#نیمرخ: خانوادههای قربانیان مکتب سیدالشهدا از کمیسیون مستقل حقوق بشر و نهادهای بینالمللی میخواهند که نسلکشی هزارهها در افغانستان را به رسمیت بشناسند.
خانوادههای قربانیان و شماری از باشندگان محل حدود چهل روز پس از حمله بر مکتب سیدالشهدا از نهادهای معتبر بینالمللی میخواهند به این پرونده رسیدگی کنند.
به تاریخ 18 ثور 1400 خورشیدی در اثر انفجار یک موتربم و دو انفجار مهیب دیگر در نزدیکی مکتب سیدالشهدا در دشت برچی، ناحیه سیزدهم شهر کابل 96 نفر کشته و 207 نفر دیگر زخمی شدند. اکثریت مطلق قربانیان این رویداد دختران دانشآموز بین سنین 12 تا 18 ساله بودند.
حالا خانوادههای قربانیان این رویداد در یک کنفرانس مطبوعاتی میگویند این حمله بههدف بازداشتن دختران از حق حیات، حق آموزش و پیشرفت صورت گرفته و مصداق عینی نسلکشی است. آنان یک هفته پس از حمله بر مکتب سیدالشهدا، این رویداد را بخشی از کشتارهای زنجیرهای هزارهها خوانده و این سلسله کشتار هدفمند را نسلکشی خوانده بودند.
حالا خانوادههای قربانیان این رویداد حمله بر مکتب سیدالشهدا را ناقض تمام قوانین بینالمللی و ارزشهای اسلامی خواندهاند.
آنان میگویند حملات هدفمند علیه هزارهها در این اواخر شدت یافته و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، نهادهای ملی حقوق بشری، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و نهادهای جهانی مدافع حقوق بشر باید این نسلکشی را به رسمیت بشناسند.
آنان با صدور قطعنامهای خواهان اتخاذ تدابیر ویژه در سراسر کشور برای جلوگیری از نسلکشی هزارهها شدهاند.
مشخص شدن سرنوشت شکریه، دختری که در انفجار مکتب سیدالشهدا مفقود شد، یکی از خواستهای خانوادههای قربانیان است که در این کنفرانس خبری مطرح شد.
آنان همچنین تأکید کردند که مکتب سیدالشهدا با داشتن بیش از 14 هزار دانشآموز، 190 معلم کمبود دارد که باید حکومت افغانستان و وزارت معارف به صورت فوری رسیدگی کند وگرنه دانشآموزان این مکتب بیسرنوشت خواهند شد.
آنان همچنین از حکومت خواستند که برای گرامیداشت از قربانیان مکتب سیدالشهدا 18 ثور، را به عنوان «روز شهدای معارف» در تقویم رسمی کشور ثبت کند و یک بنای یادبود در صحن این مکتب بنا کند.
پس از حمله بر مکتب سیدالشهدا کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز به صورت مکرر اعلام کرده است که هزارهها در معرض نسلکشی قرار دارند.
شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر در نزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر خواهان بررسی یک هیأت حقیقتیاب بینالمللی از کشتار هدفمند هزارهها شد و گفت: باید محکمه بینالمللی جزایی باید این موضوع را بررسی کند. شورای امنیت ملل متحد نیز دو هفته پس از وقوع این رویداد با صدور بیانیهای خواهان بررسی شفاف کشتار هدفمند هزارهها در افغانستان شد که اگر این رویدادها بخشی از نسلکشی باشد باید مطابق اسناد بینالمللی تدابیر ویژهای امنیتی در نظر گرفته شود.