نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زنان معترض: نشست لابی‌گران در دوحه سفیدنمایی طالبان و خیانت به ارزش‌های بشری است

  • ارزگانی
  • 9 اسد 1402
جنبش زنان معترض

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان می‌گوید که “نشست لابی‌گران طالبان در دوحه”، پایتخت قطر، سفیدنمایی این گروه و “خیانت به انسانیت و ارزش‌های بشری است.”

اعضای ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان دیروز (یکشنبه، ۸ اسد ۱۴۰۲ خورشیدی) در یک کنفرانس خبری، اعلام کردند که نشست لابی‌گران طالبان در دوحه در مورد افغانستان و زنان کشور “تحریم و مردود” است.

آن‌ها در ابن کنفرانس خبری افزودند که “دردناک و وحشتناک است که جمعی از زنان لابی‌گر طالبان بر تمام مشکلات زنان و دختران افغانستان چشم شان را بسته‌اند و برای چاق ساختن حساب‌های بانکی‌شان، در و دیوار جامعه بین‌المللی را می‌کوبند تا بتوانند بازار معامله بر حقوق زنان را گرم نگهداشته و به زر اندوزی‌شان ادامه بدهند.”

اعضای ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان می‌گویند که ” در ادامه‌ی این معامله‌گری‌ها، جمعی وجدان فروخته و منفعت طلب، حتی حاضر شده‌اند تا با پاگذاشتن روی تقدس جنسیت‌ شان، با یک گروه تروریستی به ملکیت و ماشین تولید مثل نقلیل داده‌اند، وارد تعامل شوند.”

آن‌ها در این نشست خبری گفتند که “این زنان باردیگر دستر‌خوان گدایی و معامله‌گری را در نشست دوحه هموار کرده و بعلاوه وجدان خود، تمام ارزش‌های انسانی را به حراج گذاشته‌اند.”

اعضای این ائتلاف از برگزارکنندگان، زنانی که در دوحه اشتراک کرده‌اند و جامعه جهانی خواستند که دست از سفیدنمایی طالبان بردارند و به ارزش‌های انسانی و بشری خیانت نکنند.

“با سرنوشت زنان معامله نکنید“

اعضای “جنبش اعتراضی اتحاد و همبستگی زنان افغانستان” نیز در همایشی که در یک فضای سربسته در شهر کابل برگزار کردند، با “نشست لابی‌گران طالبان در دوحه” مخالفت کردند.

بر اساس ویدئویی که از این همایش به نیمرخ ارسال شده است، اعضای این جنبش اعتراضی شماری از زنان از جمله “شکریه بارکزی، فوزیه کوفی، مدینه محبوبی، سیما غنی، فاطمه گیلانی، نرگس نهان، جمیله افغانی، نگینه یاری” و سلطان برکات، رییس پیشین انیستیتوت صلح و مطالعات جنگ دوحه را به عنوان “لابی‌گران طالبان” معرفی می‌کنند و به آن‌ها نه می‌گویند.

آن‌ها در این ویدیو می‌گویند که “مهره‌های سوخته جمهوریت، حامیان تعامل با طالبان و لابی‌گران وطن فروشی هستند که همه جهان باید آن‌ها را بشناسند.”

همچنان بخوانید

دیستوپیای طالبانی؛ نصب هزاران دوربینِ نظارتی در شهرهای افغانستان

دیستوپیای طالبانی؛ نصب هزاران دوربینِ نظارتی در شهرهای افغانستان

4 میزان 1402
«آزادی اتریش» به قیمتِ «اسارت افغانستان»

«آزادی اتریش» به قیمتِ «اسارت افغانستان»

3 میزان 1402

اعضای جنبش اتحاد و همبستگی زنان افغانستان می‌گویند که جهان با دعوت کردن زنانی که لابی‌گر طالبان هستند در نشست‌ها در مورد افغانستان، مبارزات دوساله زنان معترض کشور را نادیده می‌گیرند.

آن‌ها می‌گویند زنانی‌که در نشست دوحه دعوت شده‌اند، هیچ کدام شان نماینده زنان محروم افغانستان نیستند و این نشست “بازی با سرنوشت” میلیون‌ها شهروند افغانستان هستند.

اعضای این جنبش اعتراضی از سازمان ملل متحد و جامعه جهانی می‌خواهند که جلو “نشست‌های دزدانه و معامله‌گری” بر سرنوشت مردم افغانستان را بگیرند.

زنان معترض افغانستان از جامعه جهانی می‌خواهند که در کنار زنان و مردم کشور بایستند و از تعامل با “یک گروه تروریستی” دست بردارند.

“گفتمان زنان افغان در دوحه“

مرکز مطالعات منازعه و خدمات بشردوستانه قطر (CHS ) آجندای نشستی را تحت عنوان “گفتمان زنان افغان” ترتیب کرده که پیش از برگزاری آن، افشا و علنی شد.

این نشست قرار بود بین روزهای ۲۴ تا ۲۶ ماه جولای برگزار شود، اما پس از افشای آجندای آن، گزارش شد که لغو شده است.

اواخر هفته گذشته برخی منابع به نیمرخ تأیید کردند که این نشست با حضور شماری از “لابی‌گران طالبان” برگزار شده است، اما شماری دیگر از زنان سرشناس کشور از اشتراک در آن خودداری کرده‌اند.

اکنون زنان معترض افغانستان می‌گویند که دور جدید این نشست در روزهای آینده در دوحه برگزار خواهد شد و هدف از آن “تعامل با طالبان” و”سفیدنمایی” این گروه است.

هنوز تاریخ دقیق برگزاری دور جدید این نشست، رسانه‌ای نشده است.

بر اساس آجندای این نشست که قبلا افشا شده بود، یکی از اصول آن “حفظ محرمیت اشتراک در گفتمان” است.

تا اکنون نهاد برگزار کننده و افرادی که از آن‌ها به عنوان اشتراک کننده این نشست نام برده می‌شود، در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: گروه تروریستی طالباننشست دوحه 2023
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN