دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد در افغانستان یا (اوچا/UNOCHA) میگوید زنانی که در بخش خدمات بشردوستانه کار میکنند با آزار، تهدید و بدرفتاری گروه طالبان مواجه اند.
سازمان اوچا دیروز(چهارشنبه، ۲۳ سنبله ۱۴٠۱ خورشیدی) با نشر گزارشی از وضعیت زنان کمکرسان اعلام کرد که «تسلط طالبان بر افغانستان بر مشارکت زنان در کارهای بشردوستانه تأثیر منفی گذاشته است.»
اوچا در گزارشش گفته است «زنانی که برای کمکرسانی و خدمات بشردوستانه کار میکنند با مجموعهای از محدودیتهای فزاینده مواجه هستند. این محدودیتها حقوق و آزادیهای اساسی زنان را نقض میکند. این بانوان از لحظهی خروج از خانه تا برگشت به خانه، سراسر با آزار، تهدید و بدرفتاری روبهرو میشوند.»
براساس گزارش اوچا، «عامل این آزار، تهدید و بدرفتاریها با زنان کمکرسان اعضای گروه طالبان استند.»
نورستان، بادغیس و کندز از جمله ولایتهایی استند که زنان فعال در عرصه خدمات بشردوستانه در آنجا بدترین وضعیت را تجربه میکنند.
اوچا افزوده است که گروه طالبان ضمن محدودیتهای مختلف بر پوشش و سفر زنان، بانوان کمکرسان بخاطر همراه نداشتن «محرم» در ایستهای بازرسی جنگجویان این گروه مورد تحقیق و بدرفتاری قرار میگیرند.
طبق این گزارش، جنگجویان طالبان حتا با کارمندان مرد نیز به گونه تهدیدآمیز برخورد میکنند.
این رفتارهای طالبان، فضای کار و خدمات بشردوستانه در تمامی بخشها به ویژه خدمات صحی، کمکرسانی عاجل، سروی نیازمندان و دیگر مأموریتهای اوچا را برای زنان نامطمئن و ناامن ساخته است.
به همین خاطر، دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد میگوید این برخوردهای طالبان با زنان، افغانستان را به دشوارترین مکان برای مأموریتهای بشردوستانهی زنان در جهان مبدل کرده است.
اوچا با ابراز نگرانی از تداوم بدرفتاری طالبان با زنان کمکرسان گفته است که «بدون اقدام فوری و قاطع جهت تغییر سیاست طالبان در قبال زنان کمکرسان» عواقب ویرانگری در پیش خواهد بود. زیرا تداوم این سیاست طالبان مانع مشارکت زنان در خدمات بشردوستانه خواهد شد.