نیمرخ
  • گزارش
  • روایت
  • گفت‌وگو
  • تحلیل و ترجمه
  • چندرسانه‌ای
    • ویدیو
    • عکس
    • پادکست
  • بیشتر
    • زنان و مهاجرت
    • روایت‌رنگین‌کمانی‌ها​
    • صلح و امنیت
    • ترجمه
    • فرهنگ و هنر
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
حمایت مالی
نیمرخ

دومین سال سلطه‌ی طالبان؛ معترضان: خواستی جز پایان دادن به رژیم طالبان نداریم

  • ارزگانی
  • 21 اسد 1402
جنبش‌های-اعتراضی-زنان

در آستانه‌ی دومین سال تسلط گروه تروریستی طالبان بر افغانستان شهروندان معترض کشور می‌گویند که آن‌ها خواستی بجز “پایان بی‌قید و شرط” رژیم طالبان ندارند.

جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان، فعالان مدنی و فعالان  حقوق بشری از سراسر جهان در قطعنامه‌‌ی که امروز (شنبه، ۲۱ اسد ۱۴۰۲ خورشیدی) منتشر کرده‌اند، وضعیت زنان و شهروندان کشور در زیر سلطه‌ی طالبان را توضیح داده‌اند و خواست‌ها و مطالبات خود را مطرح کرده‌اند.

این قطعنامه به مناسبت “هفته‌ی همبستگی با مردم افغانستان علیه گروه تروریستی، فاشیستی و تک‌جنسیتی طالبان” که از ۱۳ تا ۲۰ ماه آگست سال جاری میلادی است، منتشر شده است.

در قطعنامه‌ی شهروندان معترض افغانستان آمده است که پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان “آزادی‌های فردی و جمعی از میان رفت و تاریکی و جهالت جای روشنایی و امید را پر کرد.”

معترضان گفته است که در دو سال گذشته “چرخه‌ی زندگی عادی زنان متوقف شد و محدودیت‌های زن‌ستیزانه از سوی طالبان جز نفس‌کشیدن، همه‌‌ چیز را از زندگی زنان حذف کرد.”

در این قطعنامه آمده است که زنان افغانستان در زیر سلطه‌ی طالبان با تجاوز جنسی در زندان‌ها، سنگسار، شکنجه، اعدام، شلاق، ازدواج‌های اجباری و محکمه‌ی صحرایی مواجه بوده‌‌اند و زیر فشارهای سنگین و کشنده روانی، مجبور به خودکشی شده‌اند.

آن‌ها در این قطعنامه گفته‌اند که طالبان در افغانستان آپارتاید جنسیتی را اعمال کرده‌اند و دست به تبعیض سیستماتیک، جنایت جنگی، نسل‌کشی و کوچ اجباری ملیت‌های مختلف کشور می‌زنند.

در قطعنامه‌ی معترضان آمده است که افغانستان در زیر سلطه‌ی گروه تروریستی طالبان “به صحرای بدون قاعده و قانونی می‌ماند که مردمش از شدت ناامیدی،فقط به خودکشی و فرار فکر می‌کنند.”

معترضان در آستانه‌ی دوسالگی تسلط گروه طالبان بر افغانستان و به مناسبت هفته‌ی همبستگی با مردم افغانستان از شهروندان کشورهای جهان خواسته‌اند که از آن‌ها حمایت کنند و با آن‌ها هم‌صدایی کنند.

آن‌ها در قطعنامه خود گفته‌اند که طالبان زنان را  که نیمی از جمعیت کشور هستند به‌کلی حذف کرده‌اند و باید افغانستان از وجود این گروه تروریستی پاکسازی شود تا دیگر هیچ زنی قربانی جنسیت و هیچ نوع تبعیض نباشد.

همچنان بخوانید

خشم از جمهوریت و ترس از امارت

چهار سال آپارتاید جنسیتی و سرکوب؛ مرکز حقوق بشر افغانستان خواستار ادامه انزوای گروه طالبان شد

چهار سال پس از سقوط جمهوریت؛ اعتراض در آلمان علیه مشروعیت‌بخشی به گروه طالبان

معترضان تاکید کرده‌اند که هیچ‌کشوری نباید رژیم طالبان را به رسمیت بشناسد و با هیچ ترفند و بهانه‌ای نباید با این گروه تعامل صورت گیرد.

شهروندان معترض افغانستان در این قطعنامه همچنین خواستار لغو توافقنامه‌ی دوحه و توقف ارسال کمک‌های نقدی، زیر نام کمک‌های بشردوستانه، به طالبان شده‌اند.

آن‌ها از سازمان ملل متحد و کشورهای جهان خواسته‌اند که باید از یک دولت فراگیر و مبتنی بر رای مردم در افغانستان حمایت کنند و “اجازه ندهند که یک گروه تروریستی و مزدور برای مدت نامعلوم بر سر اقتدار بماند و سرنوشت مردم را گروگان بگیرد.”

معترضان همچنین از سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری جهان خواسته‌اند که برای بررسی جنایت‌های ضد بشری طالبان توسط دادگاه کیفری بین‌المللی، دادخواهی کنند.

آن‌ها تأکید کرده‌اند که تا پایان دادن به رژیم تروریستی طالبان، به مبارزه خود علیه این گروه ادامه می‌دهند و از شهروندان “آزادی‌خواه” نیز خواسته‌اند که در این مبارزه با آن‌ها همراه شوند.

گروه تروریستی طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، زنان کشور را از تمام حقوق اساسی و انسانی‌شان محروم و در کنج خانه‌ها زندانی کرده‌اند.

اما در دو سال گذشته، زنان معترض کشور بارها علیه این گروه تروریستی به خیابان آمده‌اند و در مقابل نیروهای انتحاری و گلوله‌ی تفنگ آن‌ها ایستاده‌اند.

زنان معترض افغانستان پیش از این نیز در گفتگو با نیمرخ بر سرنگونی رژیم تروریستی طالبان به‌عنوان خواست اصلی خود تأکید کرده بودند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زناناعتراض زنان علیه طالبان
به دیگران بفرستید
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
حمایت مالی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
در افغانستان ازدواج برای زنان پناه و برای مردها سکس است
گفت‌وگو

در افغانستان ازدواج برای زنان پناه و برای مردها سکس است

7 حوت 1396

ویدا ساغری به دلیل مبارزات پیوسته اش، در زندگی شخصی و کاری خود تجارب یکسان دارد. دیدی از بالا به پایین، برخورد غیر عقده‌مندانه و راه حل یابی برای کاهش آسیب، باعث پیروزیی مبارزه او...

بیشتر بخوانید
«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»
روایت

«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»

26 ثور 1402

خودش را «گندم» معرفی می‌کند، خال‌کوبی ظریف روی گردنش، مو‌های که دخترانه‌ کوتاه شده است، دستانی نه چندان ظریف و ناخن‌های لاک خورده و لحن خاص حرف زدنش همگی نشان می‌دهند او زن است که در کالبد یک مرد به دنیا آمده...

بیشتر بخوانید
تجربه‌ی دردناک نخستین سکس
روایت

تجربه‌ی دردناک نخستین سکس

27 میزان 1399

نویسنده: آژفنداک محفل نکاحم بود و از خوشی در لباس نمی‌گنجیدم. همه چیز درست و ‌عادی بود و قرار بود یک زندگی عالی داشته باشیم. من به او خیلی عزیز بودم و همین‌طوری او به...

بیشتر بخوانید

فراخوان همکاری؛
رسانه نیمرخ بستر برای روایت زندگی، چالش‌ها و مبارزات زنان و جامعه +LGBTQ است.
ما به دنبال مطالب هستیم که بازتاب‌دهنده واقعیت‌های تلخ، امیدها و جریان‌های مقاومت و مبارزات آزدی‌بخش شما از زندگی تحت حاکمیت طالبان باشد.
نوشته‌ها و آثار خود را در قالب متن، صدا، تصویر و ویدیو برای ما ارسال کنید. ارسال مطالب

  • درباره ما
  • تماس باما
  • حمایت مالی
Menu
  • درباره ما
  • تماس باما
  • حمایت مالی
Facebook Youtube Instagram Telegram

۲۰۲۴ نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • روایت
  • گفت‌وگو
  • تحلیل و ترجمه
  • چندرسانه‌ای
    • ویدیو
    • عکس
    • پادکست
  • بیشتر
    • زنان و مهاجرت
    • روایت‌رنگین‌کمانی‌ها​
    • صلح و امنیت
    • ترجمه
    • فرهنگ و هنر
    • نخستین‌ها
EN