نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

سازمان ملل: سطح سرکوب در برابر زنان و دخترانِ افغانستان تکان‌دهنده است

  • سایه
  • 22 سنبله 1402
وضعیت-زنان-افغانستان

در دومین روز نشستِ سه‌روزۀ شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنیو، کمیسر عالی این سازمان گفته است که حقوق بشر در افغانستان در حالِ فروپاشی قرار دارد و میزان سرکوبِ زنان و دختران در افغانستان از سوی گروه طالبان شوکه‌کننده است.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه (21 سنبله) در دومین روز نشستِ این سازمان گفته است: هرچند نقض حقوق بشر در افغانستان اتفاق تازه‌یی نیست، اما طالبان از زمان سلطه بر این کشور، به صورت هدف‌مند، حقوق اساسیِ زنان و دختران را هدف قرار داده و این باعث شده که زنان و دختران از بیشتر جنبه‌های زنده‌گی عمومی و روزمره محروم شوند. 

او در ادامه گفته است: «سطح تکان‌دهندۀ سرکوب زنان و دخترانِ افغانستان بی‌اندازه ظالمانه است. افغانستان تنها کشور در جهان است که در آن زنان و دختران از دسترسی به تحصیلات متوسطه و عالی محروم‌اند، این یک وضعیتِ ویران‌گر ایجاد کرده است.»

فولکر تورک، در مورد مجازات‌های فیزیکی و اعدام در ملای عام از سوی گروه طالبان ابراز نگرانی کرده و گفته است: «علی‌رغم اظهارات مکرر مقام‌های حاکم [طالبان] در مورد عفو عمومی، ما همچنان به مستندسازی نقض حقوق بشر علیه افراد وابسته به دولتِ سابق و نیروهای امنیتی آن ادامه می‌دهیم.»

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، وضع محدودیت‌های شدیدِ گروه طالبان علیه رسانه‌ها، دست‌گیری‌ و بازداشت‌های خودسرانۀ خبرگاران را ابزاری برای خاموش کردنِ آزادی بیان دانسته و گفته است: «مقام‌‌های حاکم [طالبان] از این راه برای خاموش کردنِ مخالفان و سرکوب آزادی بیان استفاده می‌کنند.»

تورک در ادامه تأکید کرده است که جامعۀ جهانی نمی‌تواند به مردم افغانستان پشت کند و شرایط پیش‌آمده در افغانستان، یک بحران حقوق بشریِ «درجه یک» است؛ دوسومِ مردم این کشور نیاز به کمک دارند که کشورها باید برای رسیده‌گی به چالش‌های اقتصادی افغانستان کمک کنند.

در ادامۀ اجلاس، نصیراحمد اندیشه نمایندۀ افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است: «اقدامات طالبان، حفاظت از حقوق بشر در افغانستان را در تمام مراحل تضعیف کرده است.» او تأکید کرده که گفت‌‌وگو با گروه طالبان باید مشروط و متمرکز بر احترامِ آنان به حقوق بشر و حقوق اساسی مردم افغانستان باشد.

همچنان او گفته است که محرومیت بیشتر از چهار میلیون کودک از آموزش، افزایش تبعیض قومی و سیاست‌های آپارتاید جنسیتی طالبان، نه‌تنها برای امروز و آیندۀ افغانستان یک تهدید به شمار می‌رود، بلکه برای کشورهای همسایه و منطقه نیز یک تهدید است و سیاست‌های طالبان باعث می‌شود که هیچ‌یک از اهداف توسعه‌ییِ سازمان ملل متحد در افغانستان به‌دست نیاید.

در ادامه او به گزارش کمیسر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر اشاره کرده و گفته است: «گروه کاری مبارزه با تبعیض علیه زنان و سازمان‌های عمدۀ حقوق بشری، همه موافقت دارند که تبعیض گسترده و سیستماتیکِ طالبان علیه زنان افغانستان «آزار جنسیتی»، «آپارتاید جنسیتی» و «جنایت علیه بشریت» به ‌شمار می‌رود.»

هم‌چنان نمایندۀ کشور پاکستان در این اجلاس گفته است: «هیأت حاکمۀ افغانستان در قبال حفاظت و گسترش حقوق و آزادی‌های مردم افغانستان مسؤولیت دارد. ما [پاکستان] به‌روشنی مخالفتِ خود را با توقف آموزش و کارِ دختران و زنان اعلام کرده‌ایم.»

همچنان بخوانید

«تسلیم و خاموشی»؛ روایتی کوچک از دردهایِ بزرگ

«تسلیم و خاموشی»؛ روایتی کوچک از دردهایِ بزرگ

23 سنبله 1402
بتول حیدری

حقوق اساسی زنان، ابزار سوءاستفادۀ سیاسی طالبان

24 اسد 1402

رینا امیری، نمایندۀ امریکا در امور حقوق بشر افغانستان نیز گفته است که امریکا همواره تأکید کرده که هیچ راهی برای عادی‌سازی روابط تا زمانی که طالبان حقوق تمام مردم افغانستان به‌ویژه زنان را رعایت کنند، وجود ندارد. هم‌چنان او گفته است: «مردم افغانستان هم باید متحد شوند و مردان افغانستانی از زنان حمایت کنند.»

ریتا فرنچ، سفیر بریتانیا در امور حقوق بشر و معاون نمایندۀ دایم این کشور در سازمان ملل، در سخنرانیِ خود در مورد افغانستان خاطرنشان کرده است: «طالبان باید به نیازهای مردم افغانستان پاسخ دهند و صدای آن‌ها برای کار، نان و عدالت را باید بشنوند.» 

پیش از این، گروه طالبان گزارش‌های نهادهای بین‌المللی و سازمان ملل را در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان «تبلیغات» خوانده و همواره تأکید کرده که محدودیت‌های وضع شده بر زنانِ افغانستان مبنای دینی و فرهنگی دارد. همچنان اعتراض‌های زنان را که در برابر این دستورها در دوسال گذشته انجام شده، به‌شدت سرکوب کرده است.

علی‌رغمِ این‌‌که گروه طالبان در دو سال تسلط خود بر افغانستان، هیچ‌یک از موازینِ حقوق بشری را رعایت نکرده و همواره بر زنان محدودیت‌های شدیدی را اعمال کرده است؛ ولی جامعۀ جهانی و امریکا هم‌چنان به ارسال کمک‌های مالیِ هفته‌وار به این گروه ادامه داده و تاهنوز هیچ اقدام عملی در برابر این گروه تروریستی انجام نداده است. 

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حقوق اساسی زنانشورای حقوق بشر سازمان ملل
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان
گزارش

تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان

25 سنبله 1402

یادآوری این تجارب وحشت‌ناک، چنان دردِ آکنده از شرم را در وجود قربانیان تازه می‌سازد که اغلب در مقامِ پاسخ نفس‌شان به شماره می‌افتد و زبان‌شان از چرخش باز می‌ماند. 

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی
گوناگون

به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی

27 سنبله 1402

از دور به او نزدیک شدم. چهره‌اش آشنا به نظر می‌رسید اما باورم نمی‌شد چنین تصادفی با او روبه‌رو شوم. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN