سازمان بینالمللی نجات کودکان (Save The Children) اعلام کرده است که بر اساس ارزیابی و تحلیل جدید این سازمان، افغانستان در صدر فهرست کشورهای قرار گرفته است که نظام آموزشی آن در خطر شدید فروپاشی است.
این سازمان امروز (سهشنبه، 12 میزان 1401 خورشیدی) ارزیابی جدید خود را از وضعیت نظامهای آموزشی 182 کشورجهان منتشر کرده است.
در این ارزیابی، نظام آموزشی افغانستان در بالاترین سطح خطر فروپاشی قرار گرفته است و از لحاظ میزان آسیب پذیری، از جایگاه چهارم در سال 2021 به جایگاه اول در سال 2022 رسیده است.
این نهاد افزوده که بر اساس این ارزیابی، سیستم آموزشی افغانستان از زمانی که گروه طالبان کنترل این کشور را به دست گرفته است«بدتر» شده است و آینده کودکان، به ویژه دختران را به خطر انداخته است.
بر اساس ارزیابی این نهاد بینالمللی، بعد از افغانستان، نظامهای آموزشی کشورهای سودان، سومالیا و مالی در معرض بالاترین سطح خطر فروپاشی قرار دارند.
سازمان بینالمللی نجات کودکان برای دومین سال متوالی 182 کشور جهان را بر اساس آسیبپذیری سیستم آموزشی آنها در برابر خطراتی که حق کودکان را برای آموزش تهدید میکند و کمبود آمادگی برای مقابله با این خطرات، رتبه بندی کرده است.
این سازمان تأثیرات ترکیب شدن بحران شیوع ویروس کرونا با منازعات، تغییرات اقلیمی، بیجا شدگی و فقدان اتصال دیجیتالی را بر وضعیت آموزشی کشورها ارزیابی کرده است.
در ارزیابی این نهاد آمده است که تأثیرات همزمانی شیوع ویروس کرونا با منازعات، تغییرات اقلیمی، بیجا شدگی و فقدان اتصال دیجیتالی باعث شده است که وضعیت آموزش نزدیک به 49 میلیون کودک در افغانستان، سودان، سومالیا و مالی در خطر شدید فروپاشی قرار گیرد.
در افغانستان، از زمان تسلط گروه طالبان بر کشور، 380 روز شده است که ختران بالاتر از صنف ششم از دسترسی به مکتب و آموزش محروم شدهاند.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، بیش از یک میلیون دانش آموز دختر بین سنین ۱۲ تا ۱۸ سال در یک سال گذشته توسط گروه طالبان از حق دسترسی به آموزش محروم شدهاند.