نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

چرا شماری از زنان برای طالبان لابی می‌کنند؟

  • ارزگانی
  • 1 اسد 1402
مدینه-محبوبی-و-محبوبه-سراج

در روزهای اخیر، نشانه‌های زیادی از لابی شماری از زنان برای گروه تروریستی طالبان و تلاش آن‌ها برای به رسمیت شناسی این گروه، آشکار و هویدا شد.

بارزترین نمونه‌های آن افشای آجندای نشست محرمانه با اشتراک شماری از زنان از داخل افغانستان به هدف این‌که چگونه می‌توان «تعامل خوب» با طالبان داشت، تهیه‌ای نامه با امضای سه هزار نفر برای ارسال به سازمان ملل، اتحادیه اروپا، نمایندگی‌های سیاسی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی و افشای نحوه دعوت مدینه محبوبی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بود.

در نامه‌ای که ادعا می‌شود آن‌ را سه هزار نفر از فعالان حقوق زنان، فعالان حقوق بشر و جوانان امضا کرده آمده است که «ما قاطعانه طرفدار این دیدگاه هستیم که تعامل سامان‌مند و گفتگوی اصول‌مدار با مقامات حاکم، بهترین روش برای حل معضل و بحران کنونی افغانستان است.»

در این نامه که نسخه‌ای از آن به دسترس نیمرخ قرار گرفته، آمده است که «شک و تردیدی و جود ندارد، که جامعه بین‌المللی مسئولیت بارز و قابل ملاحظه‌ای در خصوص وضعیت کنونی افغانستان دارد و تمام بازیگران مسئول، باید با طالبان در مورد تصامیمی که زندگی و آینده مردم را متاثر ساخته اند، وارد تعامل شوند.»

در این نامه، نام شماری زیادی از زنان از جمله مدینه محبوبی به عنوان امضا کننده درج شده است، اما شمار زیادی از این زنان گفته‌اند که از درج نام شان در این نامه اطلاعی ندارند و محتوای آن را رد می‌کنند.

بر اساس بعضی از فایل‌های صوتی و متنی که در اختیار نیمرخ قرار گرفته است، شماری از کسانی که نام شان در این نامه درج شده، از سوی ترتیب کنندگان آن، از جمله مدینه محبوبی، تهدید شده‌اند که اگر اعتراض کنند، کشته می‌شوند و به شماری نیز برای سکوت و حمایت از طالبان پول وعده شده است.

افشای نحوه دعوت و اشتراک مدینه محبوبی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان و سخنرانی او به حمایت از طالبان توسط تلویزیون افغانستان اینترنشنال، پرده‌ی دیگری از فعالیت‌های شماری از زنان به نفع طالبان برداشت.

چرا شماری از زنان برای طالبان لابی می‌کنند؟
تلویزیون افغانستان انترنشنال فاش کرد که مدینه محبوبی به طرز «فریبکارانه» توسط شخصی به نام نوید احمدی، از همکاران ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری افغانستان به این نشست راه یافته است.

هرچند نشست محرمانه دوحه پس از افشای آجندای آن لغو شده و سازمان ملل نیز مسئولیت دعوت مدینه محبوبی را پذیرفته، اما این تلاش‌ها سوال‌های زیادی خلق کرده است.

در وضعیتی که افغانستان در زیر سلطه طالبان با آپارتاید جنسیتی مواجه است، چرا این زنان برای طالبان لابی می‌کنند؟ چه چیزی باعث می‌شود که زنانی چون مدینه محبوبی، محبوبه سراج و سایر هم‌فکران آن‌ها نتوانند رنج‌های زنان در زیر سلطه طالبان را ببیند و با همه‌ی خشونت و قصاوت طالبان علیه زنان، به نفع این گروه لابی بکنند؟

چرا شماری از زنان برای طالبان لابی می‌کنند؟
براساس گزارش افغانستان انترنشنال، مدینه محبوبی براساس روابط شخصی با نوید احمدی به نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد راه یافته است، نه لیاقت و تجربه کار در عرصه حقوق بشر یا به هدف بازتاب صدای زنان افغانستان.

«برتری طلبی قومی و منافع شخصی»

شماری از زنان معترض افغانستان می‌گویند زنانی‌که زیر عنوان «فعال حقوق زن» و «مدافع حقوق بشر» برای طالبان لابی می‌کنند و خواستار تعامل جهان با این گروه هستند، این کار را با توجه به منافع قومی و شخصی‌شان انجام می‌دهند.

همچنان بخوانید

سازمان ملل: سطح سرکوب در برابر زنان و دخترانِ افغانستان تکان‌دهنده است

سازمان ملل: سطح سرکوب در برابر زنان و دخترانِ افغانستان تکان‌دهنده است

22 سنبله 1402
سازمان ملل متحد

نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل؛ برای پایان محرومیت زنان اقدام عملی شود

29 جوزا 1402

مینه رفیق، فعال حقوق زن و از جمله زنان معترض افغانستان می‌گوید که «خانم‌های مثل محبوبه سراج، مدینه محبوبی و بعضی از خانم‌های دیگری که از طالب لابی می‌کنند» به‌نام «قوم خودشان» این کار را انجام می‌دهند.

چرا شماری از زنان برای طالبان لابی می‌کنند؟
مینه رفیق، یکی از زنان معترض افغانستان

او می‌گوید که محبوبه سراج در گفتگو‌هایش به صراحت به این موضوع اشاره کرد و گفت که بالای صد سفر را به تنهایی انجام داد اما تنها زمانی در میدان هوایی کابل او را ایستاد کردند که یک خانم هزاره همراهش بود.

به باور خانم‌ رفیق، «اینها بخاطر قومیت شان این کار[لابی برای طالبان] را می‌کنند، چون همین حالا تمام زنان دیگر از کار مانده‌اند[منع شده‌اند]، کار نمی‌توانند بکنند، اما محبوبه سراج هم کار می‌کند، هم سفر می‌کند و هم کسانی را که صدای خود را [علیه طالبان] بلند می‌کند، آن‌ها را اخطار می‌دهد.»

خانم رفیق اما می‌گوید که شماری دیگر از زنانی که برای طالبان لابی می‌کنند «نفع شخصی خود را می‌بینند» و به آن‌ها «چوکی» و «دولت» وعده شده است.

اما مونسه مبارز، یکی از دیگر از فعالان حقوق زن و زنان معترض افغانستان می گوید که برای این زنان، هیچ چیز دیگری بجز منافع شان اهمیت ندارد.

خانم مبارز می‌گوید که «برای این‌ها زن، جنسیت، حقوق بشر، ارزش‌های بشری اهمیت ندارد، برای این‌ها منافع‌ شان اهمیت دارد.»

او اضافه می‌کند که «این تعداد از زنان، اکثریت شان همان تعداد زنانی هستند که در بیست سال گذشته انجوسالاری کردند، از سفارت‌های مختلف پروژه دریافت کردند، پول‌های میلیونی را به جیب زدند… به همین خاطر برای این‌ها بسیار دشوار است که عایدات میلیون دالری شان را فراموش کنند و برای بدست آوردن دوباره‌اش تلاش نکنند.»

او می‌گوید که «یکی از این خانم‌ها همین مدینه محبوبی است که تعداد زیادی شرکت‌ها دارد، انجوها دارد، پروژه‌ها تطبیق می‌کند.»

خانم مبارز می‌گوید دلایلی که این زنان برای طالبان لابی می‌کنند زیاد است، اما «یکی از علت‌ها این است که این‌ها به آنچه شعار می‌دهند باورمند نیستند، به آنچه که ارزش‌های حقوق بشری می‌گویند باورمند نیستند، این‌ها به‌نام حقوق زن، در عبا و قبای روشنفکری، گرگ‌هایی هستند که می‌خواهند از خون مردم افغانستان تجارت بکنند.»

چرا شماری از زنان برای طالبان لابی می‌کنند؟
مونسه مبارز، یکی از زنان معترض افغانستان

به باور خانم‌ مبارز بحث قومیت و زبان یکی دیگر از عوامل لابی این زنان برای طالبان می‌تواند باشد، اما تمام آن نیست؛ زیرا طالبان حتا تحمل‌ پشتونی را که در مقابل این گروه صدای خود را بلند کند و به خیابان بیاید ندارد؛ یا بازداشت می‌کنند و یا می‌کشند.

او می‌گوید که هم برای طالبان و هم برای زنانی که لابی‌گر این گروه هستند منافع شخصی شان مهم است و در صورتی که منافع شان در خطر باشد، برای شان مسائلی چون قوم و زبان و جنسیت رنگ می‌بازد.

پیامد لابی زنان برای طالبان چیست؟

یکی از سوالات جدی این است که پیامد لابی زنان برای طالبان چیست؟ چه تاثیری می‌تواند بر سرنوشت زنان افغانستان بگذارد؟ بر اعتراضات زنان معترض افغانستان چه تأثیری خواهد داشت؟

مینه رفیق به این باور است که پیامد لابی شماری از زنان برای گروه طالبان «حذف مکمل زنان از جامعه و سیاست» و در نتیجه «نابودی کامل آن‌ها در جامعه» خواهد بود.

او می‌گوید که طالبان برای لابی‌گران و «جاسوس‌ شان» معاش تعیین کرده‌اند و آن‌ها از گرفتاری و زندانی شدن «محفوظ»هستند، اما این گروه تروریستی سایر زنان را انسان نمی‌بیند.

اما مونسه مبارز به این باور است که لابی‌گری این زنان «هیچ نوع تأثیر منفی» بر روند مبارزه زنان معترض افغانستان ندارد و «لابی این‌ها هیچ چیزی را تغییر نمی‌دهد.»

او می‌گوید که این لابی‌ها تا کنون «نه کدام تأثیر مثبت برای طالبان داشته است و نه کدام تأثیر منفی بالای ما [زنان معترض] داشته است.»

خانم مبارز با اشاره به لغو نشست محرمانه دوحه می‌گوید که ما مترصد اوضاع هستیم و در صورتی هم که چنین نشست‌هایی برگزار شود، اعتراضات زنان معترض افغانستان و شهروندان کشور در سراسر جهان، نتایج آن را منفی خواهد کرد.

او می‌گوید که جهان مجبور و مکلف است که صدای شهروندان افغانستان را که از چندین کشور بلند می‌شود بشنود، نه صدای چند لابی‌گر طالبان را.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: شورای حقوق بشر سازمان ملل
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاه‌ها 2

  1. نصرالله طاهری says:
    2 ماه پیش

    بسیار موثر و مستند، موفق باشید.

    پاسخ
  2. مسول جنبش رنان مبارز پیشگام says:
    2 ماه پیش

    لابی گری برای یک گروه که تمام راه ها رابالای زنان ودختران افغان بند ساخته نان مردم را گرفته اساسش مردم راربوده و مردم هرروز به سیاه چاه انداخته میشوند دست میشوند ..
    نه چندان کار نیک نبوده بلمه گناه تمام ملت اا بدوش میکشند . من که مسول جنبش زنان نبارز پیشگام هستن ازدست از دست هم جنس خودم که به بهانه خود را نتعرض میکوید در عقب پول ازطالب میکیرد خانه ها ی ما ذا نشان داده و بر ضد یک زن در اخفا کار میکنند .

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN