نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زنان معترض در آلمان و پاکستان: نشست‌های پنهانی منجر به عادی‌سازی روابط جهان با طالبان نشود 

  • صنوبر
  • 12 اسد 1402
زنان معترض در آلمان

در ادامه‌ی واکنش‌ها به نشست دوحه با حضور نمایندگان امریکا و سرپرست وزارت امور خارجه‌ی گروه طالبان، زنان مهاجر افغانستانی در پاکستان و آلمان در بیانیه‌‌های جداگانه از نتایج «غیر مؤثر» این نشست‌ها هشدار داده و نشست‌های پنهانی در غیاب زنان با محور گفت‌وگو و تعامل با طالبان را مردود دانستند.

زنان معترض افغانستان مقیم آلمان و زنان معترض افغانستان مقیم پاکستان دیروز (چهارشنبه، ۱۱ اسد ۱۴۰۲ خورشیدی)در بیانیه‌های شان تاکید کرده‌اند که «به هیچ فردی وکالت نمی‌دهند که به نمایندگی از زنان افغانستان با طالبان وارد گفت‌وگو و تعامل شود.»

زنان مهاجر افغانستان مقیم آلمان می‌گویند که نشست اخیر دوحه میان نمایندگان ویژه امریکا با گروه طالبان، در غیاب مردم افغانستان به ویژه زنان و نیروهای سیاسی صورت گرفته است که «این نشست و نشست‌های مشابه آن، به‌جای حل بحران افغانستان، بر تشدید مشکلات زنان، تنش‌های منطقه‌ای و تداوم حاکمیت سرکوب‌گرانه تروریستی‌‌ترین رژیم جهان می‌افزاید.»

آنان همچنین می‌گویند که باوجود محدودیت‌های روزافزون طالبان بر زنان، رینا امیری، نماینده ویژه‌ی امریکا در امور زنان افغانستان، برای تعامل با طالبان اظهارات غیرمنطقی، غیراصولی و نابخردانه را به آدرس زنان و فعالان حقوق بشری حواله کرده است که به شدت آزاردهنده و به دور از واقعیت است.

این زنان معترض اظهارات خانم امیری را «شرم‌آور» خوانده‌اند.

زنان معترض افغانستان مقیم آلمان همچنین تاکید کرده‌اند که آنان طی دو سال گذشته در برابر سرکوب سیستماتیک، آپارتاید جنسیتی و تجاوزهای جنسی طالبان، با قاطعیت ایستاده‌اند و اکنون هر نوع تعامل و گفت‌وگویی را که منجر به‌ عادی سازی روابط جهان با طالبان شود، دور از خواست و مطالبه مردم افغانستان می‌داند.

در ادامه گفته‌اند که آنها از نمایندگان امریکا می‌خواهند «مطالبات سیاسی و استخباراتی کشورش را به‌ عنوان صدای زنان و مردان افغانستان، به ‌خورد رسانه‌ها و اتاق‌های فکری منطقه ندهند.»

در همین حال، شماری از زنان مهاجر افغانستانی در پاکستان نیز طی گردهمایی اعتراضی به اظهارات رینا امیری در مورد تعامل و گفت‌وگو با طالبان واکنش نشان داده و نتایج نشست‌هایی با محوریت تعامل و یا مشروعیت‌بخشی به طالبان را غیر مؤثر خواندند.

زنان مهاجر در پاکستان رینا امیری را «یکی از زنان لابیگر برای طالبان» خوانده و تاکید کرده‌اند که زنان لابیگر برای گروه طالب به هیچ عنوان نماینده‌ی زنان افغانستان نیست.

این زنان همچنین خاطر نشان کرده‌اند که به هیچ فردی وکالت نمی‌دهند که به نمایندگی از زنان افغانستان وارد تعامل و گفت‌وگو با طالبان شود.

همچنان بخوانید

زنان معترض: سکوت سازمان‌های حقوق بشری در برابر ترور و بازداشتِ زنان فعال نگران‌کننده است

زنان معترض: سکوت سازمان‌های حقوق بشری در برابر ترور و بازداشتِ زنان فعال نگران‌کننده است

3 میزان 1402
زنان معترض و چشم‌انداز پُر از چالش

زنان معترض و چشم‌انداز پُر از چالش

25 سنبله 1402

اوایل این هفته، به تاریخ ۳۰ و ۳۱ جولای نشست دو روزه‌ای بین هیأت‌های امریکایی و طالبان در شهر دوحه، پایتخت قطر برگزار شد.

آقای تام وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان، خانم رینا امیری نماینده ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان و خانم کرن دکر، کاردار سفارت امریکا در کابل از جانب ایالات متحده؛ امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه گروه طالبان، نمایندگان وزارت مالیه و د افغانستان بانک و مسئولان دفتر سیاسی طالبان در قطر، از سوی این گروه اشتراک کرده بودند.

براساس بیانیه‌های صادر شده از سوی نمایندگان امریکا، محور بحث این گفت‌وگو حقوق بشر و حقوق زنان، مبارزه با مواد مخدر و وضعیت اقتصادی مردم افغانستان بوده است. اما وزارت خارجه‌ی گروه طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که آنان در این نشست برای کسب اعتماد به امریکا روی موضوعات چون رهاسازی ذخایر بلوکه‌ شده‌ی افغانستان از بانک‌های امریکایی، حذف نام سران طالبان از لیست سیاه و برداشتن تحریم‌های سفر مقام‌های این گروه صحبت کردند.

رینا امیری، پس از ختم این نشست با نشر بیانیه رسمی خود و همکارانش، در توییتر نوشت که او بنابر «اصرار گسترده‌ی افغان‌ها و فعالان حقوق بشر برای تعامل با طالبان» در این نشست اشتراک کرده است.

اما زنان معترض، فعالان حقوق بشر و مسئولان نهادهای مدنی به صورت رسمی و گروهی بیانیه صادر کردند که هیچ‌کسی خواستار تعامل با طالبان نیست. شهروندان عادی نیز در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان داده نوشتند که اصراری در کار نیست و «کسی از خانم امیری نخواسته است تا به نمایندگی از مردم افغانستان با یک گروه تروریستی وارد تعامل شود که کشور و سرنوشت این ملت را به گروگان گرفته است.»

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: زنان معترض
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش
مقالات

تراژدی چهار‌بُعدی؛ 25 سال اسارت یک زنِ افغانستانی به‌دست برادرش

2 میزان 1402

«نیک‌بخت، یک زن افغانستانی که 25 سال پیش توسط برادرش در دخمه‌یی تاریک زندانی شده بود، بالاخره توسط مأمورانِ طالبان آزاد می‌شود و درحالی‌که در بدترین وضعیت صحی قرار دارد، برای برادرش مجازات نمی‌خواهد.» 

بیشتر بخوانید
سنگ صبور
هزار و یک شب

سنگ صبور؛ آمنه و خواهرش تحت سلطۀ طالبِ خانه‌گی

3 میزان 1402

آمنه هر روز نزدیک اذان صبح بیدار می‌شد و به گاو،گوسفندان و بزها علف می‌داد تا وقت دوشیدن، شیرشان بیشتر باشد. بعد از اذان وقتی هوا کمی روشن‌تر می‌شد، سرِ زمین می‌ر‌فت تا علفِ تازه...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN