در ادامهی واکنشها به اظهارات آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان، جنبش همبستگی زنان افغانستان از جامعه جهانی خواسته است که این گروه را به رسمیت نشناسند.
اعضای این جنبش در اعتراضی که امروز (پنجشنبه، 31 حمل 1402 خورشیدی) در یک فضای سربسته برگزار کردهاند، رسمیت دادن به گروه تروریستی طالبان را «توهین به بشریت» خوانده است.
در ویدیویی که از اعتراض اعضای این جنبش منتشر شده است، آنها را با شعارهای «زخم ما عمیق است، همدست قاتلان ما نشوید»، «نه به طالب، نه به جهل»، «طالبان را به رسمیت نشناسید»، «سازمان ملل، خیانت به انسانیت»، «مرگ بر گروه تروریستی، مرگ بر طالب و حامیانش» و «نگذاریم زنده به گور مان کنند» نشان میدهد.
یکی از اعضای این جنبش در بیانیهای که در برابر دوربین میخواند، خطاب به مردم افغانستان میگوید که «ما در برابر یک توطئهی جهانی قرار داریم» و اضافه میکند که «لطفا نگذاریم که جهان یکبار دیگر بر کمر مان لگد بزند و سرنوشت ما را به دست تروریستان اجیر شان تسلیم دهد.»
این عضو جنبش همبستگی زنان افغانستان در ادامه بیانیهی خود از مردم کشور میخواهد که «لطفا به پا خیزید و نسبت به این توهین ننگین جهانی بیتفاوت و خاموش نمانید.»
او میگوید که «بیایید دست به دست هم دهیم و به طالبان و حامیانش نه بگوییم» و میافزاید که جنبش همبستگی زنان افغانستان در برابر این بیعدالتی ایستاده است.
آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، گفته است که قرار است سازمان ملل با برگزاری نشستی در دوحه، در مورد شرایط به رسمیت شناختن گروه طالبان، بحث کند.
او در برنامهای در دانشگاه پرینستون آمریکا گفت که این نشست با حضور آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و نمایندگان کشورهای مختلف از سراسر جهان، برگزار خواهد شد.
او افزود که «ما امیدواریم که گامهای کوچکی را در مسیر به رسمیت شناختن طالبان بر اساس اصول برداریم ولی آیا این امر ممکن است، من نمیدانم. اما این بحث باید اتفاق بیفتد. طالبان آشکارا خواهان به رسمیت شناخته شدن هستند، و این اهرمی است که ما داریم.»
اظهارات خانم محمد با واکنشها و محکومیت گسترده شهروندان، جنبشهای اعتراضی زنان، جبهههای مقاومت علیه گروه طالبان و گروههای سیاسی افغانستان مواجه شده است.
زنان افغانستان به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان را «خیانت» به میلیونها زن و دختر میدانند که توسط این گروه تروریستی از جامعه حذف و با آپارتاید جنسیتی مواجه شدهاند و هشدار دادهاند که این اقدام غیرمسئولانه سازمان ملل متحد زمینه رشد تروریزم را فراهم و خطر ناامنی منطقه و جهان را تشدید میکند.
این اظهارات در حالی بیان شده است که گروه تروریستی طالبان به تازگی کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان را ممنوع کردند و خواستهای مقامات این سازمان مبنی بر لغو این دستور ضد انسانی را، نادیده گرفتند.