شبکهها و ائتلافهای مدافع حقوق زنان افغانستان در نامهای سرگشاده به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از آن کشور خواستهاند که از خواستهای مردم افغانستان استفاده ابزاری نکنند.
حدود ۴۰ نهاد فعال در عرصهی دفاع از حقوق زنان این نامه را روز چهارشنبه (۱۱ اسد ۱۴۰۲ خورشیدی) به وزیر امور خارجهی آمریکا فرستادهاند.
در ابن نامه آمده است که این نهادها از چشمپوشی آمریکا از خواستهای زنان و مردم افغانستان مبنی بر جلوگیری فوری از جرایم جنگی، تشکیل حکومت مشروع و همهشمول، احترام و تضمین حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و حفاظت از افراد آسیب پذیر، شدیدا متأثر شدهاند.
این نهادها در نامهی خود با یادآوری جنایتهای طالبان علیه زنان افغانستان، نگرانی شدید خود را در مورد نشستهای مقامات آمریکایی با طالبان ابراز کردهاند.
نهادهای مدافع حقوق زنان افغانستان در این نامه سئوالاتی را در مورد نشست اخیر نمایندگان آمریکا با طالبان در دوحه مطرح کردهاند و از وزیر خارجهی آمریکا خواستار ارائه پاسخ به این سئوالات شدهاند.
این نهادها با اشاره به اعلامیه هیأت آمریکایی در مورد نشست دوحه، پرسیدهاند که ساحات اعتمادسازی که مشخص شده بین آمریکا و طالبان چه ساحاتی را در بر میگیرد و پاسخ طالبان به درخواست آمریکاییها در مورد تغییر دستوراتی که علیه زنان و دختران صادر شده، چه بوده است.
آنها همچنین پرسیدهاند که مقامات آمریکایی در دیدار با نمایندگان بانک مرکزی و وزارت مالیهی طالبان چه تصمیمی گرفتهاند.
در این نامه آمده است که مقامات آمریکایی به کاهش حملات تروریستی در مقیاس بزرگ در افغانستان اذعان کرده اند، اما حملات در مقیاس کوچک از سوی طالبان علیه مردم افغانستان همه روزه انجام میشود.
امضا کنندگان این نامه با اشاره به حملات نیروهای طالبان بر عزاداران هزاره در روزهای محرم و کشته شدن چندین کودک بر اثر شلیک مستقیم نیروهای این گروه، پرسیدهاند که “آیا ایالات متحده انتظار دارد که طالبان همچنان به علیه غیرنظامیان در قلمروی که اکنون تحت کنترل خودشان است، ادامه دهد؟”
آنها همچنین پرسیدهاند که مقامات آمریکایی خواستار آزادی شهروندان آن کشور از بند طالبان شدهاند و عدم آزاری آنها را بزرگترین مانع تعامل مثبت دانستهاند، سرنوشت ۱۷ میلیون زن افغانستان که در خانههای زندانیاند چطور خواهد شد.
امضا کنندگان این نامه به وزیر خارجهی آمریکا خاطر نشان کردهاند که اکنون افغانستان تغییر کرده و زنان و جوانان به کسی اجازه نمیدهد که خلاف میل و آرمانهای آنها آجندای سیاسی خود را بر آنها تحمیل کنند.
نهادهای فعال در امور حقوق زنان افغانستان تأکید کردهاند که همواره صدای خود را بلند خواهند کرد و کسانی را که در امور افغانستان مداخله میکنند، مورد بازپرس قرارخواهیم داد.