پس از ممنوعیت حضور زنان در تفریحگاه بند امیر توسط حکومت تروریستی طالبان و کاهش چشمگیرِ تعداد گردشگران در این منطقه، این پارک ملی شکوه و رونق اجتماعیِ خود را از دست داده و از نظر اقتصادی نیز دچار رکود شده است. به طوری که باشندهگان و دکاندارانِ محلی میگویند ممنوعیتِ حضور زنان در این مکان مساوی با شکست اقتصادیِ آنان بوده است.
مردم بامیان از این اقدامِ طالبان بهشدت خشمگین هستند و میگویند گروهی که نمیتواند مسایل اقتصادی افغانستان و اهمیتِ جاذبههای طبیعی و تاریخیِ این سرزمین را درک کند، لایقِ حکومت کردن بر مردم متمدن و بافرهنگِ ما نیستند.
محمدعلی یکی از باشندهگان بامیان که معلم مکتبی در این شهر نیز است، به نیمرخ میگوید: ولایت بامیان و آثار تاریخی موجود در آن، نماد شکوه و تمدنِ این خطه است و پارک ملی بند امیر نیز بهواسطۀ جذب انبوهِ گردشگران داخلی زن و مرد، نماد حیات و بالندهگیِ اجتماعی مردمِ ما بوده است؛ اما متأسفانه اکنون با تصامیم و فرمانهای بدوی طالبان، این داشتهها و نمادهای ملیِ ما مورد تاراج قرار گرفته است.
در سالیانِ قبل از سقوط جمهوریت در افغانستان، فروش صنایع دستی در پارک ملی بند امیر توسط زنان و دختران، نهتنها جنبۀ اقتصادی برای فروشندهگان بامیانی و خانوادههایشان داشت، بلکه نوعی نمایش هنر و صنعت با هویتِ زنانه در جامعهیی بود که میخواست برای رسیدن به برابری جنسیتی میان زنان و مردان، از شعار به سمتِ عمل و ابتکار حرکت کند.
ذاکره یکی از زنان بامیانی در اینباره به نیمرخ میگوید: فروش صنایع دستی در پارک ملی بند امیر توسط زنان، یکی از جنبههای ارتقای سطحِ آگاهی و شعور مردم بامیان را نشاندهی میکرد. اکنون گروه تروریستی طالبان با منعِ حضور زنان در این تفریحگاه ملی، به شعور و آگاهی مردم این ولایت دهنکجی کرده و جامعۀ افغانستان را نیز تحقیر نموده است.
یک تن از استادان دانشگاه کابل که نمیخواهد نامش فاش شود، میگوید: منعِ زنان افغانستان از کار و تحصیل و راندن آنها از عرصۀ اجتماع به چهاردیواری خانهها، ماهیت متحجرِ گروه تروریستی طالبان را به تصویر میکشد؛ تصویری که هیچ همخوانی و سازشی با واقعیتهای جهان معاصر ندارد. او تصریح میکند که این حکومتِ زنستیز نمیتواند خیلی دوام بیاورد؛ زیرا نه زنانِ جهان و افغانستان آن را میخواهند و نه سیاستهای جهانی در نهایت میتواند وجود آن را در نظام بینالملل تحمل کند.
ممنوعیت حضور زنان در پارک ملی بند امیر توسط گروه تروریستی طالبان، به کاهش چشمگیرِ تعداد گردشگران در این منطقه منتهی شده است. این وضع نهتنها پیامدهای منفیِ اقتصادی برای مردم بامیان داشته، بلکه نشاط و بالندهگی جامعۀ افغانستان را مورد تعرض قرار داده است.