رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان میگوید که سرکوب زنان و دختران توسط طالبان نباید عادی شود.
رینا امیری صبح امروز(پنجشنبه، 5 اسد 1402 خورشیدی) با نشر یک رشته توییتی از گفتگو با شماری از نمایندگان کشورهای اسلامی در مورد وضعیت زنان افغانستان خبر داده است.
خانم امیری گفته است که در نشستهای او با نمایندگان کشورهای اسلامی این توافق وجود داشت که سرکوب زنان و دختران افغانستان نباید تبدیل به یک امر عادی شود.
در رشته توییت این فرستاده ویژه امریکا برای جلوگیری از تبدیل شدن سرکوب زنان به یک امر عادی، از ضرورت ایستادگی جامعه جهانی در کنار زنان افغانستان یاد شده است.
«توافق گستردهی وجود داشت که سرکوب شدید زنان و دختران افغان یک پیشآیند خطرناکی، به ویژه برای کشورهای دارای اکثریت مسلمان ایجاد میکند. این سیاستها نباید عادی شود و جهان باید در کنار زنان و دختران افغان بایستد.»
خانم امیری گفته است که روی این مسأله با نمایندگان کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مراکش، بنگلادش، آلبانی، تونس و سازمان همکاری اسلامی گفتگو کرده است.
«تعاملات اخیر، از جمله بازدید از امارات متحده عربی و گفتگو با نمایندگان آلبانی، بنگلادش، مراکش، عربستان سعودی، سازمان همکاری اسلامی و تونس امیدبخش بود. نمایندگان اظهار داشتند که حقوق زنان در اسلام محفوظ است و برای پیشرفت اقتصادی و ثبات نقش کلیدی دارد.»
رینا امیری افزوده است که برای حمایت دیپلماتیک از مردم افغانستان با این نمایندگان کشورهای اسلامی به توافق رسیده است.
«ما توافق کردیم که از طریق تلاشهای دیپلماتیک و حمایت استوار به همکاری برای حمایت از مردم افغانستان ادامه دهیم.»
رینا در حالی از تلاش مشترک امریکا و کشورهای اسلامی برای حمایت از زنان افغانستان خبر میدهد که گروه تروریستی طالبان براساس توافق دوحه میان ایالات متحده و گروه تروریستی امریکا به قدرت رسید و در حدود دو سال گذشته زنان را از تمامی عرصههای عمومی مثل آموزش و کار حذف کرده و بر خصوصیترین بخشهای زندگی زنان مثل پوشش و اختیار در بارداری دخالت میکنند.
گروه تروریستی طالبان تاکنون بیش از 50 فرمان در 12 بخش مختلف زندگی زنان صادر کرده است. در تازهترین مورد حدود 60 هزار زن آرایشگر را با «اسراف» خواندن آرایش زنان، از کار بیکار کردند. ولی ابتداییترین خواست زنان افغانستان به ویژه زنان معترض افغانستان از جامعه جهانی که تحریم سفرهای دیپلماتیک رهبران طالبان و قطع کمکهای مالی 40 میلیون دلاری هفتهوار امریکا برای طالبان بود هنوز محقق نشده است. بلکه بستههای بزرگ دلار هر هفته به کابل میرسد و بسیاری از سفارتخانههای افغانستان در کشورهای منطقه در اختیار طالبان درآمده و رهبران این گروه نیز در نشستهای دیپلماتیک در کشورهای مختلف منطقه، حوزه خلیج و اروپا آزادانه رفتوآمد دارند.