وزارت صنعت و تجارت طالبان، نمایشگاهی را زیر عنوان «نمایشگاه بینالمللی خدیجةالکبری» با حمایت چندین سازمان دیگر با هدف توانمندسازی زنان متشبث در چمن حضوری کابل برگزار کرد.
این نمایشگاه هفت روزه که به نمایش تولیدات صنایع دستی زنان و بازدید کنندگان زن اختصاص یافته بود در تاریخ ۲۳ عقرب سال روان آغاز شد و روز گذشته ( ۲۹عقرب) پایان یافت.
حضور زنان در این نمایشگاه با پوشیدن روبند و ماسک سیاه حتمی بود و با وجود زنانه بودن فضای این نمایشگاه، افراد طالبان مرتب از گشت و گذار زنان و غرفههای محصولات زنان متشبث نظارت میکرد.


شماری از زنان متشبث که محصولات صنایع دستی خود را در نمایشگاه ملی و بینالمللی خدیجةالکبری به نمایش گذاشته بودند در گفتوگو با نیمرخ میگویند که محصولاتشان نه تنها به فروش نرفته بلکه به دلیل سفرهای طولانی برای اشتراک در این نمایشگاه خسارت دیدند.
زهرا (مستعار) زن متشبث ۳۰ ساله که محصولات صنایع دستیاش را از بامیان آورده بود به نیمرخ گفت: «بسیار و با علاقۀ زیاد محصولات خود را به اینجا آوردم اما بازدید کننده بسیار کم بود، حتی یک محصول به فروش نرسید بلکه خسارت دیدم.»
فرزانه (مستعار) متشبث ۳۰ سالۀ دیگر که محصولات صنایع دستی خود و دیگر زنان فاریاب، چون لباسهای سنتی، گلدوزی و مهره دوزیاش را به این نمایشگاه آوردهاست میگوید که توانسته کارتهای تجارتیاش را به بازدیدکنندگان بدهد اما انتظاری که از این نمایشگاه برای فروش محصولاتش داشته، برآورده نشدهاست.


هدیه (مستعار) هنرمند ۲۵ سالۀ دیگری که تابلوهای هنریاش را در این نمایشگاه آورده بود میگوید: تابلوهایش مورد استقبال قرار گرفته اما بهطور قناعتبخشی به فروش نرسیدهاست.
او میگوید: «من نظر به شرایط بیکاری زنان در افغانستان، قیمت تابلوهایم را مانند سایر هنرمندان بالا نزدهام اما وقتی از من در مورد قیمت تابلوها میپرسیدند، بدون چانهزنی از کنارش رد میشدند و میگفتند توان خرید آن را ندارند.»
به گفتۀ زنان متشبث، کسانی که از کارکردن محروماند توانایی خرید محصولات آنان را ندارند. آنان با انتقاد از تداوم محرومیت زنان از حق کار میگویند که برگزاری این نمایشگاه برای زنان بدون کار و درآمد هیچ فایدهای در پی ندارد.
با وجود ملی و بینالمللی خوانده شدن این نمایشگاه تنها شمار اندکی از زنان توانستند از این نمایشگاه بازدید کنند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنعت و تجارت طالبان، محصولات صنایع دستی، لبنیات و سایر فرآوردههای زنان در ۸۰۰ غرفه به نمایش گذاشته بود. این وزارت تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه را صدها تن عنوان کردهاست. این درحالیاست که زنان متشبث آن را بهدور از حقیقت میدانند.
در این نمایشگاه علاوه بر محصولات صنایع دستی و لبنیات، کتاب، غذاهای سنتی، وسایل بهداشتی و آرایشی نیز به نمایش درآمده بود.