شبکهٔ مشارکت سیاسی زنان افغانستان در واکنش به افزایش حملات هدفمند بر هزارهها و مناطق هزارهنشین افغانستان در یک گردهمایی اعتراضی و صدور یک بیانیهٔ شش مادهای خواستند که از لانهسازی تروریستان در افغانستان جلوگیری و کشتار شیعیان و نسلکشی هزارهها را در افغانستان متوقف سازند.
فعالان حقوق زن و اعضای این جنبش اعتراضی با انتقاد از تداوم خشونت و سرکوب در افغانستان میگویند که کشتار هدفمند اهل تشیع و هزارهها در نظام جمهوریت به اوج رسیده بود و با تسلط گروه تروریستی طالبان و تقویت سایر گروههای تروریستی این حملات ادامه یافته و از مردم هزاره قربانی میگیرد. طالبان و داعش بهعنوان مسئولان این کشتارها شناخته میشوند که حتی به بیمارستانها، نوزادان، مکاتب، باشگاهها و دانشگاهها رحم نمیکنند.
در این بیانیه آمدهاست:«طالبان در مدتی که بر افغانستان مسلط شدهاند؛ تمام تلاششان بر محروم ساختن زنان و دختران از حق و حقوقشان و بازداشت و زندانی ساختن فعالین اجتماعی، سیاسی و رسانهای بودهاست. این گروه هیچگونه برنامه و پالیسی برای امنیت و سازندگی افغانستان ندارند و بالعکس باعث ناامنی بیشتر در کشور هستند.»
شبکهٔ مشارکت سیاسی زنان افغانستان میگوید: گروه تروریستی طالبان با همکاری دیگرگروهها سعی بر نابودی و ایجاد هرجومرج میکنند تا هزارهها را از خانه و جایدادهایشان فراری دهند و در نهایت کوچیهای وزیرستانی را در افغانستان جابهجا کرده و آنها را در زمینها و خانههای بهجا مانده از هزارهها ساکن سازند.
آنان از جامعهٔجهانی خواستار برخورد جدی و قاطع دربارهٔ تداوم خشونت و نسلکشی یک ملت در افغانستان شدند و تأکید کردند که کشتار هدفمند شیعیان و نسلکشی هزارهها در افغانستان متوقف شود.
فعالان حقوق زن همچنان خواستار رهایی بدون قید و شرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فعالان حقوق زن از زندانهای طالبان شده و تأکید کردند که از بازداشتهای خودسرانه و فراقانونی فعالان حقوق زن و فعالان سیاسی جلوگیری شود.
در بیانیهٔ فعالان حقوق زن و زنان معترض شبکهٔ مشارکت سیاسی زنان افغانستان با اشاره به وضعیت دشوار نظامیان پیشین و خانوادههایشان آمدهاست که برای نجات آنان باید اقدامات سریع و لازم صورت بگیرد؛ زیرا نظامیان سابق زیر سلطهٔ طالبان به بهانههای مختلف دستگیر و در زندان کشته میشوند و یا با حملات هدفمند پس از شناسایی ترور میگردند.
در بیانیه همچنین آمدهاست:«جامعهٔجهانی باید از تبدیل شدن افغانستان به لانهٔ تروریستان و تروریست پروری جلوگیری کنند چرا که افغانستان ناامن برای منطقه و برای جهان نیز خطرناک خواهد بود.»
آنان تاکید کردند با توجه به وضعیت حاکم، شرایط و شواهد موجود سازمان ملل و جامعهٔجهانی باید وجود آپارتاید جنسیتی در افغانستان را بهرسمیت شناخته و برای رفع آن اقدامات لازم و جدی صورت بگیرد.
فعالان حقوق زن همچنان خواستار رسیدگی به وضعیت دشوار مهاجران افغانستانی در کشورهای سوم مانند ایران، پاکستان، تاجیکستان و ترکیه شدند. این واکنشها درحالیاست که طی چند روز اخیر، حملات هدفمند بر هزارهها و مناطق هزارهنشین افزایش یافتهاست. در آخرین مورد، هفتهٔ گذشته بر اثر انفجار در یک موتر نوع کاستر در غرب کابل، حداقل ۷ تن جان باخته و ۲۲ تن دیگر به شمول دو زن زخمی شدند و در حملهٔ هدفمند دیگر، ۲ مرد هزاره در غور درحالیکه سوار بر موترسایکل بودند تیرباران شدند.