوید: «وقتی نیازمندی‌های بازار را ارزیابی کردم با توجه به شرایط اقتصادی مردم مرغ‌داری می‌توانست بازار خوبی داشته باشد.زیرا پیشه‌وران مرغ‌های فارمی و یا گوشت شان را از کابل به دایکندی می‌آوردند که همیشه یا تغیرات هوا و نبود امکانات، نگهداری نمی‌شد و با کیفیت پایین و قیمت بالا به بازار عرضه می‌شد.

زهرا عارفی در حومه‌ای از شهر نیلی مرکز ولایت دایکندی یک حویلی کاه‌گلی را به کرایه گرفته وکارش را با وارد کردن چند مرغ تخمی از کابل شروع کرده است. او پس از فروش تخم مرغ به پرورش مرغ‌های گوشتی پرداخته و پس ازمدتی موفق به خریداری ماشین چوچه‌کشی شده است.

«زنان باید یاد بگیرند که محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کنند»

زهرا به نیمرخ گفت: «به آینده‌ی این اقدامم خوشبین هستم، هر تحولی که بیاید نگران از دست دادن وظیفه و تأمین درآمد خانواده خود نیستم.»

در کنار زهرا حداقل برای سه تن دیگر زمینه‌ی کار و کسب درآمد فراهم شده است. او با اندک پول دست داشته‌اش به حمایت خانواده و مقداری پول قرض توانسته این فارم را ایجاد کند و تا اکنون ششصد هزار افغانی برای سرپا کردن فارمش هزینه کرده است.

با وجود شرایط دشوار اقتصادی مردم نیز از او حمایت می‌کنند و کارش رونق گرفته است. خانواده‌های زیادی از او تخم مرغ، گوشت و چوچه می‌خرند.

زهرا به زنان و دختران که پس از محدودیت‌های طالبان بر کار و تحصیل زنان مایوس شده‌اند، در پیامی می‌گوید: زنان باید یاد بگیرند که محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کنند.

همچنان بخوانید

سنگ صبور

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402
نسرین

نسرین در جدال با سرنوشتِ نامعلوم

29 سنبله 1402

«پیامم به دختران این است که در شرایط سخت و بحرانی، محدودیت‌ها را باید تبدیل به فرصت کنیم و برای رشد و استقلالیت مالی خود تلاش کنیم، زیرا فقر به اندازه‌ی در حال گسترش است که مردم تنها به یک لقمه‌ نان فکر می‌کنند. فعالیت‌های اقتصادی و کمک ما به یکدیگر می‌تواند فرصت‌های خوبی فراهم کند.»

زهرا همچنان می‌گوید: «ما نیاز نداریم که دیگران ما را کمک می‌کند یا نه، حمایت می‌کند یا نه؟ بلکه با اراده‌ی قاطع نظر به نیازمندی روز و نیازمندی مردم اقدام به خودکفایی و استقلالیت مالی خود فکر کنیم، همیشه یک راهی برای آغاز وجود دارد.»

زهرا در حالی اقدام به خوداشتغالی و تلاش برای استقلالیت مالی کرده است که پس از فرمان منع کار توسط رهبر نامریی طالبان، هیچ زنی در نهادهای دولتی، غیردولتی و حتا نهادهای بین‌المللی اجازه‌ی کار ندارند. تنها شماری معدودی از زنان برای کسب درآمد در عرصه‌ی تجارت زیر سلطه‌ی گروه تروریستی و زن‌ستیز فعالیت و کار می‌کنند درحالی‌که هیچ زن و دختری حق تحصیل وکار ندارند.

مسؤولان محلی طالبان به همکاری بنیاد آغا خان اخیراً نمایشگاه تولیدات زراعتی و صنایع دستی زنان را در دایکندی و بامیان به راه اندخته بودند تا حضور زنان درعرصه‌ی اقتصاد را به نمایش بگذارند. زنانی که حتا توان اجاره‌ی دکان برای فروش محصولات شان را ندارند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق کار زنانمحدودیت‌ زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه‌ها 2

  1. Zahra says:
    3 ماه پیش

    خیلی عالی، باید مواظب باشه ک دگه کس غیر از خودش وارد مرغداری نشوه.

    پاسخ
  2. زرین says:
    3 ماه پیش

    زهرا جان موفق باشد از وقتی که سارنوال بود باهم معرفی شدیم دختر بی نهایت پرتلاش است.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN