نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زنان معترض در غزنی: طالبان تمام خوشی‌ها و آرامش را از ما گرفته‌اند

  • ارزگانی
  • 10 سرطان 1402
زنان-معترض-در-غزنی

اعضای جنبش «شنبه‌های ارغوانی» در ولسوالی جاغوری ولایت غزنی می‌گویند که گروه تروریستی طالبان تمام خوشی‌ها و آرامش را از مردم افغانستان، به ویژه زنان، گرفته‌اند.

آن‌ها امروز (شنبه، ۱۰ سرطان ۱۴۰۲ خورشیدی) در اعتراضی که در یک فضای سربسته برگزار کرده‌اند، می‌گویند که امروز روز چهارم عید قربان است، اما گروه طالبان به زنان اجازه‌ی بیرون شدن از خانه را نمی‌دهند.

بر اساس ویدئویی که از این اعتراض به نیمرخ فرستاده شده است، اعضای جنبش شنبه‌های ارغوانی در ولسوالی جاغوری ِغزنی می‌گویند که رهبر طالبان در حالی افغانستان «گل‌وگلزار»توصیف می‌کند که دربیست سال گذشته با انتحار و انفجار، حتی در روزهای عید، آرامش و خوشحالی را از مردم افغانستان گرفته‌اند.

زنان معترض در ولسوالی جاغوری می‌گویند که این گروه تروریستی در نزدیک به دو سال گذشته با گسترش فقر و بیکاری، نقض حقوق بشر، بستن مکاتب، دانشگاه‌ها و تفریحگاه‌ها بر روی زنان، فرصت خوشحال بودن را از آنان سلب کرده‌اند.

آن‌ها در اعتراض امروز خود به قتل و بازداشت‌های خودسرانه نظامیان پیشین کشور، به ویژه نظامیان زن، توسط گروه تروریستی طالبان نیز اشاره کرده‌اند.

این زنان معترض می‌گویند که طالبان بر خلاف تعهدات‌شان به جهان و مردم افغانستان، نظامیان پیشین را بازداشت و زندانی می‌کنند.

آن‌ها قتل بی‌بی‌ زهرا، کارمند پیشین امنیت افغانستان توسط طالبان در ولایت هلمند و بازداشت صبرو رضایی، آمر جلب و جذب پولیس ولایت دایکندی توسط ین گروه را، به عنوان آخرین نمونه‌ها از بازداشت‌های هدفمند نظامیان پیشین می‌دانند.

این زنان معترض از شهروندان افغانستان و جامعه جهانی می‌خواهند که صدای صبرو رضایی باشند و نگذارند که او به سرنوشت عالیه عزیزی، آمر زندان زنانه هرات گرفتار شود.

عالیه عزیزی، آمر زندان زنانه ولایت هرات در غرب کشور پس از تسلط گروه طالبان ناپدید شده است و هنوز از سرنوشت او اطلاعی در دسترس نیست.

گروه طالبان با وجود درخواست مکرر خانوداه خانم عزیزی و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی، حاضر نشده‌اند که در مورد سرنوشت او معلومات ارائه کنند.

همچنان بخوانید

زنان معترض: سکوت سازمان‌های حقوق بشری در برابر ترور و بازداشتِ زنان فعال نگران‌کننده است

زنان معترض: سکوت سازمان‌های حقوق بشری در برابر ترور و بازداشتِ زنان فعال نگران‌کننده است

3 میزان 1402
زنان معترض و چشم‌انداز پُر از چالش

زنان معترض و چشم‌انداز پُر از چالش

25 سنبله 1402

حذف زنان از زندگی عمومی جنایت علیه بشریت است

همزمان با این اعتراضات، سازمان عفو بین‌الملل گفته است که حذف زنان افغانستان از زندگی عمومی توسط گروه طالبان، جنایت جنگی است.

این نهاد امروز در تویتی نوشته است که گروه طالبان برای حذف زنان از زندگی عمومی و ارتکاب جنایت علیه بشریت، باید پاسخ‌گو قرار داده شوند.

سازمان عفو بین‌الملل فشرده‌ای از گزارش این نهاد و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان را که چندی پیش نشر شده بود، در یک ویدئویی کوتاه گنجانده و باز نشر کرده است.

در این گزارش آمده بود که رفتار طالبان علیه زنان افغانستان باید به عنوان «جنایت احتمالی علیه بشریت» بررسی شود.

سازمان عفو بین‌الملل در ویدئویی کوتاهی که امروز منتشر کرده، گفته است که بازداشت خودسرانه، شکنجه و بی‌احترامی آشکار به حقوق اساسی و بشری زنان افغانستان اکنون تبدیل به یک دستور روز مره شده است.

این نهاد بار دیگر تاکید کرده است که رفتار طالبان علیه زنان افغانستان می‌تواند جنایت علیه بشریت به شمار رود و افزوده که اکنون زمان آن است که جهان برخیزد و اقدام کند.

سازمان عفو بین‌الملل گفته است که زنان افغانستان مستحق دسترسی به عدالت و برابری هستند و سزاوار این نیستند که برای جنسیت‌شان، سرکوب شوند.

گروه تروریستی طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان محدودیت‌های شدید بر حضور زنان در اجتماع وضع کرده‌اند و دروازه‌های مکاتب، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی خصوصی را بر روی آ‌ن‌ها مسدود کرده‌اند.

این گروه همچنین کارمندان زن را از ادارات دولتی اخراج و کار آن‌ها را در نهادهای غیردولتی داخلی و بین‌المللی از جمله دفاتر سازمان ملل متحد منع کرده‌اند.

زنان معترض افغانستان می‌گویند که وضعیت زنان افغانستان تحت سلطه‌ی گروه تروریستی طالبان، آپارتاید جنسیتی است و جهان باید آن را به رسمیت بشناسد.

اخیرا کارشناسان سازمان ملل متحد از جمله ریچارد بنت، در یک بیانیه مشترک گفته بودند که زنان و دختران افغانستان تبعیض شدیدی را تجربه می‌کنند که می‌تواند جنایت علیه بشریت مبتنی بر جنسیت و آپارتاید جنسیتی به شمار رود.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: زنان معترض
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN